A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
869
2 799
93
jézusom! Ha nem számolták fel volna azóta mát degeszre keresték volna magukat. Viszatérve annyira megnőtt a fegyverek utánni kereslet hogy a gyárak 2-3 éves szállítási határidőket vállalnak be. Lásd déli szomszédainkat. Magyarán degeszre keresik magukat. "mondjuk a másik topikban lenne a helye"

Amilyen minőségben gyártottak a végére,inkább csak többet ártottak volna.A munkám során sokat hallottam,hogy hogyan és milyen minőségben gyártották a P9-eseket,meg hogy hogyan szerelték össze.És ez nem csak erre a nyomorult pisztolyra volt igaz.A ténylegesen hozzáértő tervezők "kiöregedése" után nem engedték dolgozni a fiatal feltörekvő tehetségeket.
Szerintem "hivatalosan" egyik déli szomszédunk se keresi degeszre magát,az inkább csak a nagy gyártókra igaz,de ez csak az én szubjektív véleményem.
Viszont voltak polgári célra szánt jó ötleteik,amiket külföldre szántak.Például az egy soros műanyag tár.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
D

danielblack

Guest
Amilyen minőségben gyártottak a végére,inkább csak többet ártottak volna.A munkám során sokat hallottam,hogy hogyan és milyen minőségben gyártották a P9-eseket,meg hogy hogyan szerelték össze.És ez nem csak erre a nyomorult pisztolyra volt igaz.A ténylegesen hozzáértő tervezők "kiöregedése" után nem engedték dolgozni a fiatal feltörekvő tehetségeket.
Szerintem "hivatalosan" egyik déli szomszédunk se keresi degeszre magát,az inkább csak a nagy gyártókra igaz,de ez csak az én szubjektív véleményem.
Viszont voltak polgári célra szánt jó ötleteik,amiket külföldre szántak.Például az egy soros műanyag tár.
Ismerősöm lőkiképző és azt mondja, hogy az első szériás pa-63 még nagyon jó volt. Később romlott a minőség. Gyártás eleji van neki otthon és több ezer leadott lövésnél jár gond nélkül.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 149
50 274
113
Nekem meg van egy olyan érzésem, hogy most igen jó áron el lehet adni mindenféle keleti technikát, AK-klónt, mert több válsággóc is van, ahol ezeket ismeri a helyi lakosság, illetve nem szúr annyira szemet a térségben, mint ha 4 teherhajónyi M-16/SCAR-H érkezne mondjuk a szír mérsékelt lázadókhoz.

• Tetszik
Reactions: tonyo

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 029
113
Egyet sem láttam ott. Elég feltűnőek lettek volna a bugyikék műanyag markolatokkal és válltámasszal. :)
Mikor katona voltam (73-ban) csak az AKM-en volt világos zöldeskék műanyag tus és markolatok, az AMD-65-ön már sötétebb szürkés olajzöld volt a műanyagmarkolat (harcászkodásnál a fák-bokrok között még a fekete fegyvernél is kevésbé volt feltűnő!).

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
869
2 799
93
Nekem meg van egy olyan érzésem, hogy most igen jó áron el lehet adni mindenféle keleti technikát, AK-klónt, mert több válsággóc is van, ahol ezeket ismeri a helyi lakosság, illetve nem szúr annyira szemet a térségben, mint ha 4 teherhajónyi M-16/SCAR-H érkezne mondjuk a szír mérsékelt lázadókhoz.

Annyira azok sem adnák alá,hogy rossz minőséget vegyenek,ha már a "támogatók" miatt normális minőségü fegyvereket is vehetnek.

• Tetszik

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 149
50 274
113
Annyira azok sem adnák alá,hogy rossz minőséget vegyenek,ha már a "támogatók" miatt normális minőségü fegyvereket is vehetnek.
A magyar AMD-65 minősége oda elég lenne én még mindig azt gondolom(láttam is kinti képen egyébként, tehát VAN). Össze vissza lövöldöznek, nem pontlövészek háborúznak egymással, s láttam ott mindenféle retek szar ezer éves kínai AK klónokat is, azzal is harcoltak pedig az azért tényleg nem a csúcs...

• Tetszik

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 476
2 834
113
Maga a FÉG tudtommal nem élt belőle,mert a felszámoláskor bukta az értékesítési engedélyeket is.Láttam azokat a fegyvereket,amiket elkoboztak,inkább nem mondok rá semmit.Az USA főleg a régi minőségben,az ugynevezett rendszerváltás elötti készleteket szerette,lásd például az AMD-ket,amiket imádnak,de nem mindegy nekik a gyártási év.De a készletekből adtunk a grúzoknak,meg az afgánoknak is,és nem keveset.

Aztán akarva-akaratlanul jutott oda is ahová nem számtuk:((

d53d0713-78b1-46d3-bdf3-ef62f9b25760_16x9_788x442.jpg

• Tetszik
Reactions: anonim999

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
869
2 799
93
A magyar AMD-65 minősége oda elég lenne én még mindig azt gondolom(láttam is kinti képen egyébként, tehát VAN). Össze vissza lövöldöznek, nem pontlövészek háborúznak egymással, s láttam ott mindenféle retek szar ezer éves kínai AK klónokat is, azzal is harcoltak pedig az azért tényleg nem a csúcs...

Szerintem azok a kínai klónok,meg az AMD-k már a konfliktus kialakulása elött is ott voltak,tehát nem ilyen állapotban adták el őket.Eléggé sok ország szállított be fegyvert abba a térségbe,legyen az VSZ vagy Nyugat.Lásd a román PSL-ek is jó ideje ott vannak Irakban,vagy a Zastavák és egyéb balkáni társaik.A FÉG a rendszer váltás után olyan csapnivaló minőségben dolgozott,hogy az amugy is telitett piacon életképtelen lenne.Csak induljunk ki abból,amit a BV gyárt a Rendörségnek.Ruhák,Ipoly bakancs....A kutyám különbet okádik ezeknél.És itt még nem beszéltünk arról hogy már rég modernizálni kellett volna a felszereléseket,de a Honvédségnél ugyanígy.A fegyverzeti anyagokhoz alkatrész utánpótlás nincs.Azért az sokat elmond hogy például a rendörségi fegyvermesterek elvileg nem cserélhetnek alkatrészt.Vagy hogy egy ütőszegnyomó-rugót csak úgy lehet kicserélni,ha te találsz valakit,aki legyártja neked azt a rúgót.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 549
8 359
113
Ez a cikk vajon kárörvendés, vagy az itthoni helyzet relativizálása céljából született?
http://www.honvedelem.hu/cikk/65516_egyre_kevesebben_jelentkeznek_a_szlovak_hadseregbe
Inkább az utobbi. Egyébként meg kellene vizsgálni a szlovák rendszert hogy " hol vannak a hibák" és a tanulságokat leszürni belöle. Igen ott is van versenyszféra. Ami rendessen betesz nekik. De mégis. Az ö " hibáikból" tanulhatnánk mi is. Mert jelenleg mind a két ország szinte egy cipöben jár.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 549
8 359
113
http://magyaridok.hu/belfold/hazai-ossztermek-2-szazalekat-forditjuk-vedelmi-kiadasokra-2241304/

Különben is ne lázadozzon senki, minden a legjobb úton halad a honvédségnél, a létszámhiány is csökken! A fizetett kormányhirdetés szerint...
A létszámhiányt mint korràbban irtam szakmailag jól kidolgozott koncepcióval tudnák mérsékelni. A mostanni koncepszió ebbe beletartozik az ÖMT,ÖTT jelenleg a tüz mérséklésére elegendök. Jól képzett haderőtt erre meg nem lehet alapozni. A lőtér projektel se lesznek jóval előrébb. Mondjuk az is igaz 2026 még mesze van. Addig sokk minden változhat.

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 140
4 998
113
Maga a FÉG tudtommal nem élt belőle,mert a felszámoláskor bukta az értékesítési engedélyeket is.Láttam azokat a fegyvereket,amiket elkoboztak,inkább nem mondok rá semmit.Az USA főleg a régi minőségben,az ugynevezett rendszerváltás elötti készleteket szerette,lásd például az AMD-ket,amiket imádnak,de nem mindegy nekik a gyártási év.De a készletekből adtunk a grúzoknak,meg az afgánoknak is,és nem keveset.

A gépeket is értékesítették.

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 140
4 998
113
jézusom! Ha nem számolták fel volna azóta mát degeszre keresték volna magukat. Viszatérve annyira megnőtt a fegyverek utánni kereslet hogy a gyárak 2-3 éves szállítási határidőket vállalnak be.

kézifegyverre túlkínálat van.

Szeretném tudni, szerinted mi az a termék, amivel a FÉG betörhetett volna a nemzetközi piacra, amikor exorosz -bolgár-etc exszovjet cuccok elárasztották a világot.

És a CZ miért élte túl ? Vagy a Lucznik ?

• Tetszik