A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Talán a szolnoki zászlóaljak bevethetők, a rájuk kiszabott feladatokra. Természetesen kevesen vannak és nincs megfelelő nehézfegyvertámogatásuk. Kisebb akciókat biztosan meg tudnak oldani, csak levegőből történő kijuttatás ne legyen a feladatokban. Mert helikopterünk nincs elég hozzá. A két lövészdandár, biztosan nem alkalmas harctéri szolgálatra. Nagyon soványnak tűnik az a néhány lövész század csupán, BTR-rel. Korszerű nehéz fegyverzetről meg nincs miről beszélni esetükben. :)
Az MH olyan szinten röhejes eszközparkkal bír, hogy az 1985-1989 közötti Bundeswher eszközök ma földöntúli csodának tűnnek. 2017-ben. No comment...

Sőt, 1989 előtt korszerűbb volt az MH, mint ma. Gondoljunk csak arra, hogy volt IFV, önjáró tüzérség, rakéta sorozatvetők és páncélozott csapatlégvédelem is.

• Tetszik
Reactions: borisz
Ha le akarják győzni a terrorizmust végleg, akkor hasonló szintre kell süllyedni. A rómaiak is azt vallották hogy: Barbárokkal csak barbár módon lehet küzdeni.
Nekik bejött egész jól

• Tetszik
Reactions: vilmoci and marton
Sőt, 1989 előtt korszerűbb volt az MH, mint ma. Gondoljunk csak arra, hogy volt IFV, önjáró tüzérség, rakéta sorozatvetők és páncélozott csapatlégvédelem is.

A korszerű szó nem rokonértelmű a jól felszerelttel :D de igen... örülnék, ha azok a cuccok még meglennének...

danielblack

Persze nem rokon értelmű, de a vontatott lövegnél az önjáró alapból nagyobb harcértékű, harceljárások szempontjából pedig korszerűbb.
De ettől még részben igazad van, hiszen a BMP-1 nem korszerűbb a BTR-80-nál csak nagyobb harcértékű :-)

• Tetszik
Reactions: borisz
Semmit nem ér a sok magr ember ha a kutya sem akar katona lenni az ország kétharmadából!

Az a jelenleg fennálló létszámhiányt nem igen fogja megoldani :D
De a javaslat megfontolandó :D

Az illetmények további és jelentős emelése, a szolgálati körülmények javítása, valamint új felszerelés és fegyverzet beszerzése, jelentősen emelné a Honvédség, mint hivatás, vagy munkahely, kinek hogy tetszik, presztizsét.

Az illetmények további és jelentős emelése, a szolgálati körülmények javítása, valamint új felszerelés és fegyverzet beszerzése, jelentősen emelné a Honvédség, mint hivatás, vagy munkahely, kinek hogy tetszik, presztizsét.

Az se lenne utolsó, ha a katonának lehetősége lenne a saját megyéjében maradni, nem kéne mint pl innen 150+ km-t utazgatni. Máris többen jelentkeznének. Nagy vonalakban ismerem, hol helyezkednek a ma működő laktanyák, de azért rákerestem egy térképre, cikkre. Pontos leírást nem találtam, se képet, de itt felsorolnak egy párat:
https://mno.hu/belfold/simicsko-35-hasznalhato-laktanyaja-van-magyar-honvedsegnek-1304957
Én pl a miskolciról nem hallottam, hogy ott bármi is működne, ezért rákerestem. Az internet is csak ennyit dob ki:
http://urbexhungary.blog.hu/2016/05/27/miskolc_legvedelmi_laktanya_pingyomon
Kíváncsi vagyok, ha ezt a laktanyát említi a régi MNO-s cikk, akkor az abban szereplő 35-ből mennyi lehet ehhez hasonlóan "működő".

Erről maga a haderő és a minisztériumi vezetés tehet. Ha nem járná át a kilátástalanság és szakmaiatlanság az egész szervezetet, én is ott lennék már pár éve, és nem vagyok ezzel egyedül.

A Dunán-túlról vagy Budapestről hányan jelentkeznének 145000-ért ha minden adott lenne amit számon kérsz???Hát nem sokan...

Az se lenne utolsó, ha a katonának lehetősége lenne a saját megyéjében maradni, nem kéne mint pl innen 150+ km-t utazgatni. Máris többen jelentkeznének. Nagy vonalakban ismerem, hol helyezkednek a ma működő laktanyák, de azért rákerestem egy térképre, cikkre. Pontos leírást nem találtam, se képet, de itt felsorolnak egy párat:
https://mno.hu/belfold/simicsko-35-hasznalhato-laktanyaja-van-magyar-honvedsegnek-1304957
Én pl a miskolciról nem hallottam, hogy ott bármi is működne, ezért rákerestem. Az internet is csak ennyit dob ki:
http://urbexhungary.blog.hu/2016/05/27/miskolc_legvedelmi_laktanya_pingyomon
Kíváncsi vagyok, ha ezt a laktanyát említi a régi MNO-s cikk, akkor az abban szereplő 35-ből mennyi lehet ehhez hasonlóan "működő".

Nézd meg Vas és Zala megyét. A kettő szomszédos megyében, egyetlen honvédségi laktanya sem üzemel. Pedig volt itt néhány, egész komolyak is. Lásd,: a szombathelyi egykori laktanya, ma luxusbörtön. Pontosabban egy része, mert olyan nagy, hogy akkora rész nem is kellett belőle börtönnek, amekkora. A többit eszi az enyészet. Gondolom még lehetne sorolni.