Őszintén kérdezem, a 145ösökön meg úgy összességében mit mutogatunk nekik??? Max bérbe tudnánk adni... Mi értelme hogy ide járnak nézelődni az afrikaiak??
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Őszintén kérdezem, a 145ösökön meg úgy összességében mit mutogatunk nekik??? Max bérbe tudnánk adni... Mi értelme hogy ide járnak nézelődni az afrikaiak??
Az hagyján hogy mi volt a célja a látogatásnak, de amíg a nigeri védelmi miniszter nálunk volt a szomszédos Nigériában megpuccsolták a franciabarát elnököt. Szóval ennyire komoly államokról van szó. Mégha le is szerződnénk valamelyik országgal valamivel kapcsolatban, mi történik ha teljesítés közben megpuccsolják a hatalmon lévő szerződött felet...Kuka az egész?
A magyar néphadsereg teljes eszközparkja? Ami nyírtelken rohad annak jó része eladó.
VAn még 48 db 2A14 (ZSU-23-4) gépágyú (a 2A7 vízhűtéses változata).
42 db HS 404 licensz 20 mm-es gépágyú (amelyből a szerbek a H145M-hez alakítottak ki gépágyú-konténert - de nekünk vadiúj nexter kellett, millió € áron darabonként, miközben a fegyverrel magával rendelkezünk)
... és még elvileg sok más, GSh-23L, NR-23, N-37D gépágyúk...
Modernizálni kell harcérték-arányosan.
Vagy ha meg is van milyen àllapotban...Ezek tényleg megvannak még? És ilyen dardarabszámbana
Toyota pickupra velük!Ezek tényleg megvannak még? És ilyen darabszámban?
Én Ronkovics nevét nem fogom elfelejteni...él e még vagy holt..de szerintem sokan átkozzák a nevét..Joe bácsit(Jónai századost) senki nem felejtette el, aki találkozott vele. Én PSzH borulásról tudok, utána csak csukott búvónyilással lehetett menni, még közúti menetben is,
Igazad van elnéztem. Szerencsére a mondandóm lényegén ez mit sem változtat. Kétszer is meg kell gondolni mit ígérünk egy fekete-afrikai rezsimnek ha látogatóba jönnek.A nigeri elnököt puccsolták meg. Akik itt voltak öltönyben, lehet bár a bozótban bujkálnak valahol, vagy halottak. Volt francia gyarmat, a világ legszegényebb országa, pontosabban a 3. hátulról a rangsorban. Olyan 1500 francia katona lehetett ott, vagy még lehet van. Gondolom ott akartunk villantani, hogy mi is oda megyünk, rendet tartani. Már ha Mali elesett. Most úgy néz ki ezek is. Niger is erre a sorsra jutott, misszió szempontból. Nem jött be.
Szinte biztosan a franciaknak igertek meg, nem a rezsimnek.Igazad van elnéztem. Szerencsére a mondandóm lényegén ez mit sem változtat. Kétszer is meg kell gondolni mit ígérünk egy fekete-afrikai rezsimnek ha látogatóba jönnek.
T-72-re, es @Pogány meg legyen belehegesztve!Toyota pickupra velük!
ez inkább a döntő szvsz.... azt pedig hááááát, hagyjuk inkább az állapototVagy ha meg is van milyen àllapotban...
Nem hallottad??Meg lett szakértve: Afrikai haduraknak simán el lehet adni, térden állva könyörögnek hogy iris-t meg meteort adhassanak értük...ez inkább a döntő szvsz.... azt pedig hááááát, hagyjuk inkább az állapotot
érzem a szarkazmustNem hallottad??Meg lett szakértve: Afrikai haduraknak simán el lehet adni, térden állva könyörögnek hogy iris-t meg meteort adhassanak értük...
Ebből hogyan száll ki a sofőr?Na ezt azért ide rakom,mert T-72-re és A4 re is applikálni lehet. Ez megint egy nagyon jó kis tuning lehetőség.
A tornyot fel lehet rakni mind a két fentebb említett típusra is. A kor színvonalára lehetne hozni mindet így,és tarcsisoknak oda adni. Van benne besugárzás jelző,és a gidránokról ismert SARP is része. A torony oldala és a teteje védelmet nyújt a tandemfejű páncéltörő rakéták ellen. 105-és 125 milis ágyúkkal is kompatibilis,automatatöltős. 22 töltény van betárazva. 12,7-es géppuska van rajta. Nem tudom hirtelen az A4 torony súlya mennyi,de ez lényegesen könnyebb is ráadásnak,komolyabb védettség mellett.
Én magam részéről A4-re szavaznék. Abból kéne még venni egy dandárra valót,ezt a tornyot feltenni. Szerintem összelehetne még ennyit szedni.
Egy értelmes kompromisszum lehetne megint,mert nem teljesen ismeretlen dolog jönne,olyan eszközre,amit már ismerünk. És biztos költség kímélőbb lenne mint újakat venni bármiből is. Én lecsapnék rá.
Ha nagyjából össze számoljuk a mi beszerzeseink és lehetséges beszerzések arat kb ugyan ennyiből fog kijönni a mienk is30 milliárd dollár , sima az csak 11 ezer milliárd forint
A kérdés jó,fogalmam sincs,de megoldják valahogy..Ebből hogyan száll ki a sofőr?
Vagy alul a vészkijáraton, vagy szublimál és kiviszi a huzat.Ebből hogyan száll ki a sofőr?