A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

<blockquote rel="Panzerfaust">Ha már ötletek ... Az embargón túl ... Itt mindenki megtalálja neki megfelelőt. NATO-kaliberben, 7,62-ben ...
1000 $/stück, 280e ft, egy olcsóbb vadászfegyver ára.

tumblr_metc1rhgi41ry0q3wo1_1280_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ezen óriási a haszonkulcs. Ugyanannyi lenne kb. lemásolni, apróbb változtatásokkal, és egy itthoni gyárat üzembe helyezni. Ez utóbbit felelősen gondolkodva úgy sem ússzuk meg, muszáj itthon gyártani a legalapvetőbb dolgokat.</blockquote>

Az AK <i>modernizálás</i> mennyiből is jött ki? Ne bízz ennyire a hazai haszonkulcsokban!

@torsen
Megint oda lyukadunk ki, hogy bármilyen ésszerű beruházás ésszerű vezetést követel. Amennyiben pedig ésszerű vezetés van, akkor lép életbe az általam elmondott.
Igazából az egész topik egy sokszáz oldalas vágyakozás/álmodozás egy <del>Bölcs Vezér</del> logikus vezetőség iránt.

<blockquote rel="blogen">Gondolom valamit amit a közmunkások is tudnak kezelni. Új kanálgép sörnyitóval?

Minek ahhoz új, sörnyitó a régin is volt! :-)</blockquote>

Akkor a kanálgép-modernizációban sincs fantázia, ha már új beszerzés kilőve?

<blockquote rel="emel"><blockquote rel="blogen">Gondolom valamit amit a közmunkások is tudnak kezelni. Új kanálgép sörnyitóval?

Minek ahhoz új, sörnyitó a régin is volt! :-)</blockquote>

Akkor a kanálgép-modernizációban sincs fantázia, ha már új beszerzés kilőve?</blockquote>

Dehogynem, csak úgy kell modernizálni, hogy tudjon is sört gyártani! :-))

@torsen
Megint oda lyukadunk ki, hogy bármilyen ésszerű beruházás ésszerű vezetést követel. Amennyiben pedig ésszerű vezetés van, akkor lép életbe az általam elmondott.
Igazából az egész topik egy sokszáz oldalas vágyakozás/álmodozás egy <del>Bölcs Vezér</del> logikus vezetőség iránt.

Ha már álmodozás...
Milyen lett volna ez a topic a '80-as években egy internettel rendelkező, nyitott magyar társadalomban! Egyik héten egy század Míg-23-ast vettünk, a következőn egy század Szu-22, aztán 100+ T-72, kicsit előbb néhány Mi-24 és Mi-8...Több ezres (tízezres) hadgyakorlatok...

Oké, felébredtem, beleért a kezem a bilibe! És még úszik is benne valami...:-)

torsen

Szidtuk volna az aktuális vezetést amiért nem a felajánlott legmodernebbet vettük hanem egyel régebbit.

torsen

Szidtuk volna az aktuális vezetést amiért nem a felajánlott legmodernebbet vettük hanem egyel régebbit.

Vehettünk volna Szu-24-et vagy/és Jak-28-at is, azokat is itt Tökölön mutatták be a magyar állami vezetésnek, amikor felajánlották megvételre. Aztán szerények voltunk, "csak" Szu-22 lett belőle.

Konkrétan a BMP-1-re gondoltam BMP-2 helyett de ugyan ez igaz a SZU-22 vs. SZU-25-er is(bár az M3 helyett vehettünk volna M4-et).

Konkrétan a BMP-1-re gondoltam BMP-2 helyett de ugyan ez igaz a SZU-22 vs. SZU-25-er is(bár az M3 helyett vehettünk volna M4-et).

A magyar vezetés azért választotta a Szu-22M3-at, mert azt akarta hogy olyan típus legyen, amiben megegyezik a hajtómű a MiG-23 hajtóművével, így gazdaságosabbnak képzelték a rendszeresítést a kevesebb szükséges tartalék-hajtómű miatt. Aztán kiderült, hogy a két hajtómű csak papíron azonos, de nem csereszabatos...

Tatáról van valakinek infója? Máshol azt írják, hogy 6 db T-72 van éppen, ami működik, és lőszerhiányban szenvednek

Egy másik fórumon írta egy olyan kommentelő, akinek a fia éppen tiszti sulin tanul

Azért lassan szánalmas, hogy az 1936-os Magyar Királyi Honvédség is szinte képes lenne sárba taposni a 2016-os Magyar Honvédséget.

Hát Simicska sem Merlin. Csodát nem tud tenni. Ha a politikai vezetés szarik a honvédségre, akkor sajnos mindegy ki a honvédelmi miniszter (Akár Rommel, vagy Nagy Sándor is lehetne)

Én is így látom.
Simicskát sem tartom komoly alaknak, viszont végre van helikopter felújítás, Jak-52 csere, meg a két kis mentőheli az MH-hoz kerül.
Félmegoldás mind, de annál az abszolut tétlenkedésnél több, mint amit hihetetlennek tartottam az utóbbi években.