Selejtes cucc?Azt hogy csinálta hogy egyet már a csőbe ejtett és nem lőtte ki...??
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Selejtes cucc?Azt hogy csinálta hogy egyet már a csőbe ejtett és nem lőtte ki...??
Nagyon rég volt és nem akarok hülyeséget írni, de a rátöltés mintha annak ellenére történt meg hogy a 120 ason volt rátöltésgátló...Nem tudom,gyorsan történt minden,de 100% hogy ez volt az oka.. rátöltött sajnos...
Volt egy súlyos sebesült még,akinek a vért adtuk,de elvérzett ennek ellenére...soha nem felejtem el,hangos bemondón hívtak midenkit aki élt és mozgott hogy adjunk vért...
A lőtér parancsnoki toronyban egy tisztet talált el nyakon egy repesz, ha jól tudom.Nem tudom,gyorsan történt minden,de 100% hogy ez volt az oka.. rátöltött sajnos...
Volt egy súlyos sebesült még,akinek a vért adtuk,de elvérzett ennek ellenére...soha nem felejtem el,hangos bemondón hívtak midenkit aki élt és mozgott hogy adjunk vért...
Igen. Ő volt a fegyverzettechnika szaktanárom később. Szép sebhely van a nyakán.A lőtér parancsnoki toronyban egy tisztet talált el nyakon egy repesz, ha jól tudom.
Hát ez nagy meglepetés!Igen. Ő volt a fegyverzettechnika szaktanárom később. Szép sebhely van a nyakán.
De ő túlélte. Több sérült is volt.
Itt tudsz nézelődni:Mi jöhet komolyan szóba ?
Korszakváltás a magyar haderőnél
Korszakváltás van a magyar haderőnél, a fejlesztési program társadalmi és költségvetési támogatást élvez – hangoztatta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter július 28-án, pénteken Esztergomban.
-----
Volt valaki itt esetleg? Mondott valami újat?
Hun van az a térkép?Magyarország már akkor haderejét fejlesztette...
A honvédelmi miniszter részletesen bemutatta a 2016-ban indult fejlesztéseket és a magyar haderő további erősítésének irányait. Kiemelte, hogy már idén a GDP két százalékát költjük védelemre, és ez a jövő évi költségvetés alapján is változatlan marad majd.
...
Magyarország eldöntötte, és be is tartotta, hogy a GDP 2 százalékát védelmi kiadásokra fordítja, ezt már idén elértük. Ennek az összegnek a 30 százalékát költjük fejlesztésre (az elvárás 20 százalék).
A miniszter ismertette, hogy konkrétan milyen fejlesztéseket hajtottak végre: Leopard harckocsik vették át a T–72-esek helyét, Gidránokat szereztek be, Zalaegerszegen pedig a Rheinmetallal közösen gyártanak Lynx harcjárműveket.
A magyar haderőnek évekig nem volt tüzérsége, ezt mára visszaépítették. A légierő is megújul, Airbusokat és helikpotereket szereztek be. A légvédelmi rendszert is idén adják át, itt több technológiát ötvöznek. Ezzel együtt pedig jelenleg is országszerte gyártunk harceszközöket és alkatrészeket – ezt a miniszter egy térkép segítségével mutatta be.
Valószínüleg ugyanarról a térképről van szó, mint amit a Ludovikán is mutogatott. Ha jól emlékszem, akkor be volt linkelve és nem volt benne semmi új.Hun van az a térkép?
Igen. Ő volt a fegyverzettechnika szaktanárom később. Szép sebhely van a nyakán.
De ő túlélte. Több sérült is volt.
Tök durva. Amúgy én is úgy olvastam/láttam egy tudósításban pár éve hogy belehalt, köszi a pontosítást.
Ezek szerint többen is kaptak ott repeszt. Mert nem így hívják.Szerk.: megnéztem már honnan tudtuk többen is - ezek szerint - rosszul:
itt azt írja: "A negyedik áldozat, az aknavetőtől távolabb, kb. kétszáz méteres távolságban álló Kránitz Antal posztumusz őrnagy, aki akkor a Várpalotai Kiképző Központ katonája volt, egy repesztől halálos nyaki sérülést szenvedett. Az interneten fellelt adatok szerint, a saját lábán kért segítséget és vitték le a lőtérről a kórházba, ahol azonban a segítség ellenére életét már nem tudták megmenteni."Az 1994 július 25-ei aknavető csőrobbanás
Az 1994. július 25-én aknavetőcső-robbanás történt a bakonyi lőtéren, az esemény során az egyik 120 milliméteres aknavető csöve, úgynevezett rátöltés következtében felrobbant. A több méteres sugarú körben pusztítást okozó nagy robbanás négy ember életét követelte. Az áldozatok: Pleszkán Károly…kameraaltal.blog.hu
Kránitzot írnak negyediknek a honvedelem.hu-n is: https://honvedelem.hu/hirek/az-aknaveto-robbanas-aldozataira-emlekeztek.html
A Lazar 3M és a Lazanski között mi az érdemi különbség? (nem a gépágyúra gondolok)Itt tudsz nézelődni:
Itt nagyon sok minden van:
Products | Yugoimport
www.yugoimport.com
Innen harckocsiakna:
Start
www.krusik.rs
Ez felejtős:
Home - Zastava oružje ad
2. November, 2023 News The “Old Gun Foundry” museum is open again The renovation of the roof structure on the building “Old Gun Foundry” has been successfully completed. As part of marking the day of the Zastava Arms Factory on October 27, the museum was reopened to visitors. Welcome! The...www.zastava-arms.rs
Itt ami érdekes lehet a rakéta-sorozatvető:
Početna - PPT Namenska
PPT Namenska je inovativna fabrika koja se bavi proizvodnjom složenih borbenih sistema, naoružanja i opreme za nacionalnu vojsku i policijske snage.ppt-namenska.rs
Itt inkább rakétatechnika van, de vannak propelleres hajtóműveik is:
Rocket propulsion systems, missiles, solid rocket motor: EDePro✔️
Rockets, rocket propulsion systems, MLRS G-2000 122mm, gas turbines, anti-tenk, anti-ship, surface-to-surface, surface-to-air, air-to-surface & cruise missilewww.edepro.com
Pár centivel hosszabb, magasabb és szélesebb a Lazanski, alváz és felépítmény is kicsit másabb.A Lazar 3M és a Lazanski között mi az érdemi különbség? (nem a gépágyúra gondolok)
Úgy tudom, hogy a Lazar 3M a Lazar 3 alapjaira épült, de erősebben páncélozott verzió, 30mm-es RC toronnyal. A Lazar 3 esetén a belső elrendezés azt szolgálja, hogy szállított katonák kifelé nézzenek, és a BTR-hez hasonlóan lőhetnek is kifelé. A 3M a modernebb kialakítás.A Lazar 3M és a Lazanski között mi az érdemi különbség? (nem a gépágyúra gondolok)
Érdekes, hogy mind a Zastava, mind a Yugoimport portfóliója nagyban szűkült mióta felkerestem az oldalukat.Itt tudsz nézelődni:
Products | Yugoimport
www.yugoimport.com
Innen harckocsiakna:
Start
www.krusik.rs
Ez felejtős:
Home - Zastava oružje ad
2. November, 2023 News The “Old Gun Foundry” museum is open again The renovation of the roof structure on the building “Old Gun Foundry” has been successfully completed. As part of marking the day of the Zastava Arms Factory on October 27, the museum was reopened to visitors. Welcome! The...www.zastava-arms.rs
Početna - PPT Namenska
PPT Namenska je inovativna fabrika koja se bavi proizvodnjom složenih borbenih sistema, naoružanja i opreme za nacionalnu vojsku i policijske snage.ppt-namenska.rs
Rockets, rocket propulsion systems, MLRS G-2000 122mm, gas turbines, anti-tenk, anti-ship, surface-to-surface, surface-to-air, air-to-surface & cruise missilewww.edepro.com
A BTR-eket fel tudnák fejleszteni a szerbek?Itt tudsz nézelődni:
Products | Yugoimport
www.yugoimport.com
Innen harckocsiakna:
Start
www.krusik.rs
Ez felejtős:
Home - Zastava oružje ad
Početna - PPT Namenska
Fel, az hogy mennyire érdemes már más kérdés.A BTR-eket fel tudnák fejleszteni a szerbek?
Fel, az hogy mennyire érdemes már más kérdés.
Ha a tartalékosokra hagyományozásuk végbe megy valamit muszáj lesz kezdeni velük.
itt lesznek tíz évig még.