Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A gond az hogy ugy a HM ben illetve Fehervaron csak arra van koncepcio hogy mikent lehet lenyulni a penzeket.
A lélektani határ mikor egy fiatal is elgondolkodik hogy itthon maradjon az itt keleten 200-250 ezer netoban. Persze észak dunántulon és a föváros környezetében jelentösen változhat az öszeg. Egyébként az a neto 140-170 ezer nem vészes egy kezdö fizetésnekÉrettségivel egy pályakezdő kb 140000-et keres ha van nyelvvizsgája akkor annak szintjétől függően maximum 17000-et.Innentől kezdve döntsd el,hogy ez mire elég.
A kifelé vagy felfelé elv kezd kialakulni a hadnagytól őrnagyig terjedő szinten, de a problémák nem is ezen a szinten vannak.És ime a politika után a második legnagyobb problémája a magyar honvédségnek,az azt irányító vízfej mennyisége,minősége és hozzá értése.
És ez még mindig egy időtálló cikk...
http://index.hu/belfold/2011/02/25/a_honvedelem_mint_franciakremes/2/
A lélektani határ mikor egy fiatal is elgondolkodik hogy itthon maradjon az itt keleten 200-250 ezer netoban. Persze észak dunántulon és a föváros környezetében jelentösen változhat az öszeg. Egyébként az a neto 140-170 ezer nem vészes egy kezdö fizetésnek
de csak átmenetileg 1-3 évig. Nálunk volt egy fiatal targoncás csaj. 3 Évig targoncázott. Ebböl tudta fizetni az egyetemet levelezö tagozaton plusz azért meg is éldegélt belöle. 170-200 neto között kereset. Tehát visszatérve ismét. Az a 170 neto kezdö fizetésnek nem rossz. De nem is egetverö.
A gond az hogy most ennyi. De nem ennyi volt 1-2-3-5-10 eve vasarloerteken es ha kinyitottad a szad akkor szajbatoroltek. Most mindenki tudja hogy a munkaadok kenyszerbol adnak es nem azert mert becsulnek a munkast. Miert is nem adtak vagy kezdtek el adni korabban ? Az az tudhato hogyha elmulik ez a kenyszerhelyzet megint visszater a "fogd be a szad mar tizen varnak a munkahelyedre" ido.
Az az nincs remeny bizalom jovo. Jelen van. Pillanatnyilag.
Mikor is volt az ucso fizuemeles a honvedsegnel ? Mennyirol is emeltek most legutobb?
Amugy ezt a 170 000 et nem kell keszpenznek venni mert sajnos szerintem kevesen beszelnek idegen neyelvet azok kozzul akik elmennek szerzodesesnek. Az az rogton 140 000 nel tartunk.
Aki beszel nyelvet az rogton a Lajtan tul keres munkat szerintem vagy pedig a civil szferaban helyezkedik el.
A gond az hogy most ennyi. De nem ennyi volt 1-2-3-5-10 eve vasarloerteken es ha kinyitottad a szad akkor szajbatoroltek. Most mindenki tudja hogy a munkaadok kenyszerbol adnak es nem azert mert becsulnek a munkast. Miert is nem adtak vagy kezdtek el adni korabban ? Az az tudhato hogyha elmulik ez a kenyszerhelyzet megint visszater a "fogd be a szad mar tizen varnak a munkahelyedre" ido.
Az az nincs remeny bizalom jovo. Jelen van. Pillanatnyilag.
Mikor is volt az ucso fizuemeles a honvedsegnel ? Mennyirol is emeltek most legutobb?
Amugy ezt a 170 000 et nem kell keszpenznek venni mert sajnos szerintem kevesen beszelnek idegen neyelvet azok kozzul akik elmennek szerzodesesnek. Az az rogton 140 000 nel tartunk.
Aki beszel nyelvet az rogton a Lajtan tul keres munkat szerintem vagy pedig a civil szferaban helyezkedik el.
Látod, ezért nem szabad visszatérni a 2010 előtti politizáláshoz.Miert is nem adtak vagy kezdtek el adni korabban ? Az az tudhato hogyha elmulik ez a kenyszerhelyzet megint visszater a "fogd be a szad mar tizen varnak a munkahelyedre" ido.
Pályakezdőként nyelvet beszélve elmehet mosogatónak x összegért. A civil szférában meg minimálbérrel fogják felvenni gyakorlat nélkül.Aki beszel nyelvet az rogton a Lajtan tul keres munkat szerintem vagy pedig a civil szferaban helyezkedik el.
A tisztesek, tiszthelyettesek bérét még lehetne emelniDe van rá panasz.azt mondtam,hogy nem olyan szar mint pár éve.
Papírkutyák azok is, így van.Dehogy lenne képes!Sem katonai sem pedig gazdasági erejük nincs hozzá!
Világos volt sztem eddig is hogy csak elírtad.Nem 17000 hanem 170000.Bocsánat
Én a 150 nettós fizetésért gondolkodtam el azon, hogy érdemes lenne fegyveres testületnél felszerelni, mert gyárban valami 115-öt keresni nálunk. 170 nettós fizetés az kiváló lenne nálam. 200-250 ezer nettónál meg már azon törném a fejem, hogy ennyi pénzt hogyan tudnék elkölteni. Innen a vadkeletről írok...A lélektani határ mikor egy fiatal is elgondolkodik hogy itthon maradjon az itt keleten 200-250 ezer netoban. Persze észak dunántulon és a föváros környezetében jelentösen változhat az öszeg. Egyébként az a neto 140-170 ezer nem vészes egy kezdö fizetésnek
de csak átmenetileg 1-3 évig. Nálunk volt egy fiatal targoncás csaj. 3 Évig targoncázott. Ebböl tudta fizetni az egyetemet levelezö tagozaton plusz azért meg is éldegélt belöle. 170-200 neto között kereset. Tehát visszatérve ismét. Az a 170 neto kezdö fizetésnek nem rossz. De nem is egetverö.
Én a 150 nettós fizetésért gondolkodtam el azon, hogy érdemes lenne fegyveres testületnél felszerelni, mert gyárban valami 115-öt keresni nálunk. 170 nettós fizetés az kiváló lenne nálam. 200-250 ezer nettónál meg már azon törném a fejem, hogy ennyi pénzt hogyan tudnék elkölteni. Innen a vadkeletről írok...
Tiszttől felfelé ez igaz is. Alatta azért én emelést tartanék szükségesnek.A
A fizu nem rossz, a gond a munkakörülményekkel van
Akkor téged vár bármelyik szervezet.Én a 150 nettós fizetésért gondolkodtam el azon, hogy érdemes lenne fegyveres testületnél felszerelni, mert gyárban valami 115-öt keresni nálunk. 170 nettós fizetés az kiváló lenne nálam. 200-250 ezer nettónál meg már azon törném a fejem, hogy ennyi pénzt hogyan tudnék elkölteni. Innen a vadkeletről írok...
Már ott vanAkkor téged vár bármelyik szervezet.
Tiszttől felfelé ez igaz is. Alatta azért én emelést tartanék szükségesnek.