Hány éve írogatok itt az ifrastruktúra kialakításának szükségességéről?Gondolom valamit kellene vele tenni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hány éve írogatok itt az ifrastruktúra kialakításának szükségességéről?Gondolom valamit kellene vele tenni.
Én meg az értelmesen tervezett technika beszerzéséről és a számukra is átadásáról?Hány éve írogatok itt az ifrastruktúra kialakításának szükségességéről?
Erre miért nem költenek?Hány éve írogatok itt az ifrastruktúra kialakításának szükségességéről?
Az infra nélkül nem érdemes nekik adni.Én meg az értelmesen tervezett technika beszerzéséről és a számukra is átadásáról?
Ebben most nem értek veled egyet, pontosabban túl optimistának tartom a hozzáállásodat. Mert ezek csak mind ígéretek, meg reménykedések, meg elgondolások, amik minden hónap végén csúsznak egy hónapot. Ha tavaly szerződtek a Lynx/Skyranger kifejlesztésére, akkor nagyon meglepődnék, ha az 1-2 éven belül rendszeresítve lenne. Innen ez 8-10 év lesz nekünk, addigra meg esélyes, hogy rég megváltozik a politikai széljárás, és az egész megy a levesbe. A svédekkel olyan mélyre züllesztették a bilaterális kapcsolatokat, hogy kizártnak tartok egy gripen fejlesztést. Épp most nem engedjük beőket a natoba, ők meg éppen beintenek minden meghívásunkra, ezzel jelezve, hogy mit gondolnak rólunk, meg hogy állnak hozzánk. Ebből nem lesz griff fejlesztés. A politika ezt is elb@szta, mint nagyjából lassan mindent ebben az országban. Az LG pénzkidobás, csak Bobó volt cégének a kitöméséről szól. Ergo lopás, mert valódi hadászati haszna nincsen a típusnak.Ahogy @krisss is mondta: 1 éve szajkózza ezt Böröndi, hogy rajta vannak.
Szerintem idén már bejelentik a PULS-álást. Szerintem már nem kell sokat várni rá.
Majd vesznek még ha kell pl. egy közös NATO rendelés keretén belül.
Tavaly szerződték le a Lynx Skyranger kifejlesztését...
Szerintem még az idéne bemutatják a prototípust és mehet a konkrét megrendelés.
Böröndi konkrétan mondta 2023 októberében, hogy 1-2 év és rendszeresítjük.
Ez meg fog oldódni: eléggé deklaráltan a Gripen a fő csapás irány még legalább 8-10 évig. Böröndi is utalt rá, de tájékozottabbnak tartott fórumtársak is beszéltek erről.
Te vagy az első aki kevesli az L-39NG-t! ezt sokallni szokták erre felé...
Hind meg Mi-28 sokkal jobban van páncélozva mit ahogy a L-39NG valaha is lehetne aztán mégis lelövik őket.
Harci feladatra ez a gép alkalmatlan 70-80-as évek színvonalánál modernebben felszerelt haderő ellen.
B.sztak már ők más területet jobban: pl egészségügy egyre szarabb. de a választók ezt szeretik: lásd folyamatos két harmad.
Persze, hogy nem, ahogy az infrát sem létrehozni, ha nem akarnak belőlük darálthúson kívül mást létrehozni. Szóval ha akarnak belőlük használható erőt csinálni akármilyen szinten is, ahhoz kell az infra, kell a képzés kell a technika.Az infra nélkül nem érdemes nekik adni.
Maga Skyranger-30 torony (a lényeg) már készen van. Itt lényegében egy összepróbálás zajlik a Lynxel,ami szerintem ex egy év de lehet hogy annyi sem. 2020 óta dolgoznak ezen a projekten - nem most kezdik a fejlesztést!Ebben most nem értek veled egyet, pontosabban túl optimistának tartom a hozzáállásodat. Mert ezek csak mind ígéretek, meg reménykedések, meg elgondolások, amik minden hónap végén csúsznak egy hónapot. Ha tavaly szerződtek a Lynx/Skyranger kifejlesztésére, akkor nagyon meglepődnék, ha az 1-2 éven belül rendszeresítve lenne. Innen ez 8-10 év lesz nekünk, addigra meg esélyes, hogy rég megváltozik a politikai széljárás, és az egész megy a levesbe.
Várd ki hogy jön-e idén az a +4 Gripen ahogy beharangozták. Majd az mutatja az irányt.A svédekkel olyan mélyre züllesztették a bilaterális kapcsolatokat, hogy kizártnak tartok egy gripen fejlesztést. Épp most nem engedjük beőket a natoba, ők meg éppen beintenek minden meghívásunkra, ezzel jelezve, hogy mit gondolnak rólunk, meg hogy állnak hozzánk. Ebből nem lesz griff fejlesztés.
Kiképzőnek elmegy az L39-es. Harcigépnek sosem volt és nem is lesz alkalmas.A politika ezt is elb@szta, mint nagyjából lassan mindent ebben az országban. Az LG pénzkidobás, csak Bobó volt cégének a kitöméséről szól. Ergo lopás, mert valódi hadászati haszna nincsen a típusnak.
Ez a riporter Böröndit is letegezi...
"Nehézdandár: 6-8 ezer fő..."
Böröndi szerint:
Ez azért elég gáz. A D20 -nál egyszerűbb ágyú kevés van. Ha ezt nem tudjuk karbantartani ...6 működő D20-as lövegünk volt/van - ennyiből állt a tüzérség nem olyan régen.
nem a karbantartással volt a probléma hanem a létszámmal. nem volt többhöz tüzér. és ezek a bevethetőségi számok mindig pillanatnyi értékek. mert folyamatosan változik akár naprol napra.Ez azért elég gáz. A D20 -nál egyszerűbb ágyú kevés van. Ha ezt nem tudjuk karbantartani ...
Ez azért elég gáz. A D20 -nál egyszerűbb ágyú kevés van. Ha ezt nem tudjuk karbantartani ...
Nem tudom, hogy Böröndinél mennyire van benfentesebbAzért itt valaki, aki jó pár fokkal benfentesebb, azt írta, hogy ennél most több van.
Azt mondta nem rég, az a nem rég 3 évet jelent.Nem tudom, hogy Böröndinél mennyire van benfentesebb
Tanulság…főtiszteknek az idő múlása relatíve másAzt mondta nem rég, az a nem rég 3 évet jelent.
nem jelen pillanatról beszél ő sem és egy kiragadott minimumot mondott be. de a bevethetőségi számok folyamatosan változnak haditeknikai eszközök tekintetébe. az ágyúkra ez különösen igaz mert hiába van teszem azt 20 db a féltető alatt csili vili állapotba ha a vízlövésük és egyéb pecsétjük nincs meg akkor lehet hónapokig sem lesznek bevethetőnek nyílvánítva mert hiányzik a vízlövés... pl ...Nem tudom, hogy Böröndinél mennyire van benfentesebb