Biztos hogy az jó nekünk?Gestamen felpörög ezerrel...!
Inkább a jól bevált CZ-nél kellene maradni...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Biztos hogy az jó nekünk?Gestamen felpörög ezerrel...!
Jönnek a BayraktárokKíváncsi leszek a részletekre. Értem én és egyetértek, hogy a Honvédséget meg kell erősíteni. Ne de mivel és mikor, a megrendelt fegyverzeten kívül ? Mert amit eddig vettünk, az a költségvetésbe ott van kalkulálva, adott összegekben, évekre lebontva. Én ezt a mai infót úgy értelmezem, ezeken kívül lesz más is, és gyorsabban talán. Na erre leszek kíváncsi, hogy mi és mennyi. Illetve mikor. Már ha jól gondolom, mert tévedhetek is nagyot.
Azok tuti hogy nem!Jönnek a Bayraktárok
PoénkodtamAzok tuti hogy nem!
Karayel lesz. Ahogy MG kifejtette: már régióban jó páran vettek Bayraktart gyártási joggal együtt, szóval erről lemaradtunk...gyártás nálkül meg annyire nem érdekes a dolog.
Remélem te is ott voltál ezek után azon a kis ünnepségen Több szakmaiság van benned mint a bloggerünkben....Ha már nem vetted a fáradtságot:
Szélesség:
M-ATV: 2490mm
Gidrán: 2492mm
Magasság:
M-ATV: 2700mm
Gidrán: 2472mm
Csak gyorsan a wikiről...
Szerintem is elsődlegesen nem technikai eszközökre hanem az állomány létszámemelésére. Ez az amit a leggyorsabban meg lehetne oldani. Ha 100 ezerről 1.5 millióra felemelnék a szerződéskötési díjat sorok állnának a toborzóirodák előtt. A tartalékosoknál szintén: ha a többletpontok mellett még 1.5 milliót is beígérnének a legalább 1 éves szolgálatért akkor lenne elég fiatal jelentkező. Nyilván rendezni kellene párhuzamosan a hivatásos állomány illetményét is, hogy ne legyen bérfeszültség.Szerintem fizetést akarnak emelni! Na lehet optimista vagyok! De mire akarják vajon kökteni!?
Ha így meg tovább a francia-német harckocsi fejlesztés, akkor végén az RM lehet a nevető harmadik...Érdekes módon ez az egyetlen termék a hk, amit a RM nem gyárt önállóan, pedig a tapasztalata az meglenne hozzá.
Az a kemény, hogy én olvastam olyat pár éve, hogy a RM az MGCS-től függetlenül készít terveket teljesen saját fejlesztésű harckocsira is.Ha így meg tovább a francia-német harckocsi fejlesztés, akkor végén az RM lehet a nevető harmadik...
Biztos lehetsz benne, hogy rajta vannak az ügyön. Nem véletlenül mesélte Papperger Maróthnak, hogy a Leopard az eredetileg RM termék volt, csak anno átadták a KMW-nek és ez volt az eddigi legrosszabb döntésük. Azóta már mindennel próbálkozott a RM, még a KMW felvásárlásával is, hogy visszakerüljön a hk gyártás. Mivel a KMW a Nextert választotta, így adja magát a saját fejlesztés. Nálunk költséghatékony volna a gyártás, a fejlesztéshez szintén lennének állami források. MH személyében az első vevő is meglenne.Az a kemény, hogy én olvastam olyat pár éve, hogy a RM az MGCS-től függetlenül készít terveket teljesen saját fejlesztésű harckocsira is.
Nem tudom, hogy meddig jutottak a nemzetközi fejlesztés mellet, de annak idején készült egy ilyen fantázia rajz:
6 futógörgő. Ez most kisebb gép és nem emberes torony?Az a kemény, hogy én olvastam olyat pár éve, hogy a RM az MGCS-től függetlenül készít terveket teljesen saját fejlesztésű harckocsira is.
Nem tudom, hogy meddig jutottak a nemzetközi fejlesztés mellet, de annak idején készült egy ilyen fantázia rajz:
A honvédelmi miniszter feladat- és hatásköreA honvédelmi miniszter Szalay-Bobrovniczky Kristóf feladat- és hatásköre
A rendelet azt is rögzíti, hogy a honvédelmi miniszter a Kormány
- honvédelemért,
- a védelmi és biztonsági feladatokhoz kapcsolódó központi beszerzésekért,
- védelmi fejlesztésekért,
- sportpolitikáért,
- sportlétesítmény-fejlesztésért és gazdálkodásért,
- kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai események rendezéséért felelős tagja.
Ha jól emlékszem, ez csak egy fantáziarajz az MGCS-ről... 10 év alatt még abba sem tudtak megegyezni, hogy ki milyen arányban vesz részt programban, nem hogy a tank kinézetében és pontos műszaki paraméterekben....6 futógörgő. Ez most kisebb gép és nem emberes torony?
Rascheuska erődítmény közelében 29-es állásért folytatott harcok március végén/április elején reconnaissance platoon of the 1st motorized rifle battalion of the 4th separate motorized rifle brigade of the LNR.
Elején ukrán katona belefut az előre nyomuló LNR katonákba, majd elképesztő gránátdobálós párbaj
Igenám, csak azt nem vetted észre @Szittya , hogy ez nem egyszerű gránátharcászat volt, hanem kurv@ kemény nextgen drónharcászat.nem hiába az árok harcászat gránátharcászat .
és ráadásúl milyen dúrván meglepték az ellent. azzok már gránátdobó távolságon bellül vóltak és mégis azthidték a front irányból érte őket témadás.
jó ha mindkét félnél van akkor azért nem lenne ilyen egyértelmű a helyzet. De épp e miatt vállik igazán fontossáElnézést, hogy egy ilyen komoly témát emelek át ide a fejlesztős topicban, de azt gondolom, hogy ennek nagyon komoly vonatkozása kell legyen a Honvédségre nézve is:
Igenám, csak azt nem vetted észre @Szittya , hogy ez nem egyszerű gránátharcászat volt, hanem kurv@ kemény nextgen drónharcászat.
Ugyanis a videót készítő drón képéhez hozzáfért az állást felszámoló szakasz parancsnoka. Ha megfigyeled, akkor a gyakran úgy próbálták a gránátot pozícióba dobni, hogy elvileg nem tudhatták a 15-20m-re előttük lévő árok szerkezetét.
És innentől kell elkezdeni gondolkodni azon, hogy a USMC lövészrajába éppen most integrálnak bele egy drónkezelőt (system operator).
És innentől kell elkezdeni gondolkodni azon, hogy a 100-250.000HUF értékű drónnak ott kell lennie minden lövészrajban pár tartalék alkatrésszel.
Az irányítás nagyjából 2 nap alatt profi szinten elsajátítható. Már egy 30 perces üzemidő is akkora gamechanger, hogy csak na. Ha meg van saját vezetékes módja, akkor gyakorlatilag korlátlan ideig el tudja látni az alegységet felderítési információkkal.
És még egy ilyen védelmi állás felszámolására irányuló egészen rizikós művelet is minimális veszteségekkel lehozható.
Knorr-Bremse European R&D chief:Neki nem valami katonai járgány továbbfejlesztése volt a diploma munkája, hogy ennyire kikupálódott az utóbbi években?
Már látom is lelki szemeimmel, ahogy megjelennek rajszinten a csapásmérő és vadászdrónok.jó ha mindkét félnél van akkor azért nem lenne ilyen egyértelmű a helyzet. De épp e miatt vállik igazán fontossá
újabb 12 L-39NG-re!Mire lesz ez elég?
Mondjuk ez nagyon rossz vicc volt!!!újabb 12 L-39NG-re!