A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 527
8 076
113
Spike még csak a lynx-re meg H145M-re lett megrendelve vagy már a teljes darabszám ?

1652763502495-png.3218018
A Spike mellett érdekes kérdés, hogy hol vannak a légvédelmi Lynx-ek ebből a felsorolásból? (az a bizonyos összesen "256 db." a Palkovics-féle OGY-bizottsági beszédből)
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 346
35 186
113
A Spike mellett érdekes kérdés, hogy hol vannak a légvédelmi Lynx-ek ebből a felsorolásból? (az a bizonyos összesen "256 db." a Palkovics-féle OGY-bizottsági beszédből)
Lehet hogy 218-ban vannak benne...vagy még nem számolnak vele, mert a Skyrangert még 2-3 évig fejlesztgetik...
Pontosan még mindig nem tudni hogy a 218-ból melyik milyen konfigurációjú lesz...
A szlovákok igénye egy dandárra: 131 gyalogsági harcjármű, 15 parancsnoki, irányítási és rádiókommunikációs (C3) gyalogsági harcjármű, három páncélozott mentőjármű (sebesült szállító) és három műszaki segítségnyújtó jármű. Összesen: 152 darab
Ha mi dandárunknak is elég kb. ennyi, akkor marad még alváz a légvédelmiseknek...
Lövész zászlóaljanként kellene szerintem legalább 6 légvédelmi jármű...háborúban egyre inkább több lesz az égen a drón mint a madár.
 
K

kamm

Guest
Mit is mondott @Szittya , hogy ha Benkő megy, akkor mindenki megy?

Szerintem most ne azon rágódjunk, hogy mi vót bejelentve meg mi vót másként mondva! Legyen világos mindenkinek, hogy Zrínyi2026 most lett lehúzva a wc-n, lengyel mintát követünk ezentúl, beleraktunk időt és pénzt abba 6 évig, hogy hadipart teremtsünk és most 6 évig azon fogunk dolgozni, hogy kihúzzuk a talajt ez alól a hadipar alól.
Ne legyen igazam, de 6. gen gépet felejtsük el, jó lesz nekünk a politikai jóindulatért más típus! És a többi fegyvernemben sem kell ennyire túlpörgetni a szakmaiságot.

Lehet, most alaptalan károgónak tűnök (igazából az is vagyok, ha jól belegondolok), de én egy lyukas garast nem adnék azért, hogy ebben a 4 évben (és azon túl) nem az eddigi eredmények keresztbe verése fog zajlani. És már korábban is jeleztem, hogy alaptalan álmodozás, hogy Maróth legyen Benkő helyett, mert mi lett volna benne a logika?

giphy.webp


giphy.webp


giphy.webp
 
  • Vicces
Reactions: omae and SilvioD

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 596
3 813
113
Én azért némileg igen, mert a legterhelhetőbb légimozgékonysági képesség fog csúszni, amire ugye mondjuk akár tüzérség is épülhet, szóval nem olyan mellékes.
Szia,

Szerintem "komoly" tuzerseg nem szallithato helikopteren, szoval e miatt nem kell aggodni. :)
Amig mukodonek a Mi-8-asok, addig nagy baj nincs.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 501
72 483
113
Állománygyűlésen köszönte meg a Honvédelmi Minisztérium vezető állományának és rajtuk keresztül a tárca valamennyi dolgozójának dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az elmúlt négy évben végzett lelkiismeretes munkát május 17-én, kedden...

Benkő Tibor úgy fogalmazott: a honvédelmi tárca munkatársaival közösen maradandót alkottak 2018 óta - kezdve a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium szétválasztásával.

„Ahhoz, hogy megfelelő formában tudjuk működtetni a Magyar Honvédséget, infrastrukturális beruházásokra is szükség van, ami az elmúlt négy évben elindult, de léptékeit tekintve egyrészt hatalmas beruházásokról van szó, másrészt ütemezett beruházásokat kell végrehajtani. Én nagyon bízom abban, hogy a beérkező technikai eszközökkel egyidőben minden rendelkezésére fog állni a Magyar Honvédségnek” – mondta.

Rávilágított arra, hogy a jelenleg is folyamatban lévő programnak ezidáig mindössze az egyharmadát teljesítették, ami azt jelenti, hogy továbbra is jelentős feladatok várnak a honvédelmi tárcára és az ott dolgozókra.

Benkő Tibor szólt a sikeresen véghez vitt illetményfejlesztésekről is...

„hiába lesznek korszerű, modern XXI. századbeli technikai eszközeink, ha nem lesz elhivatott, elkötelezett fiatal, aki vállalná a katonai szolgálatot.”

6283d67445387321960321.JPG
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 697
5 672
113
hadigazdálkodásban sosem volt benne.
Az iparfejlesztésben- aminek a része a hadiipar is - igen.
A hadigazdálkodás teljesen más tészta.

De akkor ezek szerint Palko’ viszi tovább a hadiipari fejlesztéseket; pedig úgy spekuláltatok, hogy az is SzBK-hoz kerül. Mondjuk ez még változhat.

Az M-zárolt cuccok, az inkurrencia meg a letárolt lőszerek, miegyéb viszont a hadigazdálkodásba tartozik; szóval ha a 152-es gránátok meg a hetvenkettesek mennének a német “kohóba”, akkor az már csak a Krizsire tartozik, ha jól tévedek.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 115
45 418
113
De akkor ezek szerint Palko’ viszi tovább a hadiipari fejlesztéseket; pedig úgy spekuláltatok, hogy az is SzBK-hoz kerül. Mondjuk ez még változhat.

Az M-zárolt cuccok, az inkurrencia meg a letárolt lőszerek, miegyéb viszont a hadigazdálkodásba tartozik; szóval ha a 152-es gránátok meg a hetvenkettesek mennének a német “kohóba”, akkor az már csak a Krizsire tartozik, ha jól tévedek.
Ment a like, de én nem nagyon spekuláltam semmit sem az új miniszterrel. :cool:
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 075
13 704
113
Ez most egy kicsit off, de ha Benkő Tibor bácsi olvassa a fórumot, akkor legyen azzal tisztában, hogy hiányozni fog nekünk.

Jelzem, hogy a sok másik fórumozó mellett magam is sajnálom, hogy nem viszi tovább a minisztériumot és remélem, hogy kiélvezi majd a jól megérdemelt pihenését.
Ööö.

Lègyszíves máskor csak a magad nevèben.
Köszi.
 
  • Tetszik
  • Dühítő
Reactions: Katica and Wilson