Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A gyengébbek kedvéért odaírtam, hogy azok a felhalmozási kiadások.ebben hol vannak a beszerzések? van tovább is?
Ne haragudj, de en meg itt sokan semmit nem veszunk keszpenznek az idei koltsegvetes utan, ami annyit ert mint a wc papir csak azzal fajt ha kitorlom.A gyengébbek kedvéért odaírtam, hogy azok a felhalmozási kiadások.![]()
szerintem simán gazdasági depresszió lesz, nem egyszerűen recesszió. A hadsereget meg felejtsük el. Szomorú vagyok, de a prioritási listán valahol az eü szakdolgozók fizuja után jön. egy fényévvelSzerintem megint optimistak voltak elhiszem hogy kanyarodunk ra lassan a valasztasra de szerenyebben kellett volna 3% soknak tartom 2% novekedes mar igenis realis.
544 mrd fejlesztésre az nagyon kevés! Pláne euróban vagy dollárban.A gyengébbek kedvéért odaírtam, hogy azok a felhalmozási kiadások.![]()
Te se haragudj. De néha az az érzésem magyar-magyar tolmács is kell....Ne haragudj, de en meg itt sokan semmit nem veszunk keszpenznek az idei koltsegvetes utan, ami annyit ert mint a wc papir csak azzal fajt ha kitorlom.
Szerintem megint optimistak voltak elhiszem hogy kanyarodunk ra lassan a valasztasra de szerenyebben kellett volna 3% soknak tartom 2% novekedes mar igenis realis.
Ez mr, költségvetés, hanem olyan alapdokumentum, amit aláírnak a kormány tagja, megtapsolja 133 bátor birka és három hónap múlva módosítják. Kedvenc két sorom. Magyar Vasúti fejlesztések 30,1... Kínai magyar vasút (0 haszonnal, mert É.Makedonok meg nem építkeznek..196,5 ... ez fele a haza védelmére költhető forrásoknak..Te se haragudj. De néha az az érzésem magyar-magyar tolmács is kell....
Teljesen más struktúrában megy az idei és a jövő évi költségvetés. Idén a minisztérium fejezete alatt kb. 500 mrd volt és 1.300 mrd a honvédelmi alap. Jövőre nincs honvédelmi alap és mindent a minisztérium alá tettek be.Volt valami "honvédelmi alap" is pluszban...
Akkor költenék másra, ha eltűnne a maradványösszeg.Vagyis papíron k. sok pénz lenne még, de valóságban már fűtést is le kell tekerni @krisss-nél, a Skyfoxokat is inkább csúsztatjuk, az AMRAAMokat az amcsik csúsztatják, meg még egy-két idénre tervezett dolgot sem idén kapunk (állítólag), továbbá semmi újat nem vettünk!
Ez így nem frankó! Egyszerűen elvonták, másra költötték! Annyit nem ér ez a költségvetés mint a papír/vinyó amire írták!
10-15% eltérés még beleférne egy normál ügymenetbe, de de itt közel fele eltűnt, másra lett fordítva!![]()
Sztem ezt félreértetted. Nem kell semmilyen számot elhinni. A kolléga kérdezte hol találja a fejlesztési részét a büdzsének, ami azért vicces, mert amelyik hozzászólásomra reagált abban direkt beleírtam, hogy hol találja, de már addig sem olvas vissza!Ne haragudj, de en meg itt sokan semmit nem veszunk keszpenznek az idei koltsegvetes utan, ami annyit ert mint a wc papir csak azzal fajt ha kitorlom.
Szerintem megint optimistak voltak elhiszem hogy kanyarodunk ra lassan a valasztasra de szerenyebben kellett volna 3% soknak tartom 2% novekedes mar igenis realis.
De nem görget valójàban. Ez a szép az egészben.Egyébként ha megnézzük a számokat 2015 óta most nem nő először reálértékben a honvédelmi kiadás tervezete.
A valóságot azért nehéz belőni mert hatalmas maradványértéket görget maga előtt/után évről évre a honvédelmi büdzsé.
Nem ez írta. Azt írta, hogy 18 fokban kell lenniük.Vagyis papíron k. sok pénz lenne még, de valóságban már fűtést is le kell tekerni @krisss-nél
Az alakultóteret fűtik be.Nem ez írta. Azt írta, hogy 18 fokban kell lenniük.
Tehát
a; lehet melegebb a fűtés, de ki kell nyitniuk az ablakot. (Mert azt a sok bentragadt pénzt el kell égetni)
b; 18 fokra fűtik a gyakorlótereket is.
c. Nem vehetik fel a fűtést.
Én azért inkább 1,8-ra terveznék biztos ami biztos.
Nem erre a kommentedre akartam reagalni, hanem egy regebbire a temaval kapcsoatban ahol azt fejtetted ki, hogy a 3% aljat lotte be a kormany.Sztem ezt félreértetted. Nem kell semmilyen számot elhinni. A kolléga kérdezte hol találja a fejlesztési részét a büdzsének, ami azért vicces, mert amelyik hozzászólásomra reagált abban direkt beleírtam, hogy hol találja, de már addig sem olvas vissza!
@Aladeen no offense!!![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..