"Levelezőn" mind ezen a szakon vagyunk itt a fórumon...Jelentkeztél rá ?
Ötletbőrze és tippmix szakirány...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
"Levelezőn" mind ezen a szakon vagyunk itt a fórumon...Jelentkeztél rá ?
Jelenleg Maróth is csak habosra verné a semmit és mindig okkal ment...Maróth ment, ezek meg habosra verik a semmit.
Igen de te bukásra állsz mert nem kedveled az olvasást!"Levelezőn" mind ezen a szakon vagyunk itt a fórumon...
Ötletbőrze és tippmix szakirány...
Te vagy a tanár ?Igen de te bukásra állsz mert nem kedveled az olvasást!
Osztálytársak vagyunk! A tanárnéni azt mondta ez az @Aladeen gyerek olyan mint egy mesefigura! Hun vót hun nem vót!Te vagy a tanár ?
Olyan aladeen vagy ma...Osztálytársak vagyunk! A tanárnéni azt mondta ez az @Aladeen gyerek olyan mint egy mesefigura! Hun vót hun nem vót!
Ne mond te csiszolatlan gyémánt!Olyan aladeen vagy ma...
Arról se tudunk semmit, miért ment...Jelenleg Maróth is csak habosra verné a semmit és mindig okkal ment...
Szoktam én ok nélkül leírni bármit?Arról se tudunk semmit, miért ment...
jó ez a kézi lyukfúró. bár bonyeszabbnak tünik mint amivel az oszlopoknak ásunk itthon. Baltával nem próbálkoutak léket készíteni?
Azon a vastagságon (méter kb? ) a balta már nem túl hatékony szerintem.jó ez a kézi lyukfúró. bár bonyeszabbnak tünik mint amivel az oszlopoknak ásunk itthon. Baltával nem próbálkoutak léket készíteni?
Hát nem szoktál. Mindenesetre kíváncsi vagyok.Szoktam én ok nélkül leírni bármit?
Tekitnve, hogy kb az összes beszerzés központi költségvetésből jön ez nem szűkiti le túlságosan.A HM is megkapta az idei költségvetési keretét. Amennyiben zöld lámpára várunk valami bejelentésével, beszerzésével, akkor az feltehetően, a HM költségvetésén kívüli erősebb tétel lesz.
m es jéghez a hosszúnyelú jégtörő szerintem jobb lenne és azzal talajt is lehet munkálni ha fagyott akkor is vagy fa "megmunkálására" is alkalmas. De ha svédbe járunk csináljunk úgy mint a svédek.Azon a vastagságon (méter kb? ) a balta már nem túl hatékony szerintem.
Hát igen, de szerintem a téli túlélésben a svédek kissé hozzáértőbbek mint mi.m es jéghez a hosszúnyelú jégtörő szerintem jobb lenne és azzal talajt is lehet munkálni ha fagyott akkor is vagy fa "megmunkálására" is alkalmas. De ha svédbe járunk csináljunk úgy mint a svédek.
jégvasnak is szokták nevezni eggyes tájakon.
a lékvágásba szerintem nekünk nagyobb a hagyományunk... már csak az egész országra kiterjedő téli halászat miatt is... ott az édesvizi halat meg sem igen eszik... szemét hal még a ponty is nekik... nemhiszem hogy gyakran levegőztetnének nekik... egyébként furdancsokkal próbálkoztak itthon is néhányan... de igazából csak viccnek marad meg... a furdancs az oszlopnak való. (furdancsot egyébként jó régóta ismerjük itthon is de mégsem terjedt el lékkészíytés terén.) lékvájás.) még a rabsicoknál sem pedig ott aami halk az nagy előny.Hát igen, de szerintem a téli túlélésben a svédek kissé hozzáértőbbek mint mi.
Az elmúlt 10 évben alig volt rá szükség. Ott meg minden évben és jóval vastagabb jéggel. A lékhorgászat meg eléggé népi hagyomány ott is.@krisss az idei évbe pont nem vólt rá szükség de amúgy több millió léket vájnak itthon évente...
ha alig van az ugyan olyan a halak szempontjából mintha m es a jég. mind1 hogy hártya vagy 40-50 cm es riannós a jég a levegőt ugyan úgy elzárja.Az elmúlt 10 évben alig volt rá szükség. Ott meg minden évben és jóval vastagabb jéggel. A lékhorgászat meg eléggé népi hagyomány ott is.