Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem a határon járörözne,hanem mélyebben.Amig az egyik gép tölt,a másik biztosit.Azonkivül nem teljes védelem a feladatuk,hanem inkább a rajtaütés megakadályozása.Gondolj rá úgy,mint fedező-biztositó erőre.Feladata,hogy időt és teret nyerjen a földön lévő (készültségben lévő) gépek felszállásához és harcbavetéséhez.Azonkivl nem magában látja el a feladatát,hanem a légvédelemmel együt.Nem véletlen találták ki a HAVCAP-ot.Gondolj bele:van két gép ami a határon járőrözik de sima elterelésként megtámadják őket majd amikor bejött az elterelés megtámadják a tankert,ez nem kell Clausewitznek lenni .A tanker kiemelten fontos célpont azt védeni kell főleg egy ilyen kis hadműveleti területen(igazából így is kényelmetlenül közel lenne a "fronthoz).Ezen kívül a tankernek akkor van értelme ha a levegőben van,az semmit nem ér ha néha felszáll majd tankolás után leszáll.
Az orosz 57milis gá oldalrol egy hk-t is szétszed.Namer nyujtana védelmet ellene-szemböl.Az orosz 57mm-es IFV ágyú miatt pedig valami spéci kellene!
Ezek már tényként kezelik a 200+ Pumát. Vagy nagyon tudnak valamit vagy a helyzet még rosszabb mint gondoltam és már szinte bármit le lehet írni.
Engem inkább az érdekel hogy ebből a magyar iparnak mi haszna lesz.
Nem tisztem megvédeni az Index-et, de!Ez konkrétan az újságírás, mint hiteles tájékoztatás, főtéri, dobszó melletti orális megerőszakolása.... és még be is vallja. Ez már rég nem szánalmas, ez már bicskanyitogató.
De hát ők a "Szakma", az "Egyetlen valóság".
Majmok.
Nem tisztem megvédeni az Index-et, de!
Nem szakmabeli írta a cikket és ami a legfőbb nem olyanoknak akik éjjel-nappal haditechnikát bújnak. Normális, hétköznap embernek íródott, akinek talán még az is mindegy, hogy a Puma nem tank hanem "gyalogsági szállító harcjármű". Az átlag ember szerint lánctalpas akkor már tank. Teljesen mindegy. Ne az index meg origo szintű újságíráson kérjétek már számon a szakmaiságot. Itt a lényeg a tájékoztatás volt, akit meg érdekel utánanéz jobban.
Oké de akkor nettó marhaságokat se írjon bele, pl lásd a kézitusa és társai...
"Oké de akkor nettó marhaságokat se írjon bele, pl lásd a kézitusa és társai..."én ezt írtam, de valami elcsúszott.Hol nezzen utana jobban, akit erdekel?
Hogy a WoT oldalon is ennyire analfabéták a témában. Atyaég...https://www.wotinfo.hu/index.php/item/8012-ujabb-harckocsi-vasarlas-a-magyar-honvedsegnel
Vótmá? Illetve, másnak is van hasonló infója? Nem nagyon van időm mostanság böngészni.
Nem a határon járörözne,hanem mélyebben.Amig az egyik gép tölt,a másik biztosit.Azonkivül nem teljes védelem a feladatuk,hanem inkább a rajtaütés megakadályozása.Gondolj rá úgy,mint fedező-biztositó erőre.Feladata,hogy időt és teret nyerjen a földön lévő (készültségben lévő) gépek felszállásához és harcbavetéséhez.Azonkivl nem magában látja el a feladatát,hanem a légvédelemmel együt.
Oké de akkor nettó marhaságokat se írjon bele, pl lásd a kézitusa és társai...[/QUOTE]Nem tisztem megvédeni az Index-et, de!
Nem szakmabeli írta a cikket és ami a legfőbb nem olyanoknak akik éjjel-nappal haditechnikát bújnak. Normális, hétköznap embernek íródott, akinek talán még az is mindegy, hogy a Puma nem tank hanem "gyalogsági szállító harcjármű". Az átlag ember szerint lánctalpas akkor már tank. Teljesen mindegy. Ne az index meg origo szintű újságíráson kérjétek már számon a szakmaiságot. Itt a lényeg a tájékoztatás volt, akit meg érdekel utánanéz jobban.
Nahh...most esett le, h veszünk 200 pumát. A sok flood után, végre valami. Újságírókat meg hagyjuk...ha egy 3as irodalom érezzségivel, végzettség nélkül, évekig lehet valaki írója...ott csodát ne várjunk (mondjuk legalább szép nő volt).
Reális darab számnak tűnik a 200 db Puma? Mert ha ennyi lesz akkor a 8x8asból mennyi darab várható?
Még annak sem felel meg. Mert akkor most a végén még kitalálja, hogy lesz nekünk 240 db tank/harckocsink, ami rohadtul nem igaz. Nagyon nem mindegy, hogy 44 db vagy 244. Ennyit még az átlag olvasó is megért.[/QUOTE]Oké de akkor nettó marhaságokat se írjon bele, pl lásd a kézitusa és társai...