W
Wilson
Guest
Politikailag az is tartalom ha a már megkezdett beszerzéseket végig viszik....Nem hiszed, hogy van tartalom a kijelentése mögött?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Politikailag az is tartalom ha a már megkezdett beszerzéseket végig viszik....Nem hiszed, hogy van tartalom a kijelentése mögött?
Akkor nem volna szükséges ezt megfogalmaznia és leszögeznie a beiktatásán.Politikailag az is tartalom ha a már megkezdett beszerzéseket végig viszik....
Hág jobb mintha azt mondta volna 15 új stadiont épít a háború üdvére!Akkor nem volna szükséges ezt megfogalmaznia és leszögeznie a beiktatásán.
Nála a kettőn nem zárja ki egymástHág jobb mintha azt mondta volna 15 új stadiont épít a háború üdvére!
Ha jól tudom a fia katona?! Szerintem neki sem mindegy! Ő is egy apa! Szerintem ezt most komolyabban veszik! Ha nem is lesz rá több zsé!Nála a kettőn nem zárja ki egymást
Predátor...
Rheinmetall (HU) 8x8 makett.Jövőre ha lesz Kecskeméti repnap az kemény lesz. A7+, Pzh2000, Lynx, Gidrán derivátok, NMS, H145M, H225M.....
Azért ne túlozzunk! Előbb hosszabbítják meg a vészhelyzetet, hogy ne tudjanak leszerelni. Aztán lophatnak csokit!+ A rendoroknel is?
Ez teljesen így van. Bár inkább úgy fogalmaznék, hogy nem az a legnagyobb probléma, hogy megjön-e a harceszköz. Mert azért nem elhanyagolható probléma, hogy nincs itt, nincs hatékony gyors reagálású erőnk.A HM logisztikai szemlélője a múlt heti előadásában a haderőfejlesztés sikeres folytatásával kapcsolatos legnagyobb kihívásoknak az infrastruktúra fejlesztést (alapanyaghiány és jelentős drágulás, infláció), a forint árfolyamromlását és a létszám problémát mondta. Úgy tűnik, nem azzal van a probléma, hogy megjön-e az a harceszköz, amit már megrendeltek.
Ennél gyorsabban szerintem nem is lehet csinálni: a 2020-ben megrendelt AMRAAM-rakétákra 2023-re kaptunk gyártási slotot, mert addig full be van táblázva a Raytheon. Belgium mostanában rendelt 9 darab Caesar löveget és 2027-ig szálltják le nekik. 2 löveg/év átlagban! A világ hadipara nem is tud gyorsabban termelni.Ez teljesen így van. Bár inkább úgy fogalmaznék, hogy nem az a legnagyobb probléma, hogy megjön-e a harceszköz. Mert azért nem elhanyagolható probléma, hogy nincs itt, nincs hatékony gyors reagálású erőnk.
Sajnos már több éve is ezt gondoltam, hogy ez a program túl későn lépett életbe, és ez végzetesnek bizonyulhat, pedig akkor még nem is lehetett arra számítani, hogy a nemzetközi helyzet miatt egyre nehezebb lesz a haderő-fejlesztést végrehajtani, a keresleti oldal pánikszerű növekedése és az alkatrészhiány miatt.
Én akkor a helyzet szükségessége miatt egy egyre gyorsuló végrehajtásra számítottam, ami viszont komoly csalódást okozott. Sok a bejelentés, megszellőztetés, de végrehajtási fázisba kevés projekt kerül.
Vannak végzetes hibák. Még nem bizonyult annak, mert azt hisszük, hogy megússzuk valahogy azt, ami nemrég kezdődött. (Vagy türelmesen megvárják, amíg felkészülünk )
A program maga jó, (ráadásul nagy munka van benne, illetve van néhány páratlan bravúr is) ezért kár, hogy késlekedik és lukas.
Persze megértem az optimistákat is, ha harminc évig tudtunk várni a fejlesztéssel, akkor mi ez a valószínűsíthető további 10-15 év.
Mondjuk én nem tartozom közéjük. A nemzetközi helyzet ezt igazolja? Valóban ráérünk?
van olyan ahol tényleg csak évekre később kaptunk gyártási slotot de azért volt bőven olyan vas is amit direkt mi kértünk ilyen ütemezéssel, nem véletlenülEnnél gyorsabban szerintem nem is lehet csinálni: a 2020-ben megrendelt AMRAAM-rakétákra 2023-re kaptunk gyártási slotot, mert addig full be van táblázva a Raytheon. Belgium mostanában rendelt 9 darab Caesar löveget és 2027-ig szálltják le nekik. 2 löveg/év átlagban! A világ hadipara nem is tud gyorsabban termelni.
annak meg pénzügyi okai vannak illetve a kiképzett emberek és infrastruktúra hiánya az oka. Hiába öntenénk rá 2-3 év alatt mindent a Honvédségre pénzügyileg csődszélére jutva, ha a legtöbb cucc ott állna egy raktárban...van olyan ahol tényleg csak évekre később kaptunk gyártási slotot de azért volt bőven olyan vas is amit direkt mi kértünk ilyen ütemezéssel, nem véletlenül
Meg a gyártáskapacitások hiánya. Jó lenne ha leesne végre, hogy a hidegháborús gyártási kapacitások megszűntek a világon. Senki képes százasával ontani a harcjárműveket hetek hónapok alatt. (európa főleg nem) (ezt ne vedd magadra)annak meg pénzügyi okai vannak illetve a kiképzett emberek és infrastruktúra hiánya az oka.
Meg a gyártáskapacitások hiánya. Jó lenne ha leesne végre, hogy a hidegháborús gyártási kapacitások megszűntek a világon. Senki képes százasával ontani a harcjárműveket hetek hónapok alatt. (európa főleg nem) (ezt ne vedd magadra)
Ezért mondtam hogy ne vedd magadra.A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai
Én most kiegyeznék egy jó hideg sörben is !;) Akár...forum.htka.hu
meg, ahogy már krisss is írta, kapacitáshiány , illetve a teljes üzemeltetési és infrastrukturális kultúra hiánya volt nálunk :/annak meg pénzügyi okai vannak illetve a kiképzett emberek és infrastruktúra hiánya az oka. Hiába öntenénk rá 2-3 év alatt mindent a Honvédségre pénzügyileg csődszélére jutva, ha a legtöbb cucc ott állna egy raktárban...
Hát ugye ennyit arról, hogy minek modernizáltunk volna létező vackokat időben amikor vauztam róla, hogy kőne mert jön a rossz világ hamar, de minek, mert úgyis csak sitty-sutty rárandelünk majd oszt huss, már itt is van az új adag, csak akarni kell.meg, ahogy már krisss is írta, kapacitáshiány , illetve a teljes üzemeltetési és infrastrukturális kultúra hiánya volt nálunk :/
Nem birtad ki, mi?Hát ugye ennyit arról, hogy minek modernizáltunk volna létező vackokat időben amikor vauztam róla, hogy kőne mert jön a rossz világ hamar, de minek, mert úgyis csak sitty-sutty rárandelünk majd oszt huss, már itt is van az új adag, csak akarni kell.
Orbán bemondta.
Az új kormány legfontosabb feladata a Honvédség ütőképessé tétele. Nem lesz pénz, nem veszünk semmit.
Azt is hozzá tehette volna, hogy "mindenki őrizze meg a nyugalmát" - ha másért nem, ezért már kitörhetett volna a pánik.Ebben a pillanatban mondta Viktor a beiktatásán, hogy a magyar haderő megerősítése ma a legfontosabb feladat...