A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 487
20 086
113
A 2-t is csak vértizzadva tudja kierőszakolni a NATO a legtöbb tagállamtól.

Lengyelek 4 % A többi balti ország is 3 % felett inkább hamarosan, mint alatta.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 105
13 902
113

A 2% se teljesitjuk nem hogy a 3 mat, azt most hagyjuk hogy papiron oda adjak de kozben kozel a felet elszivjak mas koltsegvetesbe.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 487
20 086
113
A 2% se teljesitjuk nem hogy a 3 mat, azt most hagyjuk hogy papiron oda adjak de kozben kozel a felet elszivjak mas koltsegvetesbe.

Tudod....
466005775_8865940800131557_7283263591397206153_n.jpg

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 827
85 322
113

Ez hány ország a mennyiből?

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 478
8 004
113
Azert ennyire nem szar a helyzet mire nekunk be erkezik a megrendelt eszkozok nagy resze nekik akkor kezd csak el szallingozni amiben elfognak huzni az a mennyiseg.
Csak ők adnak le további megrendeléseket is, és nincs is úgy ki a seggük a gatyából, mint nekünk.
Én a románok miatt aggódom, de érdemes megnézni a szerbeket, a minap kerültek fel képek és beszámoló a hadseregük bemutatójáról. Tucatnyi drón típus, százával, ezrével, rakéták, tüzérség bőven.
Soha nem fogjuk megütni azt a szintet sem, pedig ha valakik csórók, akkor ők azok.
De nem egy töketlen banda vezeti őket.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 760
82 215
113

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 105
33 233
113
Épp ezért néztem egyet, hogy mos nálunk békeköltségvetés lesz, címszóval. :) Szerintem Viktor nagyon melléfog megint. Épp most lesz majd nagy felfegyverkezés Európában inkább.
A kettő nem feltétlen zárja ki egymást. A békeköltségvetés nem azt jelenti, nem azt kellene, hogy jelentse, hogy nem költünk a haderőre.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 105
13 902
113
Inkabb 4 lesz az. Ami egyebkent Macron igyekvesevel is egybevag, amit allitolag Orban is tamogat - szoval nem ertem ezt a hirtelen "bekebudzset", amikor Trump tutira meg komolyabban meg fogja szoritani a NATO-tagokat, mint elotte...
4%ba bele pusztulunk 3 meg nehezen de tudjuk teljesiteni ha nem koltunk olyan felesleges dolgokra mint egeszsegugy vagy oktatas.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 193
43 308
113
Varga a költségvetésről azt mondta:

• a honvédelmi kiadások (1753 milliárd forint) el fogják érni jövőre is a bruttó hazai termék 2 százalékát, azaz teljesítjük kötelezettségünket a NATO felé;

Tehát a minimumot célozzák, amiből elvonásokkal még annyi sem lesz...

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 420
21 065
113

• a honvédelmi kiadások (1753 milliárd forint) el fogják érni jövőre is a bruttó hazai termék 2 százalékát, azaz teljesítjük kötelezettségünket a NATO felé;

Ez igy nagyon szar! Nem vesznek ezek semmit sem!

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 508
5 436
113

Pontosabban a tervezet el fogja érni, amiből nem lesz felhasználva pár százmilliárd, ami megy vissza a költségvetésbe.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 193
43 308
113
Pontosabban a tervezet el fogja érni, amiből nem lesz felhasználva pár százmilliárd, ami megy vissza a költségvetésbe.
Idén még nagyobb szám volt betervezve - aztán semmi nem lett belőle.
A Skyfox, AMRAAM pl. halasztva lett (meg állítólag más is) - a rakétákat nem is önként halasztottuk, de lényeg hogy fizetni nem kellett érte. Szóval úgy is csóróság van úgy is, hogy csomó mindent ki sem fizetünk ami be lett tervezve.
Semmi újat nem vettünk még idén.

Tök kamu nálunk a költségvetés, mert sosem úgy az lesz amit terveznek. Pláne ha mindig ilyen "hurrá optimista" 4-6% növekedésekkel számolnak ami még sosem jött be! Amíg a német gazdaság nem áll talpra nem is fog.

Amint Trump lekéri a Pentagontól vagy CIA-től, hogy melyik NATO ország mennyit költ valójában(!) védelemre, már is csökkenni kezd Orbán ázsiója nála. Ilyen 2% röhej értékeket max addig fog elnézni amíg ennek nagy részét az USA hadiiparánál költik el. Hát az sem mi vagyunk!

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 313
24 755
113
Tök kamu nálunk a költségvetés, mert sosem úgy az lesz amit terveznek.
...az ugye megvan, hogy mi is az állami költségvetés? A várható bevételek és kiadások összefoglalása és előzetes terve. Mit vársz tőle, milyen legyen?
(Még sosem volt olyanban részem, hogy az önkormányzati költségvetéshez, amit korábban megszavaztam, ne kellett volna menet közben hozzányúlni vagy kiigazitani.)
Pláne ha mindig ilyen "hurrá optimista" 4-6% növekedésekkel számolnak ami még sosem jött be! Amíg a német gazdaság nem áll talpra nem is fog.
Sok szálon a németekhez vagyunk kötve, minden változás a német gazdaságon erősen mutatkozik a magyarországi számokon is. Számolni viszont akkor is kell valamivel, bár én ilyen optimista 4-6%-kal nem találkoztam, de lehet álmodtak valahol egy nagyot és csak én nem figyeltem... :)
Amint Trump lekéri a Pentagontól vagy CIA-től, hogy melyik NATO ország mennyit költ valójában(!) védelemre, már is csökkenni kezd Orbán ázsiója nála.
Ez egy "vágyálom kategória", vica verza alapon szüksége van a két vezetőnek egymásra és majd meg is látod, hogy miért... Nem a NATO 2% a "barátságuk" fokmérője.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 485
132 145
113
...az ugye megvan, hogy mi is az állami költségvetés? A várható bevételek és kiadások összefoglalása és előzetes terve. Mit vársz tőle, milyen legyen?
(Még sosem volt olyanban részem, hogy az önkormányzati költségvetéshez, amit korábban megszavaztam, ne kellett volna menet közben hozzányúlni vagy kiigazitani.)

Sok szálon a németekhez vagyunk kötve, minden változás a német gazdaságon erősen mutatkozik a magyarországi számokon is. Számolni viszont akkor is kell valamivel, bár én ilyen optimista 4-6%-kal nem találkoztam, de lehet álmodtak valahol egy nagyot és csak én nem figyeltem... :)

Ez egy "vágyálom kategória", vica verza alapon szüksége van a két vezetőnek egymásra és majd meg is látod, hogy miért... Nem a NATO 2% a "barátságuk" fokmérője.
Trump nem díjazza a potyázást védelmi téren.