Várkapitányság azaz a Magyar ÁllamAz kinek az épülete amúgy?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Várkapitányság azaz a Magyar ÁllamAz kinek az épülete amúgy?
Melyikre gondolsz?Van egy modern irodaházuk a Belvárosban,
Úgy, hogy a HM 2/3-adát kirúgják?Úgy tudom, hogy a projekt pont a pénzhiány miatt àll és pont arról volt szó eddig hogy oda menne a minisztérium
Honvédelmi Minisztérium megy a Kapisztrán térre, a Hadtörténeti Múzeum meg interaktív hanyattverő látogatói élménytárral (kb mint a Zene Háza) a Dísz térre (volt Sándor palota). A levéltár, raktár kutatói részlegek meg a Bartók Béla útra.Úgy, hogy a HM 2/3-adát kirúgják?
Hogy férne el a HM a Dísz téren?
A Balaton utca 6 emelet több szárnyban....
Különben szerintem a kommunikéció biztosan nem lenne akkora kaland. Tekintve, hogy a Várban már van pár kormányzati épület.
Ha már úgy sem kezdenek semmit vele, akkor bedobok egy teljesen ideális célpontot: A hajmáskéri tüzér laktanya!Mondjuk èn el tudnèk képzelni egy olyan múzeumot ahol egy jelentős haditechnikai park is van.
Ez a kész terv?Honvédelmi Minisztérium megy a Kapisztrán térre, a Hadtörténeti Múzeum meg interaktív hanyattverő látogatói élménytárral (kb mint a Zene Háza) a Dísz térre (volt Sándor palota). A levéltár, raktár kutatói részlegek meg a Bartók Béla útra.
Hívjuk tippnekEz a kész terv?
Azta. Akkor a Sándor palotából Katalinnak is el kell költöznie.Honvédelmi Minisztérium megy a Kapisztrán térre, a Hadtörténeti Múzeum meg interaktív hanyattverő látogatói élménytárral (kb mint a Zene Háza) a Dísz térre (volt Sándor palota). A levéltár, raktár kutatói részlegek meg a Bartók Béla útra.
Bocs Honvéd Főparancsnokság épületére gondoltam. SorryAzta. Akkor a Sándor palotából Katalinnak is el kell költöznie.
Kell ilyen melegben ennyi költözés/cipekedés???
Katalint amúgy is ki akarják tenni a várba, mert Orbán akar a Sándor-palotába menni. A karmelita csak ideigelnes állomás, a Sándor-palotát annó miniszterelnöki hivatal részére újjították fel.Azta. Akkor a Sándor palotából Katalinnak is el kell költöznie.
Kell ilyen melegben ennyi költözés/cipekedés???
2021. december 24.
Közbeszerzési értesítőből...
Részvételi felhívás
Vállalkozási keretszerződés „MH kiképzés-technikai létesítményei, kiképzés-technikai eszközei üzemfenntartási feladatainak végrehajtása (2022-2023)” tárgyban
MH kiképzés-technikai létesítményei, kiképzés-technikai eszközeinek a műszaki leírásban részletezett üzem-fenntartási feladatai
összesen nettó 704.724.408,- Ft, bruttó 894.999.998,- Ft. keretösszeg erejéig.
Tervezett évenkénti felhasználás:
2022. év nettó 346.456.692,- Ft, bruttó 439.999.999, - Ft.
2023. év nettó 358.267.716,- Ft, bruttó 454.999.999,- Ft.
A megrendelésre kerülő tényleges mennyiség előre nem határozható meg, a meghibásodások bekövetkezésétől függenek. Az évenkénti tervezett keretösszegek között az átcsoportosítás a szerződés teljes keretösszegéig lehetséges.
Ajánlatkérő a szerződés teljes keretösszegének minimum 40%-ának felhasználására kötelezettséget vállal.
A teljesítés helye: Műszaki leírás szerint.
Részvételi határidő: 28.1.2022
Én Hajmáskérre bentlakásos katonai akadémiát álmodtam, magyar West Point-ot, pannon Saint-Cyr-t. Füreden az Anna-bálon lenne a húsvásár az ifjú tiszteknek (csak tisztességes (leellenőrzött) lányokkal); úgy értem, a hajmáskéri tisztiklubi kiszolgálószemélyzet kiképzését követően, családalapítási célból.Ha már úgy sem kezdenek semmit vele, akkor bedobok egy teljesen ideális célpontot: A hajmáskéri tüzér laktanya!
A körülötte lévő területen szépen meg lehetne csinálni egy haditechnikai parkot. Akár a gyak. tér sarkából meg ha leharapnak egy területet, akkor ott egy élményparkot is ki lehetne alakítani harckocsi, BMP, BTR vezetéssel, meg hasonló dinoszaurusz simogatóval.
Annyi hely van körülötte, hogy a levéltárnak is fel lehet húzni akár egy vadi új épületet is!
Nem kevés pénz, de területfejlesztési EU-s pénzekből annyit lehetne behúzni, mint a szemét.
Ezt Budapesten (és Közép-Magyaországon) biztosan nem lehetne EU-s pénzből finanszírozni.
Bszki, miért nem rögtön a Balaton Soundon? El vagy te tévesve az Anna bállal...Füreden az Anna-bálon lenne a húsvásár az ifjú tiszteknek (csak tisztességes (leellenőrzött) lányokkal)
A Sándor-palotába a miniszterelnökség megy majd, egyszer, valóban. De csak akkor, amikor a köztársasági elnök helyett újra a király lesz a legfőbb közjogi méltóság. A király meg természetesen a budavári palotában székel majd.Katalint amúgy is ki akarják tenni a várba, mert Orbán akar a Sándor-palotába menni. A karmelita csak ideigelnes állomás, a Sándor-palotát annó miniszterelnöki hivatal részére újjították fel.
Én olyan tervet hallottam, hogy köztársasági elnök megy majd a királyi palotába ha már kellőképpen kipofozták...A Sándor-palotába a miniszterelnökség megy majd, egyszer, valóban. De csak akkor, amikor a köztársasági elnök helyett újra a király lesz a legfőbb közjogi méltóság. A király meg természetesen a budavári palotában székel majd.
Hehh. Mire Hajmáskéren katonai akadémia lesz, addigra az Anna-bálnak is fazonra lehet igazítani a profilját. Az a legkisebb tétel a sztoriban, nem gondolod Hajmássy Péter, Hajmássy Pál?Bszki, miért nem rögtön a Balaton Soundon? El vagy te tévesve az Anna bállal...
Kipofozták? A köztársasági elnököt? A Sándor palotából? Tudom, most grammar nazi vagyok.Én olyan tervet hallottam, hogy köztársasági elnök megy majd a királyi palotába ha már kellőképpen kipofozták...
mármint a palotát...Kipofozták? A köztársasági elnököt? A Sándor palotából? Tudom, most grammar nazi vagyok.