Gondoltam , hogy bejön az a szál , hogy Izraelt az USA katonai infóval ,és Pü.-leg támogatta , a másik oldalt meg a nagy Szovjetunió volt ,még személyi állománnyal is, de nem ez a lényeg.Én izraelt annyira nem bálványoznám. Megalakulásakor kb olyan terrorszervezetként működött, mint ma az Iszlám Állam, csak ők zsidók voltak. Németország az örökké tartó vezeklés miatt folyamatosan szállítja a legmodernebb technikákat, az USA meg pénzzel tömi őket, mert a másik terrorállam, Szaúd-Arábia mellett kell neki még egy hidfő, plusz ugya zsidók minden országgyűlésben tucatjával vannak, a szóval lobbi erős. És nem csak politikusaik vannak kb minden országban, hanem kiképzett, profi kémeik is, akik nem elhatárolódnak, meg lemondásra szólítják fel azt, aki nekik nem tetszik, hanem agyonlövik, levegőbe repítik. Nekünk nem ilyenek a lehetőségeink.
A lényeg a két megvívott háború a 68-s és a 73 -s amit légi fölénnyel , és összfegyvernemi irányitással igazi Blitzkrieg módon ,annak a védelmi stratégia jegyében tették amit leírtam.
Egyébként mielőtt még leírná valaki , nem vagyok Izrael párti , sem zsidó ,csak fájt ,hogy itt egyesek milyen naivságokat írnak (mercedes terepjárók páncélozása stb,) és cseppet sem látják mennyire összetett a dolog , és nem különféle harceszközök összedobálása hanem koncepció szerinti működtetésük a lényeg .(A Wehrmacht nem erősebb volt mint a francia csak jobb irányítású.)
Magyarország geopolitikai helyzete hasonlít Izraelléhez , nem a lehetőségei , de honosítás arról szól , hogy egy elvet követve lehetőségeinket figyelembe véve a szerint teszünk folyamatosan.....