Meg kell nézni hogy statikailag melyik épület van rendben, sanszosan bontani is kell. Sztem az egész laktanya területén a teljes elektromos hálózatot cserélni kell. A vízzel és a fűtési rendszerrel nem tudom mi a helyzet, de sanszosan az is szét van verve, el van lopva. A két évtizede használaton kívüli üzemanyagtöltő állomás tartályai, meg a kiegészítők nem tudom hogy működőképesek-e még. Elviekben egy épület lett felújítva vagy 15 éve talán, aztán meg a sorsára hagyva.Csak a koncepcióra voltam kíváncsi.
A régi laktanya biztosan nem 2 hét alatt lesz kész...
Láttam képeket hogy katonák fűrészelték kifelé a dzsungelt. Hát, ott szerintem teljes gyökérkiszedés kellene mindenhol, mert több helyen már olyan a dzsumbuj, hogy a betonúton nem lehetett elmenni kocsival. Mindez vagy 8-10 éve volt. És azóta nem lett jobb semmi. Mondjuk ha valaki szereti a bodzateát, akkor a hozzávalót nem lesz nehéz beszerezni.
Mindenesetre elég nagy területen van, meg nem is rossz helyen. De én el sem tudom képzelni, hogy a felújítás akár jövőre befejeződne. És akkor az említett kb 1-1,5 km hosszú útszakaszon történő 4 sávosításról nem is beszéltem, mert arról korábban nem is hallottam, tehát sanszosan a kisajátítás még el sem kezdődött.
Ránéztem most a google térképen, lehet hogy inkább kalandparkot vagy szanatóriumot kellene ott csinálni, mert felülről úgy néz ki, mint kb mint a brazil őserdő