Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A nagy semmi! Az ami akkor volt mikor a fórum elindult!mi kezdődik?
A semmiert itt tudjuk majd legjobban olni egymast.A nagy semmi! Az ami akkor volt mikor a fórum elindult!
Ami most jön cucc azt mindent 2018-ban vettek! Konkrétan érdemi beszerzés nincs már vagy 6 éve! A dronok meg az RGW kb ennyi! Ugyan ezt csináljuk 6 éve! Legalább nem lesz min vitatkozni! Szerintem a Humor rovat rendszeres látogatója leszek!A semmiert itt tudjuk majd legjobban olni egymast.
Meg majd az elhalt targyalasokrol vitazni.
En anno a humor rovat miatt neztem fel elsokentAmi most jön cucc azt mindent 2018-ban vettek! Konkrétan érdemi beszerzés nincs már vagy 6 éve! A dronok meg az RGW kb ennyi! Ugyan ezt csináljuk 6 éve! Legalább nem lesz min vitatkozni! Szerintem a Humor rovat rendszeres látogatója leszek!
Majd ott reggelente pacsizunk! Meg iszunk egy jó @Kávé-t!En anno a humor rovat miatt neztem fel elsokent
Az első 11 év csak a bemelegítés voltCsak most kezdődik igazán!!!
Vagy "a békéhez megoldás kell" szöveg...és kezdhetjük elölről...Akkor most már a "békéhez erő kell" helyett jön a békéhez megadás kell?
Kc390?Ami most jön cucc azt mindent 2018-ban vettek! Konkrétan érdemi beszerzés nincs már vagy 6 éve! A dronok meg az RGW kb ennyi! Ugyan ezt csináljuk 6 éve! Legalább nem lesz min vitatkozni! Szerintem a Humor rovat rendszeres látogatója leszek!
Sajnos tőkét kell felhalmozniuk a nemzeti nagytőkéseknek. Mivel most nem tudják igénybevenni a Turai kastély szolgáltatásait.Pár gondolat az esetről.
1. Szerintem egyértelműen nem állami-titkosszolgálati hackelésről van szó, ez egy bűnszervezet amit csak a pénz érdekel, ez látszik minden korábbi akciójukról. Egy titkosszolgálat feltűnés nélkül tör be egy rendszerbe, nekik az az ideális ha minél hosszabb ideig (évekig, de a lehető legtovább) észrevétlenül tudnak hozzáférni mindenhez, magukkal tolnának ki ha saját maguk jeleznék a hozzáférésüket és ezzel a biztonság fokozására kényszerítenék az érintett felet.
Ettől függetlenül a bűnözők is természetesen továbbadhatják az infót titkosszolgálatoknak.
2. Mivel a képernyőképek kikerültek a "felszíni" netre is, azokat továbbosztották több helyen is, pl egy hazai IT-biztonsági szakértő oldalán is anélkül hogy levetették volna, úgy gondolom hogy nyugodtan beszélhetünk róluk. Egészen konkrétan az egyéni felszerelések beszerzéseire vonatkozó táblázat-részletről, mert amit abban láthatunk az a túlárazásnak egy olyan szintje amitől padlót fogtam pedig nyilván tisztában vagyok vele hogy minden túl van árazva ami állami beszerzés, meg mindennel jól jár valaki, csak azért vannak szintek.
Pl. itthon tömeggyártott! kiképzési!! gyakorlónadrág 48ezer ft/db, hozzá zubbony 48ezer, polársapi 20ezer... A védőmellény betét nélkül 600ezer, hozzá kevlár ugyanennyi, pisztolytár tartó zseb 20ezer stb.
Vagy a glock gyalogsági ásó, mellette hogy melyik kft-től vették. A honlapjukon 20ezerért árulják, de a honvédség 50ezerért vette.
Nyilván nem tudjuk hogy egy harcjármű, rakéta, repülő, akármi ára mennyire lehet reális (ilyenek nem is kerültek ki a nyilvánosságba, de valószínűleg a hackerek hozzáfértek), viszont az előbb felsorolt felszereléseket nagyjából be tudjuk lőni hogy a piaci árukhoz képest mennyire jó áron szereztük be. Ezek szerint semennyire. És mivel ezek nagyrészt több tízezres tételek ezért brutális pénz lett kidobva (zsebre rakva) amiből még elég sok minden kijöhetett volna.
Persze ez nem újdonság, csak most láthatóvá vált néhány terméknél a konkrétum.
Somkuti Bálint.. Bocsi.. néhány eseményen összefutottam vele, és talán pár szót is beszéltem vele. Nekem elég idegenül hangzottak mondatai, olyan elnézést fidesz mantra volt sok esetben. Szóval Nekem nem volt szimpatikus. DE!!!! Teljesen egyetértek mindenkivel akik azt az álláspontot képviselik, hogy a Corvin köz védelme, a hősiesség mellett a hülyeség csimboraszója volt, és az védelmet vezető emberek pedig számomra bűnösök (is). Az orosz tankokat magyar légelhárító ágyukkal lőtték az üllői uton a Népligetnél. Ergo tehát tudták, hogy jönnek mégpedig nehéztechnika. A magyar hadsereg - kis kivétellel lábhoz tett fegyverrel nézte az egész forradalomnak nevezett felkelést. A Corvin köziek flobertpuskái, kézifegyverei stb. semmi nem állíthattak meg, ami páncélos.. Az ott lévő embereknek azt kellett volna mondani, hogy eddig védtük amit lehetett, ez már öngyilkosság, értelemetlen ellenállás, máshogy kell folytatni. Menjenek haza, a fegyvereket rakják el. Talán fel lehetett volna lobogózni a környéket szimbolikusan.. De nem ellenállni.. (akáecsak a csehek 1968-ban.. Szóval bocsánat ismételten, de erősen könnyűfegyverzetű kiképzetlen, összekovácsolatlan, nehézfegyveres támogatás nélküli csapatot nem szabadott volna otthagyni a Corvin köznél (és a Szénatérnél sem).. Ergo egyetértek Somkutival, még akkor is, ha nem tetszik a többségnek. Hozzá teszem, hogy nem azt írtam, hogy nem kell ellenállni, hanem nem így. Egyébként meg kurvára kuss van arról, hogy a magyar hadsereg miért is nem csinált semmit a fekelők oldalán 1956-ban. Ha Ők is ellenállnak, akkor egy szó se érhetné a parancsnokokat..Meg Somkútiét - ezek tényleg komolyan gondolják hogy ha valakit erősebbnek vélünk(!) akkor nem szabad ellenállni!
Pedig a történelem azt mutatja hogy megéri, mert jobb feltételekkel jössz ki mintha kapitulálsz!
Lásd: Finnország 1940, Ukrajna is meg fog maradni valamekkora területtel, de a sokat emlegetett 1956-nak volt köszönhető hogy mi lettünk a "legvidámabb barakk" és Kádár egész életében rettegett, a beeső életszínvonal miatt nehogy megismétlődjön a forradalom.
L-39NG Skyfox 2022-es rendelés mondjuk.Akkor 4 éve