Maróth is kezd unalmas lenni a mint a Benkő...A hálózat című műsorban van, Jeszenszky műsora után kezdődött. Semmi érdekes, vagy minket érdeklő dologról beszélgetnek.
Havonta egyszer legalább mondhatna valami igazán érdekeset.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Maróth is kezd unalmas lenni a mint a Benkő...A hálózat című műsorban van, Jeszenszky műsora után kezdődött. Semmi érdekes, vagy minket érdeklő dologról beszélgetnek.
Mondjuk az a műsor lehet érdekes, még ha nem is ide kapcsolódik..A hálózat című műsorban van, Jeszenszky műsora után kezdődött. Semmi érdekes, vagy minket érdeklő dologról beszélgetnek.
Majdnem elaludtam rajta pár alkalommalMondjuk az a műsor lehet érdekes, még ha nem is ide kapcsolódik..
Ahogy olvasom a helyi képviselőt, lehetseges, hogy Miskolc vmilyen vonatkozásban vagy a zalai Lynxhez vagy az RM-hez fog csatlakozni.
What.A borsodiakat sosem érdemes leírni politikus kategóriában. Én több, mint 10 évvel ezelőtt elkövettem azt a hibát, hogy egy magánbeszélgetésen álmos szemekkel néztem egy csinos csajra, mert úgy gondoltam, hogy amit ő elmond, azok gyönyörű illúziók és nem a valóság. Pár év múlva hozta az első eredményeket. Én meg átraktam a jobb odafigyelni a csajra dobozba.
Ha visszaemlékszel, aszem tavaly volt a Lynx topicban egy megyei újságcikk, hogy a területi képviselő helyi vállalkozókat kérdezgetett egy megbeszélésen, hogy mivel tudnának esetleg beszállni a zalai gyárba. Érdemes visszalapozni, hogy mik voltak a reakciók ezen a fórumon a hírre, hogy kb. semmivel. Csak próbálkozik.
Marót a pesti tv riport műsorában, most.
Inkább a politikához volt köze a műsornak, nem a haderőfejlesztéshez.Majd foglald össze légyszí - nem vagyok hajlandó pesti tv-t nézni!
Mondjuk másmilyet sem...
A [Biztpol]Magyarország topikba linkeltem be.Lehet valahol online nézni? Nem találok semmi értelmes megoldást.
Másik műsor.Jeszynél volt vagy melyik műsor?
A honvédelmi haderőfejlesztési program vonatkozásában elmondta, hogy időarányosan állnak, tehát nincs probléma, ellenkezőleg: vannak olyan területek, vannak olyan eszközök, amelyeket későbbre terveztek, de már látták előre, hogy Németországban hogyan alakulnak az erőviszonyok, és azt is látták, hogy ott mind a hadiipar, mind a gazdasági területen dolgozók hogyan gondolkodnak a jövőt illetően
Éppen ezért mi építkeztek ezekre a kialakult német helyzetekre, és valamit előbbre hoztak. Volt olyan, ami 2025-re volt tervezve, de előrehozták 2021-re. A kormány által biztosított költségvetés mindig megengedte, lehetővé tette azt, hogy időarányosan tudják ezeket az eszközöket befogadni, finanszírozni és kifizetni. 2016 óta folyamatosan tudtak plusztámogatást igényelni, és ezt meg is kapják.
Ez azért van, mert egy kicsit előbbre járnak, mint ahogy azt az első tervük tartalmazta volna. Tehát időarányos, rendben van költségvetésileg. A felderítőeszközöket és ami még ehhez a dologhoz tartozik a zárt ülésen tudták bemutatni.
Az újságíró ír a [email protected] emilcímre egy információkérést Magyarország vagy az egész V4 régió NATO felajánlásairól, annak részleteiről és menetrendjéről, indokolva, hogy komolyabb cikkett szeretne írni a témáról, udvariasan rákérdez, hogy van e valami a szövetségi politikában amit illene hangsúlyoznia majd a cikkben és ennyi. A NATO és az EU, meg még néhány nemzetközi szervezet központi szervein keresztül rengeteg olyan dokumentumhoz magától érthetődő módon lehet hozzáférni, amit itthon az agyalágyultak titkosítanak, de minden további nélkül megosztanak azon nemzetközi szervezetekkel, amelyeknek tagjai vagyunk és ott nem is értenék, hogy mi lenne ezekben a titkos, hiszen pontosan ezek az információk adják e szervezetek legitimitását, létének értelmét amit a lehető legszélesebb körben hirdetnek is a saját érdekükben.Amit nem tudott a nyílt ülésen bemutatni, az az, hogy melyek azok a NATO-felajánlások Magyarország részéről,
Ez alapvetően a nehezdandárról szól. Már említették, hogy a Leopardok beszerzése későbbre volt tervezve, de több okból ezt előrehozták.Vannak olyan területek, vannak olyan eszközök, amelyeket későbbre terveztek, de már látták előre, hogy Németországban hogyan alakulnak az erőviszonyok,
Itt alapvetően 2-3 sztorira lehet gondolni.és azt is látták, hogy ott mind a hadiipar, mind a gazdasági területen dolgozók hogyan gondolkodnak a jövőt illetően...
Mert Stirlitz már akkor tudta... Milyen német beruházás lesz/lett bejelentve 2021-ben? Vagy a Lynx-en kívüli RM dolgokra nem gondoltak kezdettől fogva, csak most?
Ez milyen ábra. Nekem kerülte el a figyelmem?Az ábrára nézve lehet látni, hogy rendkívül szép számban, a terveinknek megfelelően érkeznek az új eszközök, kerülnek hadrendbe, és a katonák kiképzése, felkészítése ezeken az eszközökön megtörtént.
????Fél év csúszás van a Covid miatt a PzH-nál a korábbi prezijéhez viszonyítva
És már itthon kellene lenniük vagy eredetileg ott akarták hagyni a pilotaképzés miatt? Esetleg a fegyverzeti tesztelés zajlik rajtuk??, a helikopter képzésben, 2 helikopter még nincs itthon,
Ezt tudjuk?? Volt határidő vagy mi gondoljuk hosszúnak a várakozástp? 40 új török vasra emlékszek, mint következő etap, de határidő nincs a fejemben. Amit tudunk, jövőre már Debrecen is kap Tata mellett. (illetve az első adag Lynxvből is jut oda)a török 4x4 üzlet is csúszik......
Köszi, ezt láttam, majd egy hosszabb anyag lesz remélhetőleg jövő héten@Green Leader Itt az újabb cikkötlet
Igen Benkő mondta korábban, hogy csak később akarták a páncélosokat megrendelni, de a NATO jelezte hogy ők nehézdandár képesség szeretnének, nem helikopter és utasszállító gépek. Az RM-et és a Lynx-et pedig azért választották, mert ő hajlandó mindenféle más gyártást is idehozni. Ha tudjuk hogy nem ezekről van szó, akkor mi az, ami a 2021-es német belpolitikai változások miatt lett előrehozva?Ez alapvetően a nehezdandárról szól. Már említették, hogy a Leopardok beszerzése későbbre volt tervezve, de több okból ezt előrehozták.
Az ABB és egy másik gyár bezárása óta pörögnek a helyi képviselők hogy vigyenek oda valami munkát. Kitalálták hogy részesülni akarnak a hadiparból, de eddig csak szép szavakat kaptak. A már létező cégek lehetnek beszállítók, ha tudnak valami olyat gyártani amire szükség van. És a miskolci egyetem esetleg kap valami alapkutatást.3. Miskolc is nagyon aktiv. Folyamatosan röppenek fel hírek hadiiparhoz kötődő beruházásról.
Nincs ábra a dokumentumban, nem tudjuk.Ez milyen ábra. Nekem kerülte el a figyelmem?
Eredetileg 2021 júliusában kellett volna hazajönni a pilótaképzésre otthagyott két gépnek.És már itthon kellene lenniük vagy eredetileg ott akarták hagyni a pilotaképzés miatt?
Szeptember elejére lefestették őket szürkére, azóta nem sokat repülnek. Lehet valami teszt, de hogy nem fegyverzet az valószínű. Az is biztos hogy nem a műholdas kommunikációt tesztelik rajtuk, mert a gépeken nem látszik semmi változás.Esetleg a fegyverzeti tesztelés zajlik rajtuk??
Októberben akarták letenni valamilyen gyártócsarnok alapkövét. Maróth is mondta, hogy lassabban haladnak a tárgyalások a törökökkel mint tervezték.Ezt tudjuk?? Volt határidő vagy mi gondoljuk hosszúnak a várakozástp?
Idén érkeznek. Még van 2 hónap az évből.40 új török vasra emlékszek, mint következő etap, de határidő nincs a fejemben.
Valószínűleg az idei 40 Gidránból kapnak. 2022-re már hazai gyártást/összeszerelést ígértek.Amit tudunk, jövőre már Debrecen is kap Tata mellett. (illetve az első adag Lynxvből is jut oda)
Végül is a 2019 májusi Benkő prezentációban még az volt hogy 2026 és 2030 között lesznek csak drónok rendszeresítve, addig csak kutatunk és fejlesztünk. Ahhoz viszonyítva egész jól állunk... (nyilván az a prezi 2 évvel később már nem releváns, mert folyamatosan változnak a lehetőségek és az igények.)Az se biztos, hogy késésben van, hisz semmilyen időponthoz kötött részletes tervet nem ismerünk.
Igen Benkő mondta korábban, hogy csak később akarták a páncélosokat megrendelni, de a NATO jelezte hogy ők nehézdandár képesség szeretnének, nem helikopter és utasszállító gépek. Az RM-et és a Lynx-et pedig azért választották, mert ő hajlandó mindenféle más gyártást is idehozni. Ha tudjuk hogy nem ezekről van szó, akkor mi az, ami a 2021-es német belpolitikai változások miatt lett előrehozva?
Az ABB és egy másik gyár bezárása óta pörögnek a helyi képviselők hogy vigyenek oda valami munkát. Kitalálták hogy részesülni akarnak a hadiparból, de eddig csak szép szavakat kaptak. A már létező cégek lehetnek beszállítók, ha tudnak valami olyat gyártani amire szükség van. És a miskolci egyetem esetleg kap valami alapkutatást.
Nincs ábra a dokumentumban, nem tudjuk.
Eredetileg 2021 júliusában kellett volna hazajönni a pilótaképzésre otthagyott két gépnek.
Szeptember elejére lefestették őket szürkére, azóta nem sokat repülnek. Lehet valami teszt, de hogy nem fegyverzet az valószínű. Az is biztos hogy nem a műholdas kommunikációt tesztelik rajtuk, mert a gépeken nem látszik semmi változás.
Októberben akarták letenni valamilyen gyártócsarnok alapkövét. Maróth is mondta, hogy lassabban haladnak a tárgyalások a törökökkel mint tervezték.
Idén érkeznek. Még van 2 hónap az évből.
Valószínűleg az idei 40 Gidránból kapnak. 2022-re már hazai gyártást/összeszerelést ígértek.
Remélem, hogy ment valaki a mai debreceni bemutatóra és ünnepségre és hoz valami új infót.
Akkor jön Februárban a PZH vagy ahhoz képest van félév csúszás és csak ősszel jön?Fél év csúszás van a Covid miatt a PzH-nál a korábbi prezijéhez viszonyítva,
Benkő 2019-es prezijében "24 db PzH2000 - 2021 második félév" volt írva. Helyette 2022 februárjában érkezik az első kettő (?).Akkor jön Februárban a PZH vagy ahhoz képest van félév csúszás és csak ősszel jön?
Orosházáról is volt egy autónk kint! Én is dolgozok de szerencsére kimaradtam belőle!Katonákat szállító busz borult az árokba Hódmezővásárhelynél, 12-en sérültek meg, a sofőr súlyosan | 24.hu
Megszólalt a honvédelmi miniszter az ügyben. Ilyen állapotban vannak a sérült katonák.24.hu