<blockquote rel="honved">A közmunkás katonatoborzó úgy tűnik befuccsolt.
Rá kellene jönnie az illetékeseknek, illetve meglépni, a szerződéses legénység és az altisztek jelentős béremelésére van szükség. Ami van, illetve tervezett, az kevés lesz, meghaladta az idő.
Illetve másik megoldás, visszatérés a sorozott haderőre. Viszont ehhez, ma már semmilyen feltétel nincs meg.
http://www.bama.hu/baranya/kozelet/egy-kozmunkas-jelentkezett-katonanak-679616
A vagyonőrök is mennek vissza a saját szakmájukba, mert kőművesként jobban keresnek néha mint a csoportvezetőjük, a boltokban például iszonyú hiány van már a használhatatlan öreg alkesz őrökből is! A Lidl haromszáz nettót fizet egy pénztárosnak, stb. A gyárakban is kétszáz felé tendál lassan a betanított munka is. A biztonsági szektorban egy 200%-os emelés már most kevés lenne a meglévők megtartásához! Jövőre ezrével fogják már ehagyni a rendvédelmet szerintem, különösen a határszolgálattal sújtottak, mert a szalag mellé beállnak inkább egy gyárba!
Nem véletlen került szóba, hogy magáncégeket is bevonjanak a határon, de használható embereket oda se fognak találni ezeröt-kétezres nettó órabér +rendesen bejelentett, kafetériás, szabságos feltételek nélkül.</blockquote>
Én is őr voltam, és inkább visszamentem a gyárba, mert ne b*ssza már meg, hogy 240 órával sem keresek 100 nettót, míg a soron megvan az 192-vel is, plusz cafeteria plusz szabadság, normálisan kifizetett túlóra stb. Mikor bementem, meglepett, hogy egy volt őr kollégám is már ott van, és a napokban számolt le a portáról egy másik is, hogy majd bejöjjön a sorra. Ez valóban tendencia mifelénk a vadkeleten, igaz a soron a sima melósnak nagyon nem 200 felé tendál a fizetése, sokkal inkább a 100 felé, de még mindig jobb, mint őrnek. Nem becsmérelni akarom a volt kollégáimat, de komolyan úgy érzem, hogy aki ott van évek óta, és nem gondolkodik a váltáson (persze a főállásúak) azok vagy nagyon gazdag, vagy nagyon lusták.