Ijasz: Ezt ne úgy vedd,hogy CSAK légierő kell és már minden megvan oldva, szerintem is a légifölény nagyon jelentős,hisz úgy tudnak csapást mérni,hogy az ellenséges földi egységek nem igazán tudnak kárt okozni, illetve a felderítőképesség ami nagyon jelentős lehet,de ahhoz ,hogy ezt fenn tudjuk tartani kellenek a szárazföldi erők is. Mivel sokat nem ér egyik repülő sem ha szórja az égi áldást de közben 2km-rel odébb "bemászik" a repülési zónába pár légvédelmi,mert ugye nincs szárazföldi erő aki őket feltartóztatná, vagy éppen űzné. Ha most Romániáról vagy Szlovákiáról beszélnénk úgy,hogy mi nyomolunk be akkor a terepviszonyok eléggé megszivatnák a légierőt,mivel a hegységben a sűrű erődben könnyebb elbújtatni egy légvédelmi csapatot,mint egy sík vidéken, talán a hegyvidéken a földiradarjai is jóval korlátoltabbak a gépeknek. Meg ugye,hogy kilőjjék a gépet nem mindig kell egyből besugározni.. Nem vagyok szakértő továbbra is fenntartom.. Nem tudom,hogy a szárazföldi erőink mennyire vannak például ilyen terepen történő harcérintkezésre felkészítve. A másik nagyobb probléma még a humánforrás lehet, most őszintén nyegle a korosztályom én sem vagyok olyan brutál erős. Sokan szeretnénk a sorkatonaságot újra, ami azért jelentős alap lehetne a MH-nek,a másik,hogy hiányzik a hazafiasság, a hazaszeretet. Nem akarok lenéző lenne, de nem tudok (általában :emós) lényekre emberként tekinteni,aki ha megütik nem üt vissza, csak áll mint egy ... aztán had csináljanak vele amit akarnak, a másik meg a szar Magyarország szájbacsapós emberek, nekik olyan pofont adnék... tehát nincs sem megfelelő kondíciójú fiatalság,sem pedig hazaszeretet az emberekben. Valljuk be nagyon sokan vannak akik háború esetén elhagynák az országot,mert "...fontosabb rongy élete,mint a haza becsülete..."