Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem csak a helyes névválasztás miatt volt minden:
Krissen kívül nem tudjuk. Max sejtjükSzoktam én ok nélkül leírni bármit?
Ne beszélj már hülyeséget 1300 éve a sarkkörön élnek.a lékvágásba szerintem nekünk nagyobb a hagyományunk... már csak az egész országra kiterjedő téli halászat miatt is... ott az édesvizi halat meg sem igen eszik... szemét hal még a ponty is nekik... nemhiszem hogy gyakran levegőztetnének nekik... egyébként furdancsokkal próbálkoztak itthon is néhányan... de igazából csak viccnek marad meg... a furdancs az oszlopnak való. (furdancsot egyébként jó régóta ismerjük itthon is de mégsem terjedt el lékkészíytés terén.) lékvájás.) még a rabsicoknál sem pedig ott aami halk az nagy előny.
értem és furdancsot használtak 1300 éve... úgy hogy édesvizí halat nemigen esznek gazdálkodni vele meg végképp nem teszik.Ne beszélj már hülyeséget 1300 éve a sarkkörön élnek.
Ez amúgy SERE kiképzés, szóval csendben kéne jeget vágni, az megy a fejszével?furdancsal nem gajazól. furdancsal nem tudsz talajmunkákat végezni. nem segít menedéképítésnél. míg a jégtörő segít gajazni segít menedéket építeni segít a füzelő előkészítésénél és még önvédelemre is alkalmas a nyele meg több szerszámfejel eszközzel kompatibilis.
sokkal inkább túlélőeszköz mint a furdancs.
ha sehol se találni végképp gyujtóst a nyele még faragható is... bár ez nagyon survivor szitu.
a furdancsot meg csak cipelheted hogy 1 valamire használd...
@dudi szerinted melyik szolgálja inkább a túlélést a furdancs vagy a jégtörő hosszú nyéllel ?
értem és az oszlopfúró hogy kerül sere szituba a delikvenshez. mert a balta még érthető lenne. ahogy egy fanyél több munkafejjel is. de egy lyukfúró ???Ez amúgy SERE kiképzés, szóval csendben kéne jeget vágni, az megy a fejszével?
Úgy se lesz pénzünk furdancsra se szóval irreleváns a puffogás.miért nem fűrésszel vágnak inkább még az is praktikusabb lenne. a fűrész nagyon hasznos sere be is.
ránk akarnak sózni egy olyan dolgot aminek a mególdása már évezredek óta megvan ésvszázadok óta rengeteg egyáb variációba. de hogy újjítsanak beakarnak nyomni valami kevésbé hatékony nehezen hordózható korlátozottan alkalmazható eszkzt nekünk... a többszáz több ezer éves eszközök helyett... Miközbe milliárdszor milliárd embernek a múltba tökéletesen megfeleltek a többfunkciós jönnyebb eszközök.
de a spanyol viasz ma van megtalálva nem amikor milliársdszámra csináltak hasonlót. nap mint nap a túlélésért. most amikor hobboként évete párszor... most tudják a tutit.
tudod mennyi egy furdancs ? 10 esért már komolyat kapsz.Úgy se lesz pénzünk furdancsra se szóval irreleváns a puffogás.
Az lehet csak a kutya nem fogja beszerezni.tudod mennyi egy furdancs ? 10 esért már komolyat kapsz.
amik nekünk vannak kb hulladék vízvezeték csö meg egy köralakú minőségi hulladékacél egy helyen sugarába megvágva eggyikfele felúzva és meghegesztve...
Nem fognak venni furdancsot senkinek. Mivel azt fogja mondani a logisztika, hogy mi a fasznak. És igazuk is lenne szerinted is.https://www.vasmuszakibolt.hu/200mm...vpCPHYKg43ZzH9_1l_DXViu5lBusrYEhoC8LIQAvD_BwE amúgy ennyi ez még szétszedhető is... 8 ezerért. nem kell végig spirálnak lennie ki kell emelni néha a lyukból azt csókolom nem azt várni hoyg majd a csiga kinyomja.
akkor megnyugodtam hogy a svédek nem sózták ránk az ő általuk gyártott 15x ös árú terméket.Nem fognak venni furdancsot senkinek. Mivel azt fogja mondani a logisztika, hogy mi a fasznak. És igazuk is lenne szerinted is.
Kész mese vége, mindenki menjen aludni. Pá!
Ember elolvastad egyáltalán amit berakott a vasembör?akkor megnyugodtam hogy a svédek nem sózták ránk az ő általuk gyártott 15x ös árú terméket.
igen láttam én már kézi olajpumpát meg elektromosat amit be akartak szerezni mert a golyós átfelytő nem vólt elég trendi... Miközben a golyós átfelytő kapacitása többszöröse vólt azokénak (ez vólt a szerencse...)Ember elolvastad egyáltalán amit berakott a vasembör?
Ez simán két SERE kiképzőnek az extrém téli oktatói tanfolyamàról egy cikk.