A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

2013. december 7.
934
4
18
Valójában az Alfa Centauri B rendszerből érkező gyíkszerű űrlények lehetetlenítik el idehaza a haderőfejlesztést, mivel az évszázad közepén Magyarország lesz a Föld bolygó leigázása érkező űrhadsereg hídfőállása. Senkinek nem tűnik fel, hogy miért kerül 30 évbe befejezni az M0-ást a főváros körül és ti tényleg elhiszitek, hogy 3 milliárdba kerül az autópálya km-re? Valójában az ország autópálya hálózatával egy hatalmas átjárót építenek a gyíkemberek ide Európa szívébe, a 4-es metróval pedig elkezdték a legelső földalatti vezérlőállomásokat is kialakítani. A paksi erőművet sem azért kell bővíteni, mert az ország lakosságának és iparának növekedik az energiaigénye, hanem a csillagkaput valamivel meg kell táplálni. ITT VANNAK A SZEMÜNK ELŐTT A BIZONYÍTÉKOK! HÁT NEM LÁTJÁTOK?!

Zseniális.
 
2013. december 7.
934
4
18
És minden mást is ők lehetetlenítenek el, túladóztatják a jellemzően kis tőkével működő magyar cégeket is (egy magyar munkavállaló után a nettó fizu 130...150%-t kell még az államnak fizetni, pár szomszédos országban ugyanez 70%)
 

nalson

Member
2013. december 30.
187
0
16
Szlankó Bálint Maximum Nulla Áldozattal című könyvét ajánlom, nem tudom vannak-e itt akik olvasták? :)

Nah abban feketén-fehéren le van írva a legfelsőbb vezetés közönye és inkompetenciája és az átlag katonák elhivatottsága és motiváltsága, még ebben a magukra hagyott helyzetben is. Ők nem fogják karba tett kézzel nézni, ha bekövetkezik a legvalószínűtlenebb és valamelyik szomszédunk átruccan hozzánk... Kemény emberek is vannak a Honvédségben. :D

És a Honvédség tette a dolgát a Délszláv konfliktus alatt is, beásták magukat a határon, várták, hogy kiterjed a konfliktus. Bár az is igaz, hogy ma sokkal kevesebb embert és technikát tudnának összevonni, de mindenesetre megtennék.
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
A könyvet nem olvastam, de akkor is, illetve a jövőben is az "átlag" katonák a parancsot fogják teljesíteni... Függetlenül attól, hogy mit gondolnak. :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 614
70 409
113
Hűha 3 oldal tegnap este óta! Nem semmi.
Na akkor egy kis történelem óra hogy én is röviden jelezzek valamit:

Engem abszolúte nem érdekel hogy ki akar megtámadni minket ki nem. De elvárom hogy a sereg, rendőrség, stb megvédje az országot. Mindegy ki az Andorra vagy az Usa. A XV.-ik században Mátyás alatt mindenki sírt hogy mennyi pénz megy el a seregre, meg az adók. Volt is seregünk. Abban az időben mi magyarok a világ legkomolyabb seregét tartottuk fel vezettünk ellenük hadjáratot. Ezek mindenki tudja a törökök voltak. (Mellékesen jegyzem meg közben levertük az osztrákokat is és miénk lett Bécs + pár zsíros terület tőlük.) Na szóval a törökök mint az akkori kor Vörös Hadserege. És mi magyarok (Igaz a rendes országgal) megfogtuk őket. Mátyás után aztán nem lett költve a seregre,mindenki a saját zsebét tömte és úgy szétkaptak minket 200 évre mint foxi a lábtörlőt. (ez a 200 év + utána a Habsburgok nagyon visszavetettek itt minden fejlődést a nyugathoz képest)
Második példa: Az 1900-as évek elejére nagy nehezen kezdtünk felkapaszkodni, de belementünk a háborúba amit bebuktunk 1918-ban szépen elindultak a seregből a birodalomban haza a saját országaikba. Csehek-Osztrákok-Horvátok-Magyarok stb. Nálunk mikor hazajutottak kijelentette az aktuális kormány (Károlyi gróf) hogy nem akar katonát látni, ezért elszórták a fegyvereket és minden katona hazament. Mivel nem volt seregünk szépen elkezdtek követelőzni a szomszédok és mivel nem tudtuk nyakonvágni őket mint Atatürk a törököknél ezért szépen megint szétkaptak minket ezelőtt 100 évvel 3 felé. (igaz erdély nagyobb maga mint a mostani ország)
Szóval mit látok? Nincs sereg hülyének néznek minket, és ha hagyjuk szétszednek. Most megint nincs sereg és hülyének is néznek minket.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
-Mátyáskorában nem mi tartottuk fenn a világ legkomolyabb seregét, messze nem...
- Kicsit utána kellene nézni mivel voltak elfoglalva akkor a törökök, és merre.
- Atatürk nem vágott senkit széjjel, csatát nyert a Dardanelleáknál is, ami jó időre elvette az antant kedvét a hasonló hadműveletektől, és Törökország a háborúban tudott maradni.
-Egyébként a német és magyar egységekkel is megerősített törököket, /ld 30 és felesek a palaesztinai harctéren) bucira pofozták, a Török Borodalmat éppúgy szétkapták mint a Monarchiát.
Sőt.

Ahhoz meg hogy a magyarkatonaság azt mondta: toll a fületekbe és hazament, kellett. hogy egy úgyanúgy elcseszett elitje legyen, akiért ne akarjon megdögleni, mint most.
-egyébként cseszhetük volna a nagy lelkesedést,mert hadianyag nem lett volna ahhoz hogy "nyakonvágjuk" a szomszédokat, akik kaptak volna cuccot az antanttól, ha karikásostorral nekiállunk védeni az ezeréves határokat.
(Gyk ld még a fehérorosz csapatoknak történő szállítások, )

Habsburgos izé annyira stimmel, hogy valóban a birodsalom éléskamrájaának szántak minket, nem Ruhr vidéknek...
Na persze ehhez szintén kellett a magyar írók által ezerszer megénekelt akkori "elit is"
Ui.

- A nagy magyar gazdasági fellendülés az meg épp a Habsburgok alatt volt, a kiegyezés után..)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 614
70 409
113
Azt írtam tartottuk fel,nem azt hogy fenn. A törököknek fémből és nem fából voltak az ágyúik mint akkoriban a nyugatiaknak.
Ha a törökök belenyugszanak a nyugati tervekbe akkor csak valahol a Trabzon-i területeik lennének.
F%C3%A1jl:TreatyOfSevres_hu.png
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
612
113
Faágyú... van más Urban legend is?

Mi ebben az UL? Az ágyuk pont a török előrenyomulások idején kezdtek el elterjedni Európában (és elvileg pont nem a törökök használták legelőször azokat), faágyút meg még a múlt században is csináltak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 614
70 409
113
Az ám, szerkezete hasonló volt mint a fa hordóké. Később fém gyűrűket kapcsoltak össze majd megjelent a teljes öntött ágyú. (Ebből a korból átmenet az angliában? tárolt török dardanella ágyú Kb 1450-ből.) Először úgy öntötték mint a harangokat, de rájöttek hogy nem jó mert a nehéz részek lesüllyednek a lőporkamra ezért fel szokott robbanni. Aztán később megfordították ezért az öntésnél a formát.
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Ezt a hozzászólást láttam egy Leo2-es kapcsán...

"de lesz,ha komolyabban bele merülnétek a MH terveibe,és nem sületlenségeket írnátok,tudnátok hogy a t-72 eseket erre cserélik de midegy jó tudatlanságot és álmodozást "

Esetleg valami infó vagy csak nagyot akart mondani a srác?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 246
81 616
113
zotyek78

Hülyeségeket beszélt.Szerinted itt bárki harckocsikat fog venni amikor több fülem van mint helikopterünk?
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
@GrGLy
WoT magyar FB oldalán írta egy srác...

@Dudi
Mostanában szerintem sem lesz semmi, de ugyanakkor a szolgálatban lévő T72-esek számának emelése kicsit fura... Nem nagyon tudok más okot elképzelni, mint több kezelő kiképzése/gyakorlatoztatása annak érdekében, hogy a közeljövőben beszerzendő -korszerübb- harckocsiknál ne az alapoknál kelljen kezdeni. Nem tudom, hogy harckocsik esetében meddig "húzzák" az emberkék, de gondolnám, ha most neki állnak, akkor pár éven belülre terveznének egy ilyen beszerzsét, nem 5-10 vagy ilyesmi.
De persze simán lehet az is, hogy egyszerüen, HA bármi van, mint anno, akkor szerzünk meging 200 tankot az ukránoktól vagy oroszoktól vagy mittomén, és akkor van hozzá elég kezelőszemélyzet.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 153
19 052
113
zotyek78, esetleg bővebben kifejtenéd, az általad idézett vélemény hol is íródott és mi okból ?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 246
81 616
113
honved

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=573383939404599&set=a.400694300006898.93961.400685130007815&type=1&theater

Itt írja az egyik srác a hozzászólások közt de hülyeséget beszél.

zotyek78

Semmi ilyesmi nincs a dologban csak az,hogy elkezdtek a nullánál jobban törődni a harckocsizó fegyvernemmel.Semmire nincs pénz!!!Itt vannak a szerencsétlen helikopterek:a hülye is tudja,hogy kéne a csere de még tender sincs és nem azért mert lusták a szakértők összeállítani a követelményeket hanem azért mert nincs rá pénz(és még évekig nem is lesz ha csak a választások után kezdik összeállítani a tender kritériumait).