Pl. a KUB-okat vihetnék - radar meg az indító nekik jó lehet ha van még hozzá működő rakétájuk.3.Vmit adtunk a szerbeknek a légierejük és a légvédelmük részére.
Nálunk ezek úgy is ki lesznek vonva 2025-ben amint a NASAMS bevethetővé válik.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pl. a KUB-okat vihetnék - radar meg az indító nekik jó lehet ha van még hozzá működő rakétájuk.3.Vmit adtunk a szerbeknek a légierejük és a légvédelmük részére.
A KUB-ra nem is gondoltam,Pl. a KUB-okat vihetnék - radar meg az indító nekik jó lehet ha van még hozzá működő rakétájuk.
Nálunk ezek úgy is ki lesznek vonva 2025-ben amint a NASAMS bevethetővé válik.
Kicsit zavaros a cikk, de amit leszűrtem.
1.Mi adtunk el nekik páncélozott járműveket.
2. Veszünk a szerbektől lőszert.
3.Vmit adtunk a szerbeknek a légierejük és a légvédelmük részére.
4.Együttműködésről tárgyaltunk a radarrendszerek és egyéb légvédelmi berendezések gyártása és korszerűsítése terén.
Ez nem egy protokolláris értekezlet volt, valami formalitásból, hanem valami, ami konkrét eredményeket hoz, de a legbiztosabb vagyok abban, hogy a szerb hadsereg még jobban felszerelt lesz, és így Szerbia még biztonságosabb lesz” – zárta Vučević.
Ez a cikk egy kicsit több figyelmet is megérdemel:
Vucevic azt is kijelentette, hogy Szerbia "a légierő és a légvédelmi védelem számára nagyon hasznosat" szerzett Magyarországtól, és hozzátette, hogy további együttműködésről tárgyalt a magyarokkal a radarrendszerek és egyéb légvédelmi berendezések gyártása és korszerűsítése terén.
"A magyar fél kérésére a szerb fél értékesíti a lőszerprogramot. Ez nagyon jó, hazánk elkötelezett iparát érinti, és nagy kereslet van rá a piacokon, nem csak a klasszikus kaliberekre, hanem a lőszergyártáshoz kapcsolódó legmodernebb termékekért, amelyeket Szerbia ma is tud gyártani” – mondta Vucevic.
EZ mai cikk!!!"Today, we made cooperation in the field of defense concrete, primarily in terms of the purchase of armaments and military equipment from both sides. Serbia is buying armored and mechanized vehicles from Hungary, what is necessary for our so-called light units, what is compatible into our existing systems and that Serbia can modernize, which is very useful for the issue of safety and security of our country," said Vučević.
Ez megint egy érdekes rész.Vucevic also stated that Serbia acquired something "very useful for the air force and anti-aircraft defense" from Hungary and added that he discussed further cooperation with the Hungarians in the field of production and modernization of radar systems and other air defense systems.
Lehet, hogy a felpörgetett szerb lőszergyártásnak (ugyebár stikában adtak el lőszert az ukránoknak) ez egy jó kitörési lehetőség."At the request of the Hungarian side, the Serbian side will sell the ammunition program. This is very good, it concerns the dedicated industry of our country and it is in great demand on the markets, not only for the classic calibers, but also for the most modern products related to the production of ammunition, which Serbia can produce today," said Vucevic.
Hát nem tudom, hogy az még mennyire hasznosítható, viszont a hozzá való alkatrészeket amik le vannak tárolva vihetnék.Hátha lepasszolják nekik a MIG-29 flottát is Kecsóról...
Ezeknek a cuccoknak az átadásához nem kell orosz hozzájárulás (export engedély)?Hát nem tudom, hogy az még mennyire hasznosítható, viszont a hozzá való alkatrészeket amik le vannak tárolva vihetnék.
Én bízom benne, hogy van még olyan része a sárkánynak, amit tudnának hasznosítani... Az Általad említett alkatrészekkel lepasszolásával együtt sok hely felszabadulna a bázison, ha elvinnék őket.Hát nem tudom, hogy az még mennyire hasznosítható, viszont a hozzá való alkatrészeket amik le vannak tárolva vihetnék.
A szerbek felé engedélyezik szinte biztosan.Ezeknek a cuccoknak az átadásához nem kell orosz hozzájárulás (export engedély)?
Vagy kéne csak senkit nem érdekel?
amióta a szerbek lőszert szállítanak az ukránoknak azóta kevésbé jó a viszony...A szerbek felé engedélyezik szinte biztosan.
azokra festék kell meg egy kis fixálás és mehetnek is valami körforgalombaHátha lepasszolják nekik a MIG-29 flottát is Kecsóról...
Nem lenne baj, ha néhányat ilyen módon élesztenének újra...azokra festék kell meg egy kis fixálás és mehetnek is valami körforgalomba![]()
Szerinted van még nekünk T-55, ami vas árán kívül bármit ér?Ha a BRDM, Mig-29, Kub, BTR-cuccokat, esetleg ATGM-et, T-55-t, ruszki helikoptereket, T-72-t el tudnánk adni nekik, delláért, az nagy szám lenne!
Passz, hogy működésbe lehet ezeket hozni, azt én nem tudom, azt katonáék tudhatják.Szerinted van még nekünk T-55, ami vas árán kívül bármit ér?
Szerintem T-55 már nekik sem kell...hacsak nem passzolják el Afrikába...
Az állapotuk egy dolog, de harcértékük totál nulla...Passz, hogy működésbe lehet ezeket hozni, azt én nem tudom, azt katonáék tudhatják.
Szlovén T-55 ment ukránba…Az állapotuk egy dolog, de harcértékük totál nulla...
Vajon miért?Szlovén T-55 ment ukránba…
Nyilván nem elsővonalbeli cuccVajon miért?
Igazából ők is kivonták egy raktárban rohadt - azért adták mert senkinek nem kellett és kaptak érte nyugati technikát. Az ukránok azóta sem igazán tudnak mit kezdeni velük...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..