A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 204
113
Ezek szerint - szerinted - az "szép és jó Gyurcsány Bajnai éra vóóót"...hát, ...Te tudod.
K. nem volt jó csak baromira unom, hogy 12 év után is ezen rugóznak...A kampány is lefutott, lehetet volna egy objektívebb sallangoktól mentes riportot csinálni erről a témáról - de hát hírtévé az hirtévé...
A jelenlegi pártállásom igen egyszerű: mind elmehet ****ba! :D
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 204
113
Szerintem meg arra gondolt, hogy a legkisebb honvédelmi költségvetés, a második Orbán kormány, első 5-6 évében volt. Pedig sok baromságra futotta akkor is!
erre is...csak ez kimaradt a riportból érdekes módon.
A Zrínyi program szerintem egyébként jó irányba halad - azon kevés dolgok egyike, amit a mostani kormányzat jól csinál - szerintem.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
K. nem volt jó csak baromira unom, hogy 12 év után is ezen rugóznak...
Ez a "propi" nyilvánvalóan nem nekem szólt,...hanem pont azoknak, akik még hisznek annak a "jó érának",...ugye tudod? :rolleyes:
de hát hírtévé az hirtévé...
Az. Nincs vita.
A jelenlegi pártállásom igen egyszerű: mind elmehet ****ba! :D
Valahol igazad is van ... csakhát mégis csak be kell ültetni valakit a volán mögé. :cool: (de ezt ne itt szaporitsuk)
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and Aladeen

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 901
113
erre is...csak ez kimaradt a riportból érdekes módon.
A Zrínyi program szerintem egyébként jó irányba halad - azon kevés dolgok egyike, amit a mostani kormányzat jól csinál - szerintem.
Egyébként szerintem is jó, csak csigalassúsággal indult/indul be, a reklámozás kezdetéhez, volumenéhez képest.
Örülök a hadiipari fejlesztéseknek is, de most a léptéke, és a vadiúj fejlesztésű eszközök miatt, egy kicsit letolt gatyával kaptuk a nyakunkba a szomszédos háborút.
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
594
1 998
93
Nehez kérdés, mert kb mindenük elavult, ugyanakkor ingyen akarmi jo, de utana szervizeltetni aranyarban lenne...

...en kertem volna 2-3 korrekt állapotú D Chinookot (mert F nem lett volna olcsón.)
Csak az alapokat költöttem volna rajuk, hogy kihuzzak mondjuk 10-15 evet, amig beerik az europai HTH.
Ha meg abbol semmi nem lesz esetleg, akkor ezeket majd lehet upgradelni F-re, lasd hollandokat.
Én anno (pár éve) nagy naivan azt gondoltam, amikor beharangozták, hogy összesen 40 új helot veszünk, de akárhogy számoltam, mindig csak 20+16 volt, hogy egyszer csak lazán bejelentenek 4 Chinook-ot. :oops:
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
Volt benne új információ?
Nekem igen.

240 AMRAAM rakéta szerepelt egy ábrán, abból 60 ER.

H145M
A robotpilota hazamegy Szolnokra és leteszi a gépet, ha a pilóta benyom egy gombot mielőtt rosszul lesz, cselekvésképtelen lesz.

A szenzortoronnyal nagyon elégedettek. 10-20-30 km-re átlát faszán a hataron, de Koller adott esetben 50km-re becsüli.


A mult heti Gidran-NMS-Ragmar-Hirtenberger-lengyel drón attrakció. Maróth szerint minden ott bemutatott eszköznek közé lesz a magyar hadiiparhoz, bármit is jelentsen ez. Ez az RM aknavető és a lengyel drónok miatt érdekes a többi ismert volt, mégha vki az NMS-t nem is hitte.