Amennyiben...?Mindannyian hülyeséget hordtok össze.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amennyiben...?Mindannyian hülyeséget hordtok össze.
Kiveve engem (ti. az uj HM torvenybol ideztem, bar tobb het utan fejbol.)Mindannyian hülyeséget hordtok össze.
What.Nem egészen.A fegyvernemi főszemlélő nem volt "parancsnoka" az adott fegyvernemnek a szó hagyományos értelmében-de igen,ő felelt az adott fegyvernem minőségi állapotáért.
Szóval igen,több mint egy egyszerű ellenőr-de nem,nem hadműveleti/csapat/egység parancsnok.
Felelőse.De nem parancsnoka.Felel a fegyvernem működőképességéért,koordinálja az ahoz szükséges kiképzési terveket,technikai dolgokat-és ellenörzi a megvalósulást.De nem hadműveleti pk.What.
A foszemlelo = az adott fegyvernem feje.
Leginkább így. Adott fegyvernem legmagasabb szintű szakmai elöljárója.Felelőse.De nem parancsnoka.Felel a fegyvernem működőképességéért,koordinálja az ahoz szükséges kiképzési terveket,technikai dolgokat-és ellenörzi a megvalósulást.De nem hadműveleti pk.
Legalábbis ez volt anno az eredeti koncepció-de az tény,hogy nem követtem,miként is valósult meg az az egykori koncepció a valóságban.
@krisss majd felhomájosit minket,hogy mi lett a koncepcióbol a magyar rögvalóságban.
Koordináló-ellenörző funkciója van.Volt.Szerintem szökség lenne rá-de csak ha ténylegesen ellátja a feladatát.Leginkább így. Adott fegyvernem legmagasabb szintű szakmai elöljárója.
Ezt jelenti a szakmai elöljáró. A paracsnok a szolgàlati elöljáró.Koordináló-ellenörző funkciója van.Volt.Szerintem szökség lenne rá-de csak ha ténylegesen ellátja a feladatát.
A hadmuveleti eleve nem is lehet, mert az nem fegyvernemenkent volt sosem (sosem volt sajat hataskorben mondjuk szarazfoldi hadmuvelet a gyalogsag szintjen), hanem a vezerkari (avagy hdo, harcsoport, gittegylet, akarmi) szinten.Felelőse.De nem parancsnoka.Felel a fegyvernem működőképességéért,koordinálja az ahoz szükséges kiképzési terveket,technikai dolgokat-és ellenörzi a megvalósulást.De nem hadműveleti pk.
Legalábbis ez volt anno az eredeti koncepció-de az tény,hogy nem követtem,miként is valósult meg az az egykori koncepció a valóságban.
@krisss majd felhomájosit minket,hogy mi lett a koncepcióbol a magyar rögvalóságban.
Hat most mindenki pk lesz.Ezt jelenti a szakmai elöljáró. A paracsnok a szolgàlati elöljáró.
Igen de a szemlélőségi jogkörök megmaradnak és a parancsnokival bővülnek.Hat most mindenki pk lesz.
Az en olvasatomban minden visszaall a normalis parancsnokira...Igen de a szemlélőségi jogkörök megmaradnak és a parancsnokival bővülnek.
Én spec pont ezért megtartanám a szemlélő nevet.A szakmai szemlélőnek nincs parancsnoki funkciója,ügyintéző szerepe van.Ezt jelenti a szakmai elöljáró. A paracsnok a szolgàlati elöljáró.
De parancsnokok lesznek ujra, minden jogkorrel.Én spec pont ezért megtartanám a szemlélő nevet.A szakmai szemlélőnek nincs parancsnoki funkciója,ügyintéző szerepe van.
Oké,ez végülis szemantika,szemantikailag is kifejezi a szerepköröket.
Oké,nem olvastam a hirt.De parancsnokok lesznek ujra, minden jogkorrel.
Azért írtam parancsnokot, mert nálam a fegyvernem feje (parancsnoka) az eddigi rendszerben. Eddig nem volt külön szolgálati, meg szakmai elöljáró.Ezt jelenti a szakmai elöljáró. A paracsnok a szolgàlati elöljáró.
Nem. A szemlélőségek a szakkiképzéseket, doktrinàt állították össze illetve a fejlesztési projektekben a műveleti és felhasználói követelményeket állították össze valamit az új eszközök rendszerbe kerülését menedzselték és visszajelzést adtak a beszerzést és tervezést végző szervezetek felé.Azért írtam parancsnokot, mert nálam a fegyvernem feje (parancsnoka) az eddigi rendszerben. Eddig nem volt külön szolgálati, meg szakmai elöljáró.
A szolgálati elöljáró - ha jól értem - a MH parancsnoka volt.
Eddig nem az volt a szolgálati út, hogy RR kiadta a parancsot a légierő szemlélőjének, majd az meg tovább a 3 bázis parancsnokának?
Viszont - a légierő esetén biztosan - a szemlélő volt a legmagasabb rendfokozatú tiszt a fegyvernemnél.Nem. A szemlélőségek a szakkiképzéseket, doktrinàt állították össze illetve a fejlesztési projektekben a műveleti és felhasználói követelményeket állították össze valamit az új eszközök rendszerbe kerülését menedzselték és visszajelzést adtak a beszerzést és tervezést végző szervezetek felé.
Sziasztok,
Mit jelent az, hogy "szemlelo"?
Okt. 1- jétôl már nem.What.
A foszemlelo = az adott fegyvernem feje.
A szemlélőnek nem volt ellenőrnző jogköre a parancsnokok felett sosem. Az az MH parancsnokáé (vagy VKF-é) volt.Oké,nem olvastam a hirt.
Szóval most keverni fogják a két szerepet?Mert annak szerintem nem lesz jó vége.