A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
28 801
54 251
113

A haditechnikai beszerzésekkel kapcsolatban a honvédelmi miniszter kifejtette: a folyamat 2017 óta a megtervezett ütem szerint, jól halad.

„Az új haditechnikai eszközöket tekintve először a csapatszállító-repülőgépek, a kiképző repülőgépek, a Leopard harckocsik, a Gidránok, valamint különböző kézifegyverek és páncéltörő eszközök érkeztek. A beszerzések idén sem állnak le, gondoljunk csak a hazai gyártású Lynx harcjármű-családra. Az imént említett csapatszállító-repülőgépek mellé kellenek olyan rámpás gépek is, amelyekkel haditechnikai eszközöket is lehet szállítani. Egyébként az új haditechnikai eszközök zöme 2023-2024-ben érkezik” – emelte ki a tárcavezető.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 734
63 197
113
Erről az önkéntes tartalékos rendszerről illetve a Magyar Honvédség létszám növekedéséről ez a módszer jut eszembe...

ced690171cab9da2421fff746c0458ed.jpg
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
549
1 853
93
Nem az az MLRS verzió, hát kifelé jönnek a rakéták.
Amúgy a facebook kommentszekcióból szedtem a képeket a honvédelmi minisztérium bejegyzése alól.
Kár, pedig reménykedtem hogy ezeket a fotókat szivárogtatásnak vehetjük tőled, hogy veszünk T-rexeket, csillagrombolót és lépegetőket :D
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
982
3 988
93
A riport szerint pályaorinetációs beszélgetésen szűrik ki a "nácikat".
-Ön náci?
-Nem
-Fel van véve! :D

Kicsit komolyabban: komolyabb háttérellenőrzés nélkül nem hiszem, hogy egy beszélgetésen kideríthető ki a szélsőséges és ki nem...
Gondolom ilyen is készül előbb utóbb mindenkiről MH-nál.
Én találkoztam orvosin olyan sráccal akinek a nem kisméretű hátán egy birodalmi sas volt horogkereszttel, volt rajta egy tigris tank meg egy fw-190-es. Jól nézett ki, de amint meglátta a doki mondta neki hogy ezzel ne eröltesse a felvételit...
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 805
4 535
113
Kezdjük az alján szerintem:

Azokból problémákból indulok ki, amit itt és más oldalakon leírtak a hozzáértőbbek.

Normális bakancs (nem tudom milyen, mert nem értek hozzá), normális gyakorló ruházat jobban rejtő mintákkal (pixeles, nem pixeles édes mindegy), egy értelmes málhamelllény (elvileg már évek óta van, de nem rendszeresítették), több lövedékálló mellény (itt talán jól állunk úgy tudom), egy értelmes/modern pisztoly (talán Glock, de bármi jöhet, csak legyen), egy bullpup rendszerű fegyvercsalád (AK alapú is lehet, édes mindegy), kevlársisakok (nem lejártak!), éjjellátók, gránátok, gránátvetők, rádiók, szinte minden :).

földi Járműveknél: 60-80 darab Leopard 2A5, 100-140db Patria AMV moduláris rendszerben (Boxer, VBM Freccia, VBCI stb.), 100-150 Iveco LMV (vagy Mowag Eagle), 20-40db PzH 2000-es, még több Rába teherautó. A légvédelmi rendszerekhez nagyon nem értek, azokból is valami értelmes kis-közép és hosszú hatótávolságban :). <b>
</b>

A folyami flottillát is fel kéne rázni valami újabb/fejlettebb hajókkal, de itt se vagyok jártas.

Légierőnknél a 14 Griffmadarunkhoz még kellene kb ugyanennyi. A szállító flottához meg kb 4-6 darab C-27J Spartan vagy talán C–130 Hercules-ek.

A kávédarálóknál: 20-24 darab UH–60 Black Hawk, vagy talán NH90-esek, 10-15 db AH-1Z Viper.

És még ezeken kívül sok más egyéb dolog. Lehetne most részletezni, hogy miért ezek a fegyverek/járművek, de szerintem érthető, hogy miért ezeket választanám :). A számok nagy részét a körülöttünk elhelyezkedő országok fegyvereihez, járműveihez viszonyítottam (Ausztria, Csehország, Horvátország, Szlovénia). És gondolom levehető, hogy azért ez nem egy inváziós haderő. :)

de amúgy jön molni, dudi + más hozzáértőbb tagok, és szépen kijavítanak vagy elküldenek a sarokba mert hülye vagyok :).
Ez a természetes rend. Többször leírod, hogy nem értesz hozzá, de véleményt nyilvánítasz. Ez nem semmi. Csak egy példa: Eurokoptereket most szerezzük be és máris az usákoktól kívánsz rendelni?