4? Azt hittem már 10.Hol volt úgy? Komolyan kérdezem.
Körülbelül 4 éves a típus. Ennyi idő alatt alaposan ki lehetett volna próbálni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
4? Azt hittem már 10.Hol volt úgy? Komolyan kérdezem.
Hát a cikk alig szakmai. Illetve ezeket eddig is tudtuk. Inkább hatásvadász az írás.
Hol volt úgy? Komolyan kérdezem.
Minden évben elindul mint írtam. Egyébként téves a cikk. Mert én úgy tudtam hogy minimálisan két három jelentkezőnél tandijtérités támogatás is van. A lényeg van rá igény. Ki ki döntse el vajon kik jelentkezhetnek rá ilyen költségvonzat mellet.Önköltséges és 5,5 milka/év?
5,5millió/FÉLÉV !!! Repülőgépes kiképzésről van szó, anélkül pilótát képezni "kissé" problémás lenne!!Önköltséges és 5,5 milka/év?
Még mindig nem értem hogy te mi a rákot keresel ezen a fórumon....te úgy szarod le a magyar Honvédséget ahogy van.Csak szarozol itt mindent meg mindenkit.
4? Azt hittem már 10.
Egyébként azt megléphetnék igazán, és kb. mindenki jól járna, hogy rendesen kiértékelik, megadják a feltárt hiányokat és rendelnek 80-100 darabot. Öt évre szét lehet osztani a gyártást. Az ÖTT-s alakulatok is kaphatnak belőle, pár platós Rába kíséretében. Csapatszállításra full jó. Felderítőt is lehet belőle faragni, kinyújtható árbócra rakva az érzékelőket. Hovatovább alaposan megnézném, hogy a Mistralt rá lehet-e lakatolni az Unimogok helyett. Az a megoldás elég suta, ezzel viszont szvsz minden hiányosságot ki lehetne pótolni. Talán még egy 100 feletti mennyiség is összejönne.Max löknek a csapatokhoz 20 db ot. És odákat fognak rola zengeni hogy milyen ütőképessé tettük az adott zászlóaljt ( ezredet).
- Ennyit tudsz mindösszesen felhozni? Csodás.
Érdekes, hogy hozom a linkeket szakemberek cikkeihez, írásaihoz, tanulmányokhoz...
Gondolom el nem olvasod őket (legalábbis eddig egy állításukat sem emléxem hogy meg tudtál volna cáfoln), de aki nem a nem azt írja, ami a fülednek tetszik, az sz...ik.
JÓ. Vegyen csak kormányzati gépeket a kormány.Van már kép a magyar kormánygépről:
Hiába a hírzárlat: kormányzati repülőgépeket vásárol az Orbán-kormány
"Hiába azonban a példátlan információbiztonsági rendszabályok, a parlamenti szakbizottság által adott közbeszerzés alóli felmentés, a XXI. század láthatóan ezen a területen sem kedvez a titkolózásnak. A cseh szpotter képaláírása azt az információnkat is megerősítette, hogy a csődbe ment fapados légitársaság, az Air Berlin korábbi tulajdonáról (a legutóbb az Eurowingsnek lízingelt), D–ABGM lajstromjelű gépről van szó. Az Airbus ideiglenes máltai lajstrommal érkezett Csehországba Olaszországból, ahol a római Fiumicino repülőtéren megkapta a magyar festést: a katonai jelleget erősítendő a gép szürke lett, de a fotózás időpontjában a magyar felségjelek és feliratok még le voltak matricázva rajta."
https://mno.hu/kulfold/hiaba-a-hirzarlat-kormanyzati-repulogepeket-vasarolunk-2434403
Mondtam már beteg ember vagy. Minden szabadból süt a rosszindulat.- hadsereg van, és kötelező katonai szolgálat.
- pár évtizeden keresztül a fegyveres szolgálat nem volt engedélyezett a hölgyeknek, ez megváltozott. Nem csak kedvesnővérkedés, meg aktatöltögetés, ahogy fentebb javasolta a hozzászóló.
- a harckocsizó fegyvernem harci egységei eddig nőknek zárva volt, de most engedélyezték ezt az ÖNKÉNTES kísérleti programot, nem véletlenül, olvass csak utána.
- nem jár pluszpont a felvételin.
Kettő: felszerelés és képzettségi szint alapján ha választanom kell, hogy éles helyzetben, egy izraeli Merkava legyen mellettem, női személyzettel, vagy a Bortisissza János bandérium egy hasonlója, egy másodpercig se tart döntenem. 1000 százalékkal jobbak akkor az esélyeim, hogy élve hazakerülök.
Többire térjünk vissza, ha már lesz női pilóta a magyar égierőnél, pld.
(jelezem, olvasom egy nyári hírt, miszerint már oroszok is bejelentették, hogy elindítják as női pilóták képzését harci gépekre)
-
Lánctalpas komondor? Bolond ez a firkász.
Komondor semmilyen formában nem lesz.Mint korábban már kielemeztük, max a raktári készletek festik újjá illetve fapados alapszinten modernizálják. Egyenlőre mivel jó darabig nem lesz más az okokkal mindenki tisztában van. Így jó eséllyel maradnak 2026 ig. Talán egyszer egy nehéz dandárt is megalapoznak rájuk. Az új "APC" meg a hazai gyártású Komondor lesz melléjük . Import 20 millis toronnyal
Csak tudnám hogy mit takar az a 2026 ha mindent foltozni meg festeni akarnak. Létszám? Létszámot 20 ezer főt plusz a normál tervezett 7- 10 ezer főt a semmire nem lehet alapozni. 30 ezer főnél kellene legalább 50-60 ezer Karabély a 20 ezer helyet. Minden megyeszékhelyen laktanya vagy valamilyen központ. Raktár kapacitás növelêse. És így tovább.......Ahhoz hogy van x y létszámunk még semmit se jelent. Csak mellbeveregetést. Utánna majd kiköpjük a tüdőkent.Komondor semmilyen formában nem lesz.
Szegények, jól ráb*sztak akkor hogy ennyire speciális gépjárműbe ölték a pénzüket, amire itthon nincs igény, külföldön meg megveszik olcsópénzből használtan.Komondor semmilyen formában nem lesz.
Lánctalpas komondor? Bolond ez a firkász.