Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nézzetek utána az amerikai us army special forces-nak.Na ugyan ez volt a 34-es zászlóalj is.
A baj az, vagy nem baj, hogy az érdeklődő civil, ma semmit nem tudhat meg szinte a Honvédségről. Minden titkos, ami részben érthető, de sok olyan dolog is az, ami a neten megtudható más haderők esetében. Biztos hogy a honvédelmi témák iránt érdeklődő, vagy fogékony állampolgárok, vagy fiatalok, a különleges erőket fokozott érdeklődéssel figyelnék. Viszont pont ezek az erők azok, akikről nem lehet megtudni szinte semmit. A pk mondja, felderítők kellenek, egy interjúban. Aztán azóta semmit nem hallani, hogy miként is lesz dandár majd az ezred. Tényleg semmit nem lehet megtudni ?
csak arra jó hogy gyakorolják rajtuk a várható ellenség tevékenységét
A T72-eseinket az amcsik először célanyagnak nézték,
Nem levedlett cuccot adnak az amik!
Valamilyen szinten ironikusan szântam. Ami cuccokat adnak an amcsik az űrtechnika a honvèdsèg többi állományához kèpest.
Szóval tök jó hogy adják...
Az meg hogy ingyen van hát az hab a tortán
Tőlem biztos nem.
Erre a titoktartásra a teljesen egyszerű vâlasz az hogy az egész honvédsèg egy raklapnyi hulladék. Ezèrt titkos minden.
Legjobb pèlda erre Simicskó elvtárs. Eddig bevallotta a parlamentben hogy van 5-6000 fős létszámhiány, azóta meg már kezdett számára olyan ègès lenni a dolog hogy most màr csak annyit mond hogy titkos 30 èvig. Ugyanez a szitu a területvèdelmis dologgal. Olyan szinten èrdektelenek az emberek ez a hulladék rendszer iránt hogy Simicsko nem meri bevallani hogy ez egy qrva nagy gáz. Ezèrt mondja azt hogy titkos. Ha menne minden simán akkor nemlenne titok hanem buszkén mondanà el hogy mi van
Nézzetek utána az amerikai us army special forces-nak.Na ugyan ez volt a 34-es zászlóalj is.
A baj az, vagy nem baj, hogy az érdeklődő civil, ma semmit nem tudhat meg szinte a Honvédségről. Minden titkos, ami részben érthető, de sok olyan dolog is az, ami a neten megtudható más haderők esetében. Biztos hogy a honvédelmi témák iránt érdeklődő, vagy fogékony állampolgárok, vagy fiatalok, a különleges erőket fokozott érdeklődéssel figyelnék. Viszont pont ezek az erők azok, akikről nem lehet megtudni szinte semmit. A pk mondja, felderítők kellenek, egy interjúban. Aztán azóta semmit nem hallani, hogy miként is lesz dandár majd az ezred. Tényleg semmit nem lehet megtudni ?
Persze, a mi járásunkban még egy tartalékos sincs. Csak csodálkoztam, hogy van olyan aki mindennek ellenére beáll.Erre azért mérget ne vegyél..... Talán megyénként összejöhet, de még az sem biztos! Az meg van hogy kies hazánkban komplett megyék találhatóak, ahol semmilyen értékelhető honvédségi jelenlét nincs? Ez alapján megint csak böfögtek egy jó nagyot tartalékos ügyben a politikusok.....
Az angol wikin találtam meg a 2015/55-ös Magyar kormányrendeletet (Magyar nyelven), amely elég pontosan leírja a 2.Kre szervezési menetét. Ami nekem nagyon zavarossá teszi az ügyet (vagy kitisztítja), hogy 2016 szeptember 1-re kell befejezni a 2.Kre felállítását, és ezzel a dátummal a 88. légimozgékonyságu zlj megszűnik. Tehát ha jól értem, akkor a 2.Kre nem zászlóalj alapú szervezetű, hanem inkább sf tipusú, feladat orientált csoportokból álló. Ráadásul a nyilvános 55sz kormányrendeletben szó sincs arról, hogy a 34-esek megszűnnek mint szervezet, hanem a sorok közül talán azt lehet kimazsolázni, hogy az egész 2.Kre a 34-esek mintájára áll majd fel. Ezt egyébként a parancsnoki/vezetési állomány megnevezésénél ki is lehet silabizálni a szövegezésből.... Ami viszont nekem kicsit magyaros, hogy a ÖHP mellé meg kell alakítani egy külön sf parancsnoki, vagy összekötő csoportot. Lehet hogy pár tisztet "menekíteni kellett", nem tudom, kicsit nem is értem...