Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezek jelentősségét én elsősorban védekezésben gondoltam... Nyílván nyilt csatákban is lehet taktikai szerepe, de leginkább -ha úgy tetszik- gerilla taktikára tartom nagyon hatékonynak... Vagyis lesből, oldalról vagy hátulról, jó esetben akár még felülről is olyan pozíciókban lehet védekezés esetén meglepni a harckocsikat, amelykkel az RPG-k hatákonyan alkalmazhatóak.honved said
Kézi páncéltörő... Nos kétségtelen, hogy a lövészraj számára egy lélektani biztonságot nyújt, hogy egyáltalán rendelkeznek vele. Rajfegyver, ami normál esetben kell is hogy legyen. Viszont hatékonyságát sok tényező befolyásolja. Az RPG lett említve itt. Ez a fegyver rendelkezik megfelelő páncéltörő gránátokkal, ez kétségtelen. Találati pontosság szempontjából kell, hogy viszonylag szélcsend legyen, az ellenséges tank kezelői olyan balfékek legyenek, hogy 200-300 méterre közelítsék meg gyalogságunkat és ne lőjenek rá addig, folyamatosan fix, egyenes vonalban haladjanak, stb. Így van esély, hogy találatot érhetünk el ellene. Egyébként nagyon kevés, ill., nagy szerencse kell hozzá. Magyarul, amennyivel olcsóbb egy gyalogsági pct rakéta és indítója, annyival gyengébb a harcértéke is HK-val szemben.
Tudom hülyeség az összehasonlítás, de mégis... a 2. világháborúban Németiország 6 000 000 panzerfaustot és <b><i> </i></b>raketenpanzerbüchse-54, kézi páncéltörőt állított hadrendbe. Ennek ellenére a kilőtt Szovjet és szövetséges harckocsik zömét, német harckocsik, páncéltörő ágyúk, erre specializált repülőgépek számlájára lehet írni. Jó, ez egy hülye példa a mai korban, csupán elgondolkodásra érdemesnek érzem. Az RPG-7 .ami nálunk rendszerben van, egy továbbfejlesztett Panzerschreck. Na lehet ez is kiveri a biztosítékot pár embernél, de nagyjából ez a helyzet.
Ha licenceben gyártanánk a -gazdasági lehetőségekhez képest megengedhető- legfontosabb dolgokat, akkor az egyenlőre gyönyörű is volna. Nyílván abban tök igazad van, hogy a sok ismert probléma mellett (illetve nyílván ez is az), ilyenkor hírtelen előjönne egy adott kormánypárthoz közeli cég, és brutálisan drágábban oldaná meg... De nem fogja, mert ugye ilyenkor már mindenki húzza a száját, hogy nincs pénz, meg akkor igazából "köszi a lehetőséget, de had csináljak valami mást ezért a pénzért, amiért mondjuk semmit nem kell befektetnem, pl. kamutanácsadás"... és máris megérkeztünk vissza a jelenlegi helyzethez. ggFade said
zotyek:
1: A3: Jelenleg kb ez a szinvonal megy. Felhuzzák a gyárat hozzák a licenszet, know-howt, gépeket és akkor lepotyog az A3 a sorrol. Nincs evvel semmi baj legalább az ott dolgozok kapnak rendes fizut, meg adót fizetnek be és nem segélyen élnek.... de ettől még ez van. Persze van sok kitörési kisérlet képzett szakemberekkel, vállalkozásoktól de....
2: Én azt látom, hogy amihez az állam hozzáfér azt szétlopják. Eközben a régi kkvk sorra csödölnek be hála a csodás gazdaságpolitikának, újakat nem csinál senki, mert ki tudja kövnek nem e arra fáj majd vmelyik csokos nyelve. Inkább megcsinálja a Magyar ember az ötletét, vállalkozását Szlovákia/Románia/Ausztriában. imo erre utalt kpssta a szakemberek nagyja elmegy innen szöveggel.
Milyen biztos forrásból? az elmúlt években hányn írtak már ezt-azt biztos forrásra hivatkozva... A 99%-ából nem lett semmi...jancsiga said
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Harckocsi eladó! – Kiárusításba kezd a honvédség
Mig-29 eseket eladták Magyarországon rendbehozák És saját szárnyukon menek a vásárlohoz Jemenbe Biztos forrásbol tudom
Hát a gumikerekest páncélvadásznak írtam (most ne csak erre a konkrét típusra gondolj ,mert csak példának hoztam fel). Persze ,hogy nem egyenértékű a páncélzata egy hk-val. De a tűzereje igen. Ráadásul mozgékonyabb, olcsóbb az üzemeltetése, akár légi úton is szállítható, stb. Az európai úthálózat lehetővé teszi szerintem, hogy ne csak lánctalpas technikában lehessen gondolkodni.honved said
A Centauro harckocsi helyett, nagyon rossz példa, mert ha a fegyverzete erős is lehet, páncélvédettsége, a gumikerekes volta miatt, biztos hogy gagyi, egy HK páncélzattal szemben persze.
Kézi páncéltörő... Nos kétségtelen, hogy a lövészraj számára egy lélektani biztonságot nyújt, hogy egyáltalán rendelkeznek vele. Rajfegyver, ami normál esetben kell is hogy legyen. Viszont hatékonyságát sok tényező befolyásolja. Az RPG lett említve itt. Ez a fegyver rendelkezik megfelelő páncéltörő gránátokkal, ez kétségtelen. Találati pontosság szempontjából kell, hogy viszonylag szélcsend legyen, az ellenséges tank kezelői olyan balfékek legyenek, hogy 200-300 méterre közelítsék meg gyalogságunkat és ne lőjenek rá addig, folyamatosan fix, egyenes vonalban haladjanak, stb. Így van esély, hogy találatot érhetünk el ellene. Egyébként nagyon kevés, ill., nagy szerencse kell hozzá. Magyarul, amennyivel olcsóbb egy gyalogsági pct rakéta és indítója, annyival gyengébb a harcértéke is HK-val szemben.
Tudom hülyeség az összehasonlítás, de mégis... a 2. világháborúban Németiország 6 000 000 panzerfaustot és <b><i> </i></b>raketenpanzerbüchse-54, kézi páncéltörőt állított hadrendbe. Ennek ellenére a kilőtt Szovjet és szövetséges harckocsik zömét, német harckocsik, páncéltörő ágyúk, erre specializált repülőgépek számlájára lehet írni. Jó, ez egy hülye példa a mai korban, csupán elgondolkodásra érdemesnek érzem. Az RPG-7 .ami nálunk rendszerben van, egy továbbfejlesztett Panzerschreck. Na lehet ez is kiveri a biztosítékot pár embernél, de nagyjából ez a helyzet.
Namermé? Mire van több esély? Hogy valamelyik szomszédunkkal lehet nézeteltérés vagy mondjuk Nepállal?hiryu said
Kárpátmedenceazelsődleges prioritás...
trianonkompresszus?