Ja. Szép nagy büdzsé... aztán nézzük mennyi maradványelvonás lesz a zárszámadáskor. A haderőfejlesztés is egy Patyomkin falu...Vitya a Jó reggelt Magyarország-ban erős haderőt épít éppen és ennek fontosságáról beszél! Sajnos a végét csiptem el!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ja. Szép nagy büdzsé... aztán nézzük mennyi maradványelvonás lesz a zárszámadáskor. A haderőfejlesztés is egy Patyomkin falu...Vitya a Jó reggelt Magyarország-ban erős haderőt épít éppen és ennek fontosságáról beszél! Sajnos a végét csiptem el!
Annyit lehetett eddig is tudni hogy PZH-kba ELBIT kommunikációs rendszere került beépítésre - logikusnak tűnik, hogy máshová is ez kerüljön...A Janes-ben jelent meg 3 nappal ezelőtt, nem tudom továm?
Új jármű rádiókat vett a Honvédség az Elbit-től, minden járműbe egységes rendszer lesz.
Hungary acquires new soldier and vehicular radios
The Hungarian Defence Forces (HDF) will receive new soldier and vehicular radios under the Zrínyi programme.www.janes.com
Azt honnan tudjuk hogy a PZH-kba ELBIT kommunikációs rendszer került beépítésre?Annyit lehetett eddig is tudni hogy PZH-kba ELBIT kommunikációs rendszere került beépítésre - logikusnak tűnik, hogy máshová is ez kerüljön...
Termék bemutató:
volt valamelyik hírben - ne kérdezd, hogy pontosan hol, de ide volt belinkelve a fórumra ősszel.Azt honnan tudjuk hogy a PZH-kba ELBIT kommunikációs rendszer került beépítésre?
A Pzh2000 wiki szócikkedben sem látom. A 2021 decemberi Sticz László interjúban ennyit találtam: "Emellett folyamatban van a Harris rádiók, az ELBIT harcászati rádiók, illetve mind a légi eszközeinkbe, mind a szárazföldi eszközeinkbe a speciális GPS-ek beszerzése is. A korszerű integrált felderítő platformnak a gyártó már elkészítette a prototípusát, amit át is vettünk tesztelésre. Ide tartozik még a 3D-s radarok beszerzése és rendszerbe állítása, ezeknek a technikai megoldásai véglegesnek tekinthetők, a program így ütemezés szerint halad. "volt valamelyik hírben - ne kérdezd, hogy pontosan hol, de ide volt belinkelve a fórumra ősszel.
Igen, tudom. Én linkeltem két oldallal ezelőtt. Az volt a kérdés, hogy korábban hol írtákEgyébként ez a friss JANE'S hír is tartalmazza ill. megerősíti!
"He had not responded to a request for comment on the number of units being procured at the time of publication, although he did note that the radios will be integrated into the majority of the country's military vehicles, including Leopard 2 main battle tanks (MBTs), PzH 2000 self-propelled howitzers (SPHs), and HDF 4×4 vehicles, as well as other legacy platforms, Col Pölöskei said."
Tehát ez lesz az alapértelmezett kommunikációs rendszer szinte minden járműben.
Az Ultrahang legfrissebb adásában Ruszin-Szendi Romulusz, a Honvéd Vezérkar főnöke volt a vendégünk, akivel az ukrajnai háború magyarországi vonatkozásairól, a honvédség helyzetéről, a haderőfejlesztésről, a magyarországi vaskupolarendszerről, a katonaság előtt álló kihívásokról, a NATO-ról és a hazánkra leselkedő veszélyekről beszélgettünk.
A közbeszerzés mennyisége: 946 darab
@krisss nem te mondtal valamit, hogy ezt majd fejlesztik tovabb otthon? Nem az integralasra, cryptora stb gondolok, hanem valodi fejlesztesre, uj funkciokra stb feltetelezem, ez is SDR, mint minden ma mar.)A Janes-ben jelent meg 3 nappal ezelőtt, nem tudom továm?
Új jármű rádiókat vett a Honvédség az Elbit-től, minden járműbe egységes rendszer lesz.
Hungary acquires new soldier and vehicular radios
The Hungarian Defence Forces (HDF) will receive new soldier and vehicular radios under the Zrínyi programme.www.janes.com
Miélt élzem úgy, hogy a mostanában publikált beszédek időhúzás- szagúak???
Future Soldier Technology 2023 Conference
6th March to 8th March 2023
United Kingdom
Colonel János Pölöskei, Branch Leader, Command and Control Systems Development Branch, Force Planning Directorate, Hungarian Defence Forces Command Force Planning Directorate
Mr Jozsef Berenyi, Head of Division, HM EI Zrt.
Digitising the Hungarian Soldier System to Enhance Situational Awareness
- Background and update on the HDF’s Digitised Soldier System
- Requirements for the procurement of new dismounted C4I, weapons and sensor technologies
- Utilising Command and Control functionalities to improve situational awareness for the dismounted soldier
Brigadier General Imre Porkoláb, Ministerial Commissioner for Defence Innovation, Hungarian Ministry of Defence
Digitisation of Dismounted Soldiers in the Joint All-Domain Operational Environment
- Leveraging digital technology for quicker situational awareness on the battlefield to identify and neutralise threats
- Creating information networks to determine the overall battlespace picture
- Teaming with next generation armoured platforms for greater survivability
- Using AI for data processing and management
Inkább volt 15.Vagy mint az a kb. 20 zsír új MAN katonai teherautó a a MAN győri telephelyén.
Miélt élzem úgy, hogy a mostanában publikált beszédek időhúzás- szagúak???
Mert azok.Miélt élzem úgy, hogy a mostanában publikált beszédek időhúzás- szagúak???
Ó, hát ez csodálatos! Nem elég, hogy 2026 helyett 2030-ra lesz hadra fogható erőnk, de még akkor sem lesz teljes. 7 év múlva... sem. Miközben egy szomszéd államot 1 év alatt szinte teljesen készre vágott a háború és folyamatosan az eszkaláció fenyeget.Transzformáció: hatékony választ adni a kihívásokra
Interjú dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnokával...
„A jelenlegi terveinkben megfogalmazott haderőkép elérését az évtized végére tervezzük. Ez nem jelenti azt, hogy minden teljeskörűen rendelkezésre áll majd, de a Magyar Honvédség birtokában lesznek azok a képességek, amelyek a meghatározott feladatok teljesítését lehetővé teszik” – jelenti ki.