Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az MH olyan szinten röhejes eszközparkkal bír, hogy az 1985-1989 közötti Bundeswher eszközök ma földöntúli csodának tűnnek. 2017-ben. No comment...Talán a szolnoki zászlóaljak bevethetők, a rájuk kiszabott feladatokra. Természetesen kevesen vannak és nincs megfelelő nehézfegyvertámogatásuk. Kisebb akciókat biztosan meg tudnak oldani, csak levegőből történő kijuttatás ne legyen a feladatokban. Mert helikopterünk nincs elég hozzá. A két lövészdandár, biztosan nem alkalmas harctéri szolgálatra. Nagyon soványnak tűnik az a néhány lövész század csupán, BTR-rel. Korszerű nehéz fegyverzetről meg nincs miről beszélni esetükben.
Vajon lesz-e rendszeresítve ?
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/iwa2017-top5-pisztoly
1. RUAG Stryk-B, Sirokon, Magyarországon fogják gyártani nem is oly sokára: már idén tavasszal indul a nullszéria.
Sőt, 1989 előtt korszerűbb volt az MH, mint ma. Gondoljunk csak arra, hogy volt IFV, önjáró tüzérség, rakéta sorozatvetők és páncélozott csapatlégvédelem is.
Az elődjét a kaliberesek nagyon dicsérték.Hát ha olyan jó lesz mint a ruag féle vaklőszer akkor inkább kihagynám.
Több magyar gyermek kell. Közeledik a hèt vège.RajtaAmint mondtam, nincs ember.
Az a jelenleg fennálló létszámhiányt nem igen fogja megoldaniTöbb magyar gyermek kell. Közeledik a hèt vège.Rajta
Az a jelenleg fennálló létszámhiányt nem igen fogja megoldani
De a javaslat megfontolandó
Erről maga a haderő és a minisztériumi vezetés tehet. Ha nem járná át a kilátástalanság és szakmaiatlanság az egész szervezetet, én is ott lennék már pár éve, és nem vagyok ezzel egyedül.Semmit nem ér a sok magr ember ha a kutya sem akar katona lenni az ország kétharmadából!
Az illetmények további és jelentős emelése, a szolgálati körülmények javítása, valamint új felszerelés és fegyverzet beszerzése, jelentősen emelné a Honvédség, mint hivatás, vagy munkahely, kinek hogy tetszik, presztizsét.
Erről maga a haderő és a minisztériumi vezetés tehet. Ha nem járná át a kilátástalanság és szakmaiatlanság az egész szervezetet, én is ott lennék már pár éve, és nem vagyok ezzel egyedül.
A Dunán-túlról vagy Budapestről hányan jelentkeznének 145000-ért ha minden adott lenne amit számon kérsz???Hát nem sokan...
Az se lenne utolsó, ha a katonának lehetősége lenne a saját megyéjében maradni, nem kéne mint pl innen 150+ km-t utazgatni. Máris többen jelentkeznének. Nagy vonalakban ismerem, hol helyezkednek a ma működő laktanyák, de azért rákerestem egy térképre, cikkre. Pontos leírást nem találtam, se képet, de itt felsorolnak egy párat:
https://mno.hu/belfold/simicsko-35-hasznalhato-laktanyaja-van-magyar-honvedsegnek-1304957
Én pl a miskolciról nem hallottam, hogy ott bármi is működne, ezért rákerestem. Az internet is csak ennyit dob ki:
http://urbexhungary.blog.hu/2016/05/27/miskolc_legvedelmi_laktanya_pingyomon
Kíváncsi vagyok, ha ezt a laktanyát említi a régi MNO-s cikk, akkor az abban szereplő 35-ből mennyi lehet ehhez hasonlóan "működő".