A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 459
5 274
113
Varga a költségvetésről azt mondta:

• a honvédelmi kiadások (1753 milliárd forint) el fogják érni jövőre is a bruttó hazai termék 2 százalékát, azaz teljesítjük kötelezettségünket a NATO felé;

Tehát a minimumot célozzák, amiből elvonásokkal még annyi sem lesz...
Pontosabban a tervezet el fogja érni, amiből nem lesz felhasználva pár százmilliárd, ami megy vissza a költségvetésbe.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 625
42 026
113
Pontosabban a tervezet el fogja érni, amiből nem lesz felhasználva pár százmilliárd, ami megy vissza a költségvetésbe.
Idén még nagyobb szám volt betervezve - aztán semmi nem lett belőle.
A Skyfox, AMRAAM pl. halasztva lett (meg állítólag más is) - a rakétákat nem is önként halasztottuk, de lényeg hogy fizetni nem kellett érte. Szóval úgy is csóróság van úgy is, hogy csomó mindent ki sem fizetünk ami be lett tervezve.
Semmi újat nem vettünk még idén.

Tök kamu nálunk a költségvetés, mert sosem úgy az lesz amit terveznek. Pláne ha mindig ilyen "hurrá optimista" 4-6% növekedésekkel számolnak ami még sosem jött be! Amíg a német gazdaság nem áll talpra nem is fog.

Amint Trump lekéri a Pentagontól vagy CIA-től, hogy melyik NATO ország mennyit költ valójában(!) védelemre, már is csökkenni kezd Orbán ázsiója nála. Ilyen 2% röhej értékeket max addig fog elnézni amíg ennek nagy részét az USA hadiiparánál költik el. Hát az sem mi vagyunk!

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 215
24 284
113
Tök kamu nálunk a költségvetés, mert sosem úgy az lesz amit terveznek.
...az ugye megvan, hogy mi is az állami költségvetés? A várható bevételek és kiadások összefoglalása és előzetes terve. Mit vársz tőle, milyen legyen?
(Még sosem volt olyanban részem, hogy az önkormányzati költségvetéshez, amit korábban megszavaztam, ne kellett volna menet közben hozzányúlni vagy kiigazitani.)
Pláne ha mindig ilyen "hurrá optimista" 4-6% növekedésekkel számolnak ami még sosem jött be! Amíg a német gazdaság nem áll talpra nem is fog.
Sok szálon a németekhez vagyunk kötve, minden változás a német gazdaságon erősen mutatkozik a magyarországi számokon is. Számolni viszont akkor is kell valamivel, bár én ilyen optimista 4-6%-kal nem találkoztam, de lehet álmodtak valahol egy nagyot és csak én nem figyeltem... :)
Amint Trump lekéri a Pentagontól vagy CIA-től, hogy melyik NATO ország mennyit költ valójában(!) védelemre, már is csökkenni kezd Orbán ázsiója nála.
Ez egy "vágyálom kategória", vica verza alapon szüksége van a két vezetőnek egymásra és majd meg is látod, hogy miért... Nem a NATO 2% a "barátságuk" fokmérője.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 136
130 338
113
...az ugye megvan, hogy mi is az állami költségvetés? A várható bevételek és kiadások összefoglalása és előzetes terve. Mit vársz tőle, milyen legyen?
(Még sosem volt olyanban részem, hogy az önkormányzati költségvetéshez, amit korábban megszavaztam, ne kellett volna menet közben hozzányúlni vagy kiigazitani.)

Sok szálon a németekhez vagyunk kötve, minden változás a német gazdaságon erősen mutatkozik a magyarországi számokon is. Számolni viszont akkor is kell valamivel, bár én ilyen optimista 4-6%-kal nem találkoztam, de lehet álmodtak valahol egy nagyot és csak én nem figyeltem... :)

Ez egy "vágyálom kategória", vica verza alapon szüksége van a két vezetőnek egymásra és majd meg is látod, hogy miért... Nem a NATO 2% a "barátságuk" fokmérője.
Trump nem díjazza a potyázást védelmi téren.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 136
130 338
113
..az ugye megvan, hogy mi is az állami költségvetés? A várható bevételek és kiadások összefoglalása és előzetes terve. Mit vársz tőle, milyen legyen?
Az sokat segít ha nem a legoptimálisabb bevételi prognózis alapján kezdesz tertvezni hanem belősz egy realista középértéket akkor kevesebbet kell korrigálni hajtépős pánikban. Főleg ha a jegybankelnök is erre figyelmeztet 2022 óta folyamatosan..

Ezt a négert hiába sikálod nem lesz fakób...

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 625
42 026
113
Oké, de ha előirányoznak a honvédelemre vagy 2000 mrd-ot és aztán felét sem költik rá, akkor mi értelme van egy ilyen költségvetésnek.?
Olyan nagy szórásokkal dolgoznak akkor az egész értelmét veszti.
Itt nem egy 10-20% eltérésről van szó hanem sokkal többről.

Maga Orbán mondta a 6%-ot! :p

Trumpnak miért is van szüksége Orbánra? :D

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 215
24 284
113
Trump nem díjazza a potyázást védelmi téren.
Egy félelmem van csak, hogy a döntéshozók elhiszik, hogy a politikai és gazdasági semlegességhez elég a modern, de jelképes méretű haderő.
Ezt a négert hiába sikálod nem lesz fakób...
2d64c15fe7c95384c70702acca013762.png

Trumpnak miért is van szüksége Orbánra? :D
Majd jussak eszedbe :rolleyes:

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 215
24 284
113
Maga Orbán mondta a 6%-ot! :p
Ja már látom.
Értetted is mit mondott :) ?

"A gazdasági semlegesség politikájának első és talán legfontosabb eleme, hogy nekünk a 3 és a 6 százalék közötti gazdasági növekedési tartományban kell hosszabb távon is helyet foglalnunk" – rögzítette Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában. A miniszterelnök úgy látja, hogy jövőre és 2026-ban ebbe a 3-6%-os tartományba tartozik majd a magyar GDP-növekedés, aztán a sáv felső szélét is meg tudjuk célozni."

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 625
42 026
113
Ja már látom.

"A gazdasági semlegesség politikájának első és talán legfontosabb eleme, hogy nekünk a 3 és a 6 százalék közötti gazdasági növekedési tartományban kell hosszabb távon is helyet foglalnunk" – rögzítette Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában. A miniszterelnök úgy látja, hogy jövőre és 2026-ban ebbe a 3-6%-os tartományba tartozik majd a magyar GDP-növekedés, aztán a sáv felső szélét is meg tudjuk célozni."
2022 óta egyetlen növekedési adatot sem találtak el - szóval tök mindegy mit mond. Scifi mind!
EU pénzek és külföldi kereskedelmi partnereink növekedése nélkül a magyar gazdaság csak vegetálni tud és örül ha 1% körüli növekedést összehoz. A fityisz kormány meg mindent 3-4%-kal számol...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 136
130 338
113
Ja már látom.

Csak nem az aljára tervezik a költségvetést hanem a tetejére és rábasztunk ezzel idén is meg tavaly is...

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 215
24 284
113
konkrétabban: milyen hátránya lesz annak Trumpból, ha valamért soha többet szóba sem áll Orbánnal? :D
Látva az aláirásodat kétlem, hogy ebbe itt most méllyebben bele kellene nekem ebbe Veled menni...:D
2022 óta egyetlen növekedési adatot sem találtak el - szóval tök mindegy mit mond.
Ez bizony felületességre, vagy szándékos machinációra utal, de igy van, igen.
Csak nem az aljára tervezik a költségvetést hanem a tetejére és rábasztunk ezzel idén is meg tavaly is...
Én ezt értem, és azt is látom, hogy mit tolnak maguk előtt -vagy húznak maguk mögött- kinek hogy tetszik.

De hiba ott is leledzik, hogy rég el kellett volna költeni olyan pénzeket, amik törvényesen jártak volna nekünk, de még a mai napig nem kaptuk meg őket, meg nem is fogjuk, mert már villákat épitettek belőle ukrán felebarátaink maguknak valahol melegebb vidékeken.
Persze lehet rajta polemizálni, hogy igy akkor ez a "szabadságharc" megérte-e,...

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 625
42 026
113
Látva az aláirásodat kétlem, hogy ebbe itt most méllyebben bele kellene nekem ebbe Veled menni...:D
Politikuson ígéretet/állítást számon kérni már ennyire felfoghatatlan dolog neked?!? Össze-vissza beszélni már tökere elfogadott lett? :p
Elég vicces hogy egy nem teljesen százas nárcisztikus kamugép Trumptól várják Orbánék az ígéretei betartását - bármit is ígért nekik.

De amúgy tényleg írd már meg miért szorul Trump Orbára! Kíváncsi vagyok mi a fideszes konteó erről... :)

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 215
24 284
113
Mindig mindenért is más a felelős iggeeen tuggyyúuk.
Ezt hogyan következtetted ki abból amit irtam? o_O Pont a saját "sz@rukról" beszéltem...,de mindegy.
Elég vicces hogy egy nem teljesen százas nárcisztikus kamugép Trumptól várják Orbánék az ígéretei betartását - bármit is ígért nekik.

De amúgy tényleg írd már meg miért szorul Trump Orbára! Kíváncsi vagyok mi a fideszes konteó erről... :)
Tudom, hogy mennyire fáj, hogy Trump nyert. Na de ennyire?! :D Azért próbálok együtt érezni minden erőmmel, hidd el! :p

Rapesz

Well-Known Member
2021. május 9.
344
1 221
93
Hát kurvára nem mert közben nekünk már azt mondják hogy készüljünk a 18 fokra mert nem lesz pénz fűtésre...
Az is "jelzés értékű" a pénztelenség súlyosságára, hogy olyan termelő hadiipari beruházást nem indítanak el, aminek 60%-át az EU fizetné, nekünk meg csak 20%-ot kellene bele tenni... (a maradák 20% forrását nem mondom meg, mert az már sok infó lenne)