Így van.Sajna igen. Bár a mi korosztályunk még képes volna erre-arra. Bár a gépkarabélyokon, géppuskán, rpg-n, gránátokon kívül már nem sok mindenhez tudnának szagolni. Amire kiképzést kaptak, már rég a roncstelepen van kivonva.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Így van.Sajna igen. Bár a mi korosztályunk még képes volna erre-arra. Bár a gépkarabélyokon, géppuskán, rpg-n, gránátokon kívül már nem sok mindenhez tudnának szagolni. Amire kiképzést kaptak, már rég a roncstelepen van kivonva.
Ahogy civilben sem, ha pénzt akarsz kereseni. Illetve legyünk korrektek, és mondjuk el azt is, hogy mikor határon kell dekkolni, vagy missziózni, akkor azért kb. 3x annyi a havi bevétel visszaosztva, mikor kifizetnek... Én nem panaszkodom, na.Azt hozzátenném, hogy a jelenlegi létszámok és a feladatok száma mellett se család, se élet. Ezt így kalkuláld bele.
De szívesen elvittelek volna egy régi MH-s politikai oktatásra ....
A hazafi nem pénzért védte soha a történelemben.
Csak a profi, a hivatásos katona, és had ne mondjam a zsoldos.
Nagyfaterék hónapokig harcoltak Erdélyben és tartották fel a románokat a nagy büdös semmiért. Mégis teljesítették a parancsokat, és százával estek el.
Még csak meg se köszönték nekik, sőt aki túlélte 45 után bevágták lágerbe.
De szívesen elvittelek volna egy régi MH-s politikai oktatásra ....
A hazafi nem pénzért védte soha a történelemben.
Csak a profi, a hivatásos katona, és had ne mondjam a zsoldos.
Nagyfaterék hónapokig harcoltak Erdélyben és tartották fel a románokat a nagy büdös semmiért. Mégis teljesítették a parancsokat, és százával estek el.
Még csak meg se köszönték nekik, sőt aki túlélte 45 után bevágták lágerbe.
Ahogy civilben sem, ha pénzt akarsz kereseni. Illetve legyünk korrektek, és mondjuk el azt is, hogy mikor határon kell dekkolni, vagy missziózni, akkor azért kb. 3x annyi a havi bevétel visszaosztva, mikor kifizetnek... Én nem panaszkodom, na.
Hahaha, az tény hogy főtörzs zászlósnak kb. nyugdíj előtt állónak kell lenni, nem sok van belőlük az tény. Viszont ma szerintem nem kevés olyan régiója van az országnak, ahol középfokú végzettséggel a 165 000 ft nettó INDULÓ őrmi fizetés teljesen versenyképes. Nyilván nem Burgenland mellett, de attól még ezzel kb. egész Borsodban/Szabolcsban TE lennél a király a faluban, pláne ha egyszer kimész valahova fél évre, s azért mondjuk el azt is, ha van valakinek ehhez jelenleg 3 gyermeke, akkor kb. családival adójóváírással kb 250 nettó lesz belőle. Fixen, és ha nem csinálsz nagy hülyeséget, jó eséllyel innen mész nyugdíjba.Zsolti a zászlós egy más világ fotorzs zaszlosos meg... látott egyáltalán valaki olyat? Mármint a MH. Vezenylozaszlosat leszámítva
Hahaha, az tény hogy főtörzs zászlósnak kb. nyugdíj előtt állónak kell lenni, nem sok van belőlük az tény. Viszont ma szerintem nem kevés olyan régiója van az országnak, ahol középfokú végzettséggel a 165 000 ft nettó INDULÓ őrmi fizetés teljesen versenyképes. Nyilván nem Burgenland mellett, de attól még ezzel kb. egész Borsodban/Szabolcsban TE lennél a király a faluban, pláne ha egyszer kimész valahova fél évre, s azért mondjuk el azt is, ha van valakinek ehhez jelenleg 3 gyermeke, akkor kb. családival adójóváírással kb 250 nettó lesz belőle. Fixen, és ha nem csinálsz nagy hülyeséget, jó eséllyel innen mész nyugdíjba.
Keress olyan embert aki volt 2-3 misszióban nem vált el minimum egyszer, szerintem nem fogsz sokat találni.
Nekem van, aki 10-en van túl és nem vált el. A pénz nagy összetartó erő
Hahaha, az tény hogy főtörzs zászlósnak kb. nyugdíj előtt állónak kell lenni, nem sok van belőlük az tény. Viszont ma szerintem nem kevés olyan régiója van az országnak, ahol középfokú végzettséggel a 165 000 ft nettó INDULÓ őrmi fizetés teljesen versenyképes. Nyilván nem Burgenland mellett, de attól még ezzel kb. egész Borsodban/Szabolcsban TE lennél a király a faluban, pláne ha egyszer kimész valahova fél évre, s azért mondjuk el azt is, ha van valakinek ehhez jelenleg 3 gyermeke, akkor kb. családival adójóváírással kb 250 nettó lesz belőle. Fixen, és ha nem csinálsz nagy hülyeséget, jó eséllyel innen mész nyugdíjba.
Így így. Én próbálom kivásárolni magam, mindig mondom az asszonynak, hogy hajlandó vagyok peren kívül megegyezni vele egy szép nagy összegről, de nem akar elengedni, tudja hogy jobban jár így velem, hosszú távú befektetés vagyok neki hahaha .Nekem van, aki 10-en van túl és nem vált el. A pénz nagy összetartó erő
De, a hazafiak mindig pénzért védték. A végvári katonásg a legjobb példa erre, évszázadokon át védték a hazát a török fronton és bizony mind zsoldosok voltak a kezdetektől a háborúk végéig.
Persze, ez tény. Ahogy az is, amit írtam, hogy az hogy őrmester legyen valakiből, az HA TÉNYLEG nem átmeneti időtöltésnek, hanem élethivatásnak tekinti a HM-et, teljesen átlagos képességekkel is megoldható szerintem. Azt el tudom fogadni hogy akárki nem képes elvégezni a Zrínyit/Bolyait vagy manapság az NKE-t. De aki komolyan akarja ezt, az minimum Őrmesterként kezd. Nincs megtiltva(sőt támogatják is) az sem hogy csináljon 1-2 nyelvvizsgát,támogatják a lakhatást, bejárást, szolgálatban kaját kapsz, nem kell megvenned etc. pénz az is. Kiküldetés, túlszolgálat, mind zseton. Nem olyan rossz ez, azt kell hogy mondjam. Ha valaki meg képes elvégezni az NKE-t, annak azt kell hogy mondjam, hogy jelenleg fix és biztos szerintem korrekt fizetése lesz. Tisztként már egyáltalán nincs ok panaszra, a versenyszférával szemben is megállja a helyét, mindent egybe véve, leszámítva a pénzügy/és IT vonalat.Én nem ebbe kotekedtem kicsit csak a ftzaszlosba zaszlos 100 ormesterbol egy ha lessz és 100 zaszlosbol ha egyből lessz ftzazszlos. Fotisztek mellé nem kerül bárki jobbkeznek.
Persze, ez tény. Ahogy az is, amit írtam, hogy az hogy őrmester legyen valakiből, az HA TÉNYLEG nem átmeneti időtöltésnek, hanem élethivatásnak tekinti a HM-et, teljesen átlagos képességekkel is megoldható szerintem. Azt el tudom fogadni hogy akárki nem képes elvégezni a Zrínyit/Bolyait vagy manapság az NKE-t. De aki komolyan akarja ezt, az minimum Őrmesterként kezd. Nincs megtiltva(sőt támogatják is) az sem hogy csináljon 1-2 nyelvvizsgát,támogatják a lakhatást, bejárást, szolgálatban kaját kapsz, nem kell megvenned etc. pénz az is. Kiküldetés, túlszolgálat, mind zseton. Nem olyan rossz ez, azt kell hogy mondjam. Ha valaki meg képes elvégezni az NKE-t, annak azt kell hogy mondjam, hogy jelenleg fix és biztos szerintem korrekt fizetése lesz. Tisztként már egyáltalán nincs ok panaszra, a versenyszférával szemben is megállja a helyét, mindent egybe véve, leszámítva a pénzügy/és IT vonalat.
Nekünk nem Cod-on/Schwarzi Kommandóján nevelkedett hülyékre van szükségünk, azok amúgy is csalódnak, hogy nincs minden héten háború . Ha meg lenne hirtelen, befosnának bokáig, hogy van aki vissza is lő, meg a jófiúk is meghalnak néha.Ebben egyetértek veled, ezért mondtam azt, hogy ha szépen felújítának a laktanyákat, javítanák az étkeztetést (kajacsomagok kmh..), meg normálist egységes személyi felszerelést biztosítanának, némi technikával karöltve, sokkal több ember lenne a honvédségben. Most bejön a fiatal srác aki amcsi akciófilmeken/codon nőtt fel és kiveri a szemét a műbőr tártáska meg a szétrohadó járművek látványa.
Aztán egyszer kétszer szarrá ázik a jóféle esővédőben, lilára veri a tártáska, szétvágja a málhagyík, gombát kap az acélsisask alatt a feje, aztán eldöntheti, hogy eldurrant kb 100 000 forintot felszerelésre, vagy hagyja a francba a hagyományőrző szakkört és leszerel.
Ilyeneket beengednek?Most bejön a fiatal srác aki amcsi akciófilmeken/codon nőtt fel és kiveri a szemét a műbőr tártáska meg a szétrohadó járművek látványa.
Egyébként meg akinek 2 lába van, nem down szindrómás és nem vak azt beengedik.Ilyeneket beengednek?