A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 463
41 667
113
SzBK: Hangsúlyozta: „a jövő évben két százalékot fog a magyar kormány védelmi kiadásokra költeni, ez lehetővé teszi azt, hogy folytatódjon a haderőfejlesztés".
Már most szinte biztosan tudható, hogy nem lesz annyi! A reális növekedés kétszeresével számolnak és a korrekciót eddig mindig MH-n verték el!
A hivatalosan benyújtott költségvetés a már korábban megrendelt tételek kifizetésére is épp hogy elég, de ebből biztos hogy el fognak vonni, ahogy idén is tették.
Új képességek rendelés a kanyarban sem látszik...

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 047
80 789
113
Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára a védelempolitikai egyeztetések beindítása, valamint a lehetséges kétoldalú katonai és védelemipari együttműködési területek feltérképezése céljából november 11-13. között hivatalos látogatást tett Marokkóban.

• Vicces
Reactions: Pogány

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 308
96 581
113
Már most szinte biztosan tudható, hogy nem lesz annyi! A reális növekedés kétszeresével számolnak és a korrekciót eddig mindig MH-n verték el!
A hivatalosan benyújtott költségvetés a már korábban megrendelt tételek kifizetésére is épp hogy elég, de ebből biztos hogy el fognak vonni, ahogy idén is tették.
Új képességek rendelés a kanyarban sem látszik...
Ha Ursula mondja, akkor az "most már biztos". :rolleyes:

Tudom, hogy nagy az izgalom, de a Magyarország ellen politikai háborút folytató Európai Bizottság jósol 1.7%-ot,
Az OECD, IMF, EBRD mind 2,5%-nál nagyobb növekedéssel számol. Mivel az idei 1% alatt lesz, az alacsonyabb bázis miatt jövőre a 3% is benne van a pakliban.

De ha már a számok. Ha mégse lesz ekkora növekedés, akkor kisebb haderőre fordított kiadás is magasabb GDP arányú költést jelent....ez semmivel sem jelent előrelépést , csak NATO 2% szempontból írom.

Egyébként 1.700-1.800 mrd ha valóban el lenne kötve, ha nem is bőven, de komolyabb zavar nélkül elég lenne a honvédségre.

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 809
8 711
113

Tudom, hogy nagy az izgalom, de a Magyarország ellen politikai háborút folytató Európai Bizottság jósol 1.7%-ot,
Az OECD, IMF, EBRD mind 2,5%-nál nagyobb növekedéssel számol. Mivel az idei 1% alatt lesz, az alacsonyabb bázis miatt jövőre a 3% is benne van a pakliban.

De ha már a számok. Ha mégse lesz ekkora növekedés, akkor kisebb haderőre fordított kiadás is magasabb GDP arányú költést jelent....ez semmivel sem jelent előrelépést , csak NATO 2% szempontból írom.

Egyébként 1.700-1.800 mrd ha valóban el lenne kötve, ha nem is bőven, de komolyabb zavar nélkül elég lenne a honvédségre.
Mondom, neked itt az a dolgod, hogy védjed a főnit

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 824
12 907
113

Ilyenkor inkább aranyositjak es nem túllépik, magyarul elvonnak belole.

• Tetszik
Reactions: fip7

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 463
41 667
113

OFF
A korrupt magyar kormány ellen van politikai háború, nem Magyarország ellen!
Ha teljesítenék a EB kéréseit már rég előrébb lennénk. Lásd a lengyelek!

Persze neked Orbán kormány = Magyaroszág szóval sosem fogod látni a különbséget meg a kormány és hozzá kötődő üzleti körök visszásságait...
ON
Túl optimista számokkal számolni baromság, de ezt játszák már évek óta!

Épp az a baj hogy azt sem költik el, amit rászánnának!

Itt vezettem le hogy nincs ez pénz elköltve!

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 308
96 581
113
OFF
A korrupt magyar kormány ellen van politikai háború, nem Magyarország ellen!
Ha teljesítenék a EB kéréseit már rég előrébb lennénk. Lásd a lengyelek! Persze neked Orbán kormány = Magyaroszág szóval sosem fogod látni a különbséget meg a kormány és hozzá kötődő üzleti körök visszásságait...

ON
Jajj, neee! Én értem, hogy a telexen ezt olvasod, de ha nem is a fideszes propit, néha Schiffert hallgasd meg.
Ursula és a Bizottság nem marad le Orbán mögött a korrupcióban emiatt ne aggódj!

Éppen a lengyel kormányváltás után lógott ki a lóláb. Még törvényt sem kellett modositaniuk, máris puszira utaltak, hisz a kéréseiket, kiszolgálják.
És igen, ebben igazad van nem Magyarország, hanem a magyar kormány ellen folytat a Bizottság politikai háborút.
Túl optimista számokkal számolni baromság, de ezt játszák már évek óta!
Igen, de szted az IMF, EBRD, OECD miért számol Orbán kedvéért túl optimista számokkal???

Egyébként 2020 óta van zavar az erőben.
2020-ban, 2022-ben semmilyen európai országban nem voltak jók a tervezett költségvetési számok. Nem kell indokolni miért.
És a többi év is erősen hektikus volt a korábbi békeévekhez képest.
Főleg az idei évet lehetett volna sokkal jobban tervezni, de a többit sztem más sem lőtte be volna sokkal jobban.

Épp az a baj hogy azt sem költik el, amit rászánnának!

Itt vezettem le hogy nincs ez pénz elköltve!
Ezek sztem nagyjából reális csúszások , bár mondjuk a LYNX-ben azért messze nem vagyok biztos, mert ott már játszik egy ellenhatás is, tavalyról idénre csúszott átadás és fizetés.

De nem kell tippelni, mert az államkincstár havi kimutatást vezet. Az éves 1.850mrd-ból 1.009 mrd-ot költött a HM szeptemberig.

• Tetszik
Reactions: arcas and kaktusz

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 463
41 667
113
Ezek sztem nagyjából reális csúszások , bár mondjuk a LYNX-ben azért messze nem vagyok biztos, mert ott már játszik egy ellenhatás is, tavalyról idénre csúszott átadás és fizetés.
Elég sok cuccnál mi mondtuk, hogy csúsztassák, másoknál meg örültünk kb. hogy szállító késik mert addig sem kell fizetni.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 295
7 263
113
MTU0MTg3NA.gif

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 809
8 711
113
Eközben a Békezászlóalj Orbán Balázs tábornok parancsnoksága alatt a szabályos megadást gyakorolta, illetve demonstrálta orosznyelv-tudását.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 052
129 878
113
Mi az a piros izé a RCWS géppuskáján?
határoló, hogy ha megmakkan a szoftver ne tudjon a fő lőirányon kívül lőni.
Előferdül közben és akkor inkább felteszik amíg nem mennek vissza diagnosztikára a laktanyába.
Tavasszal volt egy ilyen akkor már kérdeztétek (azt hittem azóta nemigen jött elő de úgy tűnik mégis)