<blockquote rel="chimera">Tomsinner
Értem én hogy megemeljük a költségvetést meg hogy segitünk a kurdoknak ezc etc
Ok felteszem a kérdést hogy mi a bánatot tudunk mi kiképezni a kurdokon? Vagy 30 éve harcolnak intenzíven! Inkább ők tudnának minket képezni....
Azért én nem szólnám le ennyire a magyar katonákat sem.
Szerintem azért segítünk nekik a kiképzésben, mert nekik nincs kapacitásuk annyi embert kiképezni. Náluk sem mindenki olyan jó harcos. Lehet látni a videókban, hogy miket művelnek sokszor. Akik értenek a harchoz, azok már vagy meghaltak, vagy a fronton vannak és nincs idejük kiképzéssel foglalkozni.</blockquote>
+1
Bár a kurdok épp egész jól szervezettnek tűnnek, de úgy általában a muszlimok nagyon bénák. Még a szír kormányerők is pl. mint látható a videókból. Irakiakat meg inkább hagyjuk. Szaúdiak dettó.
Ezen kívül meg, bár a honvédség a technikai eszközeinek nagy része szempontjából egy rossz vicc, anakronisztikus hulladék, viszont, amennyire tudom, azért az emberek kiképzettségét tekintve eléggé rendben van. Az amcsik is a közös gyakorlatok után elismerően szoktak nyilatkozni általában rólunk (hogy ez mennyire csak olyan PR, "ami nem kerül semmibe", viszont hatásos, vagy tényleg így is gondolják, azt nyilván nem tudom...). A KMZ "combat ready" minősítéséről már nem is beszélve és az viszont kőkemény tény. És a kurdok képzését is nyilván nem az ötvenéves, pocakos önkéntes tartalékos Bélára bízzák, hanem valszeg kissé gyakorlottabb arcokra.