@Celebra , senki nem nézi le a török cuccokat, de ha lehet akkor legyen az utolsó után hely ahonnan beszerzünk bármit is ....
Én lenézem a tötk cuccokat!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
@Celebra , senki nem nézi le a török cuccokat, de ha lehet akkor legyen az utolsó után hely ahonnan beszerzünk bármit is ....
Mondjuk szerintem ez hibsÉn lenézem a tötk cuccokat!
Én lenézem a tötk cuccokat!
Ez teljesen más dolog, mint amit mi rendeltünk, ezt rosszul tudja a video készítője.
Ez amolyan "Fun" video ami érdekes benne hogy van benne 7:47 kor egy úgynevezett SAMOC SDP-20. Erről eddig nem hallottam. Lemaradtam valamiről, vagy csak a videókészítő volt túl elragadtatott?
Miért Mikulás?Lehet hogy volt már
https://airportal.hu/mar-csak-az-an-26-osok-levaltasa-van-hatra-a-honvedsegnel/
érdekes hogy pl a nagy Airbust és a brazil csodát meg sem említi a cikk mint lehetséges váltótípusát az ancsának, illetve hogy Benkó"Mikulás"Tibor elvileg 75 milliárdot kapott erre a célra. Na ennyiből mi jöhet szóba?és mennyire nagy gond vajon hogy a C-295 nem képes a légi utántöltésre?
A G6-52 van olyan nehéz és nagyméretű mint egy lánctalpas önjáró, szóval nem látom semmi előnyét. Akkor már inkább egy tgk.-ra szerelt verzió.Különben a többirányú beszerzésről jut eszembe.Már irtam,hogy szerintem a Pzh2000eknek nem a manőverdandároknál van a helye,hanem egy önálló tüzérezrednél (esetleg tüz.dd).Másik osztálynak egy gumikerekes messzehordó tarackágyúnak kéne lennie.Erre a szerepre jónak gondolom a Denel G6-52 tipust,
https://translate.googleusercontent...700248&usg=ALkJrhh1YZLZsRGd4B2M7HT4T-9V8B59UA
Harci tapasztalatott szerzett tipus továbbfejlesztése,NATO szabványnak megfelel.A német löveggel egy rendszerbe illeszthető.5lövéses tüzcsapásra képes.Ez azt jelenti,hogy az 5lövedék egyideüleg csapódik be-miközben a löveg maga a becsapódáskor már az állásváltoztatási szakaszban van.Vagyis az ellenséges válaszcsapás már csak az üres tüzelőállást éri.Ez a képesség modern ellenféllel szemben igen fontos.Elég jó a terepjáró képessége,hadműveleti mozgékonysága nagyon jó.És pánélvédelme is van.
Tgk -ra szereltek korszerű ellenel szemben sebezhetők.Ahol számitani lehet,hogy van a szembenállónak tzfelderitő lokátora és megfelelő tűzvezetése,Elég rövid életek lesznek.Márha a sima nyiltállású tgk-ra épitett járgányokra gondolsz.A G6-52 van olyan nehéz és nagyméretű mint egy lánctalpas önjáró, szóval nem látom semmi előnyét. Akkor már inkább egy tgk.-ra szerelt verzió.
Celebra leiratában , pontosan le írva , hogy röppálya változtatásával a becsapódási hely és idő , egyidejű és egy helyű , ezt automatikusan számolja az 5 lövésben , és egyedül álló módon Pzh2000 .Ezért nem egyenértékű a többi tarack.A G6-52 van olyan nehéz és nagyméretű mint egy lánctalpas önjáró, szóval nem látom semmi előnyét. Akkor már inkább egy tgk.-ra szerelt verzió.
Celebra leiratában , pontosan le írva , hogy röppálya változtatásával a becsapódási hely és idő , egyidejű és egy helyű , ezt automatikusan számolja az 5 lövésben , és egyedül álló módon Pzh2000 .Ezért nem egyenértékű a többi tarack.
Különben a többirányú beszerzésről jut eszembe.Már irtam,hogy szerintem a Pzh2000eknek nem a manőverdandároknál van a helye,hanem egy önálló tüzérezrednél (esetleg tüz.dd).Másik osztálynak egy gumikerekes messzehordó tarackágyúnak kéne lennie.Erre a szerepre jónak gondolom a Denel G6-52 tipust,
https://translate.googleusercontent...700248&usg=ALkJrhh1YZLZsRGd4B2M7HT4T-9V8B59UA
Harci tapasztalatott szerzett tipus továbbfejlesztése,NATO szabványnak megfelel.A német löveggel egy rendszerbe illeszthető.5lövéses tüzcsapásra képes.Ez azt jelenti,hogy az 5lövedék egyideüleg csapódik be-miközben a löveg maga a becsapódáskor már az állásváltoztatási szakaszban van.Vagyis az ellenséges válaszcsapás már csak az üres tüzelőállást éri.Ez a képesség modern ellenféllel szemben igen fontos.Elég jó a terepjáró képessége,hadműveleti mozgékonysága nagyon jó.És pánélvédelme is van.
Valóban nem.Viszont a Pzh2000 és a G6-52 tudtommal a legjobbak közé tartoznak ebben.És modern harctéren ez a képesség kiemelten kezelendő.Ráadásul a két tipus fejlesztésében volt együtműködés.Pl a lszerszállitó-utántltő járgányaik kompatibilisek.Persze ezeket az internetten olvasott dolgokat a gyakorlatban le is kéne ellenőrizni-azoknak akik majd használni fogják őket.TüzéreknekEz nem egyedülálló.
Nem gondoltam konkrét fajtára. Nekem is rohadtul tetszik a dél-afrikai G6 de ide talán más kell. Azt arra tervezték anno,hogy a száraz félsivatagos,sivatagos terepen tudjon gyorsan nagy távon mozogni,nálunk azért nem látom olyan előnyösnek ezt a nehéz, kerekes megoldást. Plusz (az éppen folyó háborúik jellege miatt) tankelhárító aknák elleni védelem miatt lett ilyen böszme széles. A szerb cuccok valós képességére nagyon kiváncsi lennék,mert nem tűnnek rossznak.Tgk -ra szereltek korszerű ellenel szemben sebezhetők.Ahol számitani lehet,hogy van a szembenállónak tzfelderitő lokátora és megfelelő tűzvezetése,Elég rövid életek lesznek.Márha a sima nyiltállású tgk-ra épitett járgányokra gondolsz.
Viszont vannak olyanok,amik nagyon is szóba jöhetnek.
És még pár.Arra való a tender,benne az összehasonlitó gyakorlati próbák,hogy a számunkra legjobbat tudjuk kiválasztani.
Ez amolyan "Fun" video ami érdekes benne hogy van benne 7:47 kor egy úgynevezett SAMOC SDP-20. Erről eddig nem hallottam. Lemaradtam valamiről, vagy csak a videókészítő volt túl elragadtatott?
Kazakok megvették a Mbomobe8 ifv-t,és a búrok minden további nélkül adták a technolgia transzfert-ott gyártják.Azonkivül a dél afrikai cuccok hiresen strapabirók.Jól látom, hogy ez Dél-Afrikai típus - ott is gyártják? Ha igen, akkor az nem jelentene hátrányt, hogy szükség esetén nehezen lehetne onnan ide, Magyarországra szállítani belőle újabb példányokat?
Miért Mikulás?
Kazakok megvették a Mbomobe8 ifv-t,és a búrok minden további nélkül adták a technolgia transzfert-ott gyártják.Azonkivül a dél afrikai cuccok hiresen strapabirók.
Még egy.Törökök sem mennek sokra,hogy a németek nincsenek messze,ha nem adják az alkatrész oda nekik....
Hát nem egy pillekönnyű jószág.Valamiért mindenkinek a sivatag jut eszébe,pedig az angólai harctér már nem az volt,és bizony van esős évszak is.Jó sáros.De ha a sivatagnál maradunk,a homok is elég vendégmarasztaló tud lenni.Nem gondoltam konkrét fajtára. Nekem is rohadtul tetszik a dél-afrikai G6 de ide talán más kell. Azt arra tervezték anno,hogy a száraz félsivatagos,sivatagos terepen tudjon gyorsan nagy távon mozogni,nálunk azért nem látom olyan előnyösnek ezt a nehéz, kerekes megoldást. Plusz (az éppen folyó háborúik jellege miatt) tankelhárító aknák elleni védelem miatt lett ilyen böszme széles. A szerb cuccok valós képességére nagyon kiváncsi lennék,mert nem tűnnek rossznak.
A fenyegetésnek megfelelően kell felkészülni. Ha a környező országok és középtávon felmérhető biztonsági fenyegetés szerint ez lesz a legkomolyabb tüzérség a környéken, akkor bizony ez megfelelő erő.Csak egy ország megvédéséhez amire a Honvédség hivatott szerintem édeskevés.