Nem ez a dolga.Nem érdekli őket a szakmájuk?!
Kb. heti fél-egy óra ráfordtással simán követni lehet a fejlesztési irányokat az interneten...akár még akad is valaki a stábban, aki hírlevél szinten összerakja nekik merre megy a világ...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem ez a dolga.Nem érdekli őket a szakmájuk?!
Kb. heti fél-egy óra ráfordtással simán követni lehet a fejlesztési irányokat az interneten...akár még akad is valaki a stábban, aki hírlevél szinten összerakja nekik merre megy a világ...
lehet hogy nem "dolga" a munkaköri leírás szerint, de "önszorgalomból" is illene nagyjából képben lenni.Nem ez a dolga.
Tudnia sem kell. Egy ezredes, nem taktikai szinten gonolkozik.lehet hogy nem "dolga" a munkaköri leírás szerint, de "önszorgalomból" is illene nagyjából képben lenni.
Ezt nem mondtam, de egy fiatal tiszt általában választ magának egy specializációt amibe beássa magát szakmán belül. Subject Matter Expertnek nevezik általában az ilyen kollégákat alkalmazzák a szakmai felelős főtisztek akik a nagybani képet alakítják. A technikai részletek a szakértőkre hárulnak.Nem érdekli őket a szakmájuk?!
Nagyjából vagy jobban is akár képben van, de mélységében azá beosztott szakértői csoport munkáját koordinálja és felügyeli. De ismerek olyan ezredest hírinformatika témában pl, aki szerintem konkrétan zseni.lehet hogy nem "dolga" a munkaköri leírás szerint, de "önszorgalomból" is illene nagyjából képben lenni.
Azért megnézik ők is, de kiadják a szakértőknek véleményezni és javaslattételre és ez alapján hozza meg a döntést.Nagyon leegyszerűsítve amit krisss mond, amikor egy ezredes dönt nem nézi meg az EMES-15 prospektust, mert ő nem az EMES-15 prospektus szintjén hozza meg a döntéseit.
A fejlesztői és a haderőtervezési munkában nem teljesen így működik a dolog. Nem szakadnak el ennyie a szintek egymástól.Tudnia sem kell. Egy ezredes, nem taktikai szinten gonolkozik.
Örülök, hogy azért nem mindenki ragadt szellemileg a hidegháborúban és vannak az újra nyitott tisztek.Nagyjából vagy jobban is akár képben képben van, de mélységében azá beosztott szakértői csoport munkáját koordinálja és felügyeli. De ismerek olyan ezredest hírinformatika témában pl, aki szerintem konkrétan zseni.
De egy százados aki pl a tüzérségi radarok alkalmazását kutatja az jobban fog érteni annál az ezredesnél a tüzérségi radarokhoz aki nem specializálta magát erre a tüzér szakmán belül.
Vannak még dínók de jellemző módon ezekből a dolgokból kigyomlálódtak.Örülök, hogy azért nem mindenki ragadt szellemileg a hidegháborúban és vannak az újra nyitott tisztek.
Kíváncsi vagyok, vajon egy-egy ilyen szakértő tudása által hány felettes dicsőül meg.Egy jó példa.
A túlélő kiképzés (SERE) legnagyobb szakértője itthon egy főhadnagy srác. Akinek van 3 féle oktatói minősítése NATO akkreditációval meg mindennel. És megcsinált egy raklap túlélő tanfolyamot a sivatagtól a sarkkörig. Na ő felel az új hazai túlélés kiképzés kidolgozásáért. Bedolgozva a kiképzéssel foglalkozó MHP Csoportfőnökségnek.
Egy jó vezető ismertető jele, hogy képes felismerni a tehetséget és használni és táplálni is azt. Dicsőüljön meg hiszen a szervezete munkáját minősítik ezzel, ami ha a vezető hülye, akkor hiába dolgozik jól aki alatta van, nem tudja érvényesíteni a potenciálját.Kíváncsi vagyok, vajon egy-egy ilyen szakértő tudása által hány felettes dicsőül meg.
Ennek örülök. Nincs bajom az értelemes működésből származó közös dicsőség képzetével, szervezőképességgel is lehet csodát tenni. Csak remélem nem az van, hogy végül semmittevésért jár adott szakanyagok kérdésében a dicsőség a névtelen beosztottak munkájából, tehát amit írsz, kikopik a komcsi tempó.Egy jó vezető ismertető jele, hogy képes felismerni a tehetséget és használni és táplálni is azt. Dicsőüljön meg hiszen a szervezete munkáját minősítik ezzel, ami ha a vezető hülye, akkor hiába dolgozik jól aki alatta van, nem tudja érvényesíteni a potenciálját.
Szóval én azt látom, hogy elmúltak azok az idők amikor elzavarták a fiatalt, hogy mit akarsz itt az hülyegyerek nem tudsz te semmit. A haderőfejlesztés kivitelezése nagyon sok pozitív változást indított el abban a tekintetben is, hogy a szenioriátus elvén alapuló néphadsereges hozzáállás eléggé kikopóban van.
Csak nem a már elhunyt Makrai alezredes "reinkarnációja"...Egy jó példa.
A túlélő kiképzés (SERE) legnagyobb szakértője itthon egy főhadnagy srác. Akinek van 3 féle oktatói minősítése NATO akkreditációval meg mindennel. És megcsinált egy raklap túlélő tanfolyamot a sivatagtól a sarkkörig. Na ő felel az új hazai túlélés kiképzés kidolgozásáért. Bedolgozva a kiképzéssel foglalkozó MHP Csoportfőnökségnek.
Nem tudom ki lehetett előző életébenCsak nem a már elhunyt Makrai alezredes "reinkarnációja"...
Akkor te még nem találkoztál Makrai alezredes nevével?Nem tudom ki lehetett előző életében
Dehogynem. De nem tudom, hogy ő született-e újjáAkkor te még nem találkoztál Makrai alezredes nevével?
Akkor "megnyugodtam"...Dehogynem. De nem tudom, hogy ő született-e újjá
Végre...!Egy jó vezető ismertető jele, hogy képes felismerni a tehetséget és használni és táplálni is azt. Dicsőüljön meg hiszen a szervezete munkáját minősítik ezzel, ami ha a vezető hülye, akkor hiába dolgozik jól aki alatta van, nem tudja érvényesíteni a potenciálját.
Szóval én azt látom, hogy elmúltak azok az idők amikor elzavarták a fiatalt, hogy mit akarsz itt az hülyegyerek nem tudsz te semmit. A haderőfejlesztés kivitelezése nagyon sok pozitív változást indított el abban a tekintetben is, hogy a szenioriátus elvén alapuló néphadsereges hozzáállás eléggé kikopóban van.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..