A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

ERA-t nem is célszerű szerelni rá mert fogyóanyag és drága, még kevsébé lenne rá lóvé. De egy 100mm-es homloklemez félméter légréssel fölszerelhető lenne, a toronyra ugyanúgy. Az már elég jól segítene.

Sziasztok. Új vagyok az oldalon és ebből a topikból csak az utolsó tizenpár oldalt követtem, ezért nemtudom szóba került-e az ukrán Oplot vagy még inkább a Yatagan mint használható alternatíva a T-72 esek leváltására alacsonyabb áron mint a nyugati típusok (főleg, hogy nincs több olcsó Leo2 a piacon).

Ez főleg arról jutott eszembe, hogy olvastam egy pár cikket amiben az Ukrán államkincstár ramaty helyzetéről esett szó, és hogy a helyzet konszolidálódása után Ukrajnának minden fillérre szüksége lenne, és így talán lejjebb lehetne tolni az árakat.
Tudom, hogy álmodozom de azért szép lenne.

krisss

Elsőnek stabilizálódnia kell az országnak, lehet ,hogy minden fillére szüksége lenne, de ingyen nem adják és a support árát is növelhetik..

Nem a legmegbízhatóbb cég az oplotokat gyártó Morozov! Gondolj csak az Iraqnak elkészített selejtes BTR 4-esekre.

Lassan elő kéne készíteni a következő 14 gripen beszerzését, lassan az összes szomszédunkat mi fogjuk "védeni"!

1: Ehhez a topichoz szerintem még soha nem szóltam hozzá.
Talán mert ahányszor rátekintek a legfrissebb hozzászólásokra, s látom a topic címét, akkor mindig azt mondom ki félhangosan, hogy:
A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai:
VISSZA

2, Olvasom LIVE a HTKA-t, s közben megy a tévén az M1-en a Célkereszben.

S mi üti meg a fülem?!!!
Oda is néztem rögvest!
Kocognak alakzatban a honvédeink, s közben amerikai stílusban éneklik az előszavaló után:

Legjobb sör a borsodi
Az hajtja a harckocsit
Eladjuk a harckocsit
Veszünk rajta borsodit!

Borsodi vagyok, így jólesik a kijelentés a sörről annak ellenére hogy nem szeretem a sört.

De könyörgöm, így kell pszichésen programozni a katonáinkat!?
Tisztelt Bíróság: Most már mindent értek.
Nincs több kérdésem!

Szenes Zoltán: Magyarország nyert a NATO tagságból

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-617518

99-ben ott voltam tatán mikor beléptünk. Az ünnepségen tele volt a laktanya fejesekkel, OV beszélt, volt vagy 30 náció katonája, Szűcs Judit énekelt. (1 ember tombolt rá) Én beirányoztam vagy 20 német katonai zenészt a sportcsarnok(?) víznélküli 1 szem wc csészéjéhez. (:D) Előtte 1 hétig napi 2x glicerinnel vagy mivel vaxoltuk SzabóZ Uazát. :) Akinek nem jutott boci gyakorló az ki se mozdulhatott a körletből aznap. Asszem még a füvet is lefestettük.:D

misinator

Mi a probléma?

Értem én a viccet...

Az a probléma, hogy lehet ilyennel viccelődni /sőt kell is a humor a hadseregbe, többek között az teszi emberivé/ egy olyan hadseregben, ami kellően potens, netán még fejlődik, gyarapodik is.
De nem egy olyan haderőnél, ami csak árnyéka önmagának, s durván épül le képességeiben.
Félreértés ne essék, nem /azokkal/ a katonákkal van bajom, akik ilyen állapotok között is komolyan veszik a szolgálatot. Tisztelet jár nekik érte!
A borzasztó maga a jelenség; a nyomorunkon röhögünk.
Persze a nyomorról sem az ominózus katonák tehetnek, hanem azok a politikusok, akiknek a nemtörődömsége felér a hazaárulással.
Meg igen; katonáké is: Azoké, akik vannak olyan helyzetben, hogy kommunikáljanak, felvilágosítsanak, meggyőzzék a politikusokat a helyzet, a tendencia tarthatatlanságáról. De megalkuvásból, pozícióféltésből meg sem próbálják.
Ha netán valaki félreértené, akkor pontosításként ez a hozzászólásom kormányokon átívelő felelősségről szól.

A magyar haderő lassan ott tart, mint a viccben, amikor is a kommunista Albánia végül kettő helyett mind a három harckocsiját felajánlja a testvéri Vietnámnak...
Na EZÉRT nem vicc most a rigmus.

Szerintem.

misinator

Azért énekelnek futás közben mert elveszi a monotonitást és közösségfejlesztő hatása is van a motivciós tényező mellett.ezek miatt a dolgok miatt érdemes olyat énekeltetni ami tetszik a "kórusnak"különben semmit nem ér az egész(ha a Szzados úr Sejj-Hajjt énekelnék mindenki még jobban gyűlölné a futást hogy az éneklésről ne is beszéljek).

Te szentséges édes jó Sanyikám az égben. Tényleg oda süllyedtünk, hogy a katonák énekébe kötünk bele és ebből vonunk le messzemenő következtetéseket?! Az a baj, hogy olyasmit énekelnek a katonák, amire jó ritmusosan lehet futni, vagy esetleg azon akadnak fent egyesek, hogy humoros a szövege?

Akkor már a "Kossuth Lajos azt üzente" c. népdalt is elemezzük egy kicsit. Asszondja, első két sor:

<i>Kossuth Lajos azt üzente,
Elfogyott a regimentje!</i>

A büdös pofáját annak, aki ilyen degradáló dolgot mer énekelni! Mi az hogy elfogyott a regimentje? Egy regiment nem fogy csak el úgy, egy regiment, pláne ha magyar, akkor van és punktum! Negatív propaganda, az megy...

3. versszak:

<i>"Nem kell néki gyertyavilág
Megírja ő a levelet, egy ragyogó csillag mellett"</i>

Talán nem futja gyertyára?! Hát erre kell tanítani a katonát?!?!

---
Hát nem azért mondom, de valahogy ez a fajta gondolkodásmód számomra már kicsinyes és végtelenül szánalmas... Mindig a hibát belelátni valamibe a legkönnyebb...

misinator

Azért énekelnek futás közben mert elveszi a monotonitást és közösségfejlesztő hatása is van a motivciós tényező mellett.ezek miatt a dolgok miatt érdemes olyat énekeltetni ami tetszik a "kórusnak"különben semmit nem ér az egész(ha a Szzados úr Sejj-Hajjt énekelnék mindenki még jobban gyűlölné a futást hogy az éneklésről ne is beszéljek).

Te vagy nem értesz, vagy nem akarsz érteni:-(

Voltam sorkatona 89'-90'-ben, a pszichés hatását nekem nem kell magyaráznod.
Nekem a "problémám" a szöveg tartalmával van.
Ez, most, nem szerintem vicces.