lehet hogy katonai?Milyen alakulat fog ott lakni?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
lehet hogy katonai?Milyen alakulat fog ott lakni?
nézz utánna mi is volt és van szabadszálláson és kalocsán (az ép nyílászárók melett)Van (volt?) Szabadszálláson valami használható méretű lőtér?
valami készül szabadszálláyon
Van (volt?) Szabadszálláson valami használható méretű lőtér?
oké, de mekkora?Minden laktanyának, ahol harcoló alakulat létezett, volt saját gyakorló és lő tere.
aki akar had találgasson. egyébként van opció bőven.Mondtál valamit. Amit vagy nem fejeztél be, vagy nem is lett volna szabad mondanod még. Nem tudom mit akartál ezzel tudatni.
Arra jó, hogy aki nem bennfentes, hanem civil érdeklődő, az most agyal, mi lesz ott.
Tehát, mond el ha tudod mi lesz ott, amennyiben elmondható.
Tehát elmondani ennyit is kár volt, ha nem elmondható, mert csak felhúzod a nagyérdeműt.
Hoztál is meg nem is, hírt a népnek.
Minden laktanyának, ahol harcoló alakulat létezett, volt saját gyakorló és lő tere.
oké, de mekkora?
Géppuskáig bárhol ellövöldözöl de pl. Egy Skyrangernek vagy egy 155-ösnek több hely kell...
Szombathely eléggé esélyeteln szerintem.Nem akarok ünneprontó lenni de egy 6000 fős településen (aminek a közelében sincs nagyobb) hogy akarnak feltölteni egy rendes alakulatot?
Régen tök mind1 volt hova építenek óriás laktanyákat, mert az egész országból vihették oda a sorkatonát de ma ezeknek a helyszíneknek én nem látom a jövőjét. Leszámítva hogy adott az infrastruktúra, csak rendbe kéne kapni. De ha nem alakulat lesz ott hanem valami más objektum ahova nem kell százával meg ezrével az ember hát jól van nem szóltam.
Új helyőrségre én olyanokban gondolkoznék mint pl. Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Baja, Békéscsaba, Eger, Miskolc. Főleg az utóbbiak.
Szombathely eléggé esélyeteln szerintem.
Tapolca szerintem nem lenne ördögtől való. Lőtér gyaktér helyben.
most az a baj, hogy ezzel beleültetted Lacházát a fejembe, pedig tuti nem arra utalsznézz utánna mi is volt és van szabadszálláson és kalocsán (az ép nyílászárók melett)
és húzz egy vonalat a térképen csornapusztától bp vonaláig és nézegesd a térképet.
egyébként nem tudom mi a cél de sokminden szóbajöhet
ezt engedd el, többi elmegy szódávalSzombathely
Szabadszállásnak éppen nem volt a közelében. Egy kiképzési ciklust lent voltam. Buszokkal mentünk a lőtérre kb. fél-egy órás úton (Öregcsertő-Csornapuszta). Nem a legideálisabb. Ehhez képest Tapolcán gyalog mentünk ki mert a laktanya mellett volt.Minden laktanyának, ahol harcoló alakulat létezett, volt saját gyakorló és lő tere.
Mi csornapusztára mentünk sorosként onnan.Van (volt?) Szabadszálláson valami használható méretű lőtér?
Van (volt?) Szabadszálláson valami használható méretű lőtér?
Baján vélhetően kb. zöldmezősben lehetne új laktanyát és minden mást is hozzá, ui. az állam, amit átadott anno több lépcsőben az önkormányzatnak, azok nagy része el lett adva. A volt Vaskúti úti laktanyából (a Mészáros Lázár gépesített lövészdandár volt itt, vagyis az ukrán topic "divatos" kifejezésével: a motoros puskások... ) megvan még kb. a legénységi épület üres torzója, oda max. kislakásokat és ilyen kiszolgáló egységeket (orvosi rendelő stb.) lehetne tenni, ezen túl pár raktár, épület, terület és egyéb biszbasz (pl. volt harckocsimosó - mai előírások mellett gondolom nem ér semmit) van még az önkormányzatnál, amiket maga/saját kommunális feladatokat ellátó cégei használnak.Nem akarok ünneprontó lenni de egy 6000 fős településen (aminek a közelében sincs nagyobb) hogy akarnak feltölteni egy rendes alakulatot?
Régen tök mind1 volt hova építenek óriás laktanyákat, mert az egész országból vihették oda a sorkatonát de ma ezeknek a helyszíneknek én nem látom a jövőjét. Leszámítva hogy adott az infrastruktúra, csak rendbe kéne kapni. De ha nem alakulat lesz ott hanem valami más objektum ahova nem kell százával meg ezrével az ember hát jól van nem szóltam.
Új helyőrségre én olyanokban gondolkoznék mint pl. Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Baja, Békéscsaba, Eger, Miskolc. Főleg az utóbbiak.