A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Berakom ide mivel mostanában jóban vagyunk a csehekkel és ők is IFV akarnak beszerezni,érdemes elolvasni :)

Oliver Mittelsdorf: A Lynx versenyben van a Cseh Köztársaságban, Ausztráliában és az Egyesült Államokban

Hadseregünknek szüksége van új gyalogos harci járművekre az elavult BMP-2 lánctalpas járművek helyett. A Honvédelmi Minisztérium az év végére tervezi aláírni a szerződést,a beszerzés finanszírozását, hat évre osztjuk el. "Megígértük a hadseregnek új és modern harci járműveket. Bizonyára bonyolultabb lesz a beszerzés finanszírozása most, a válság idején , de a finanszírozást hosszabb periódus alatt valósítjuk meg, "- mondta nemrégiben Lubomír Metnar védelmi miniszter. Az egyik lehetséges jelölt az új Lynx KF41 harci jármű, amelyet a Rheinmetall cég gyárt. Feltettünk néhány kérdést, nem csak a Lynx járművet illetően, Oliver Mittelsdorfranak, a német Rheinmetall fegyvergyár alelnökének.


Kép: Oliver Mittelsdorf, a Rheinmetall német fegyvergyár alelnöke Rheinmetall


1) Mittelsdorf úr, kérjük, ismertesse az Rheinmetall-t és a termékportfóliót, amelyet a vállalat készít, vagy amelyben részt vesz az olvasóink számára?

A Rheinmetall Defense sokéves tapasztalattal rendelkezik páncélozott járművek, fegyverek és lőszerek gyártásában és innovációjában, valamint a légvédelem és az elektronika területén, amely egyaránt szolgálja a haditengerészet, a légierő és a belső biztonság követelményeit. Személyre szabott képzési és szimulációs megoldásokat is fejlesztünk. Én vagyok a felelős a lánctalpas járművek és tornyok értékesítéséért.

2) Mely országokat érdekli jelenleg a Lynx?

Jelenleg a Lynx-kel versenyben vagyunk a Cseh Köztársaságban, Ausztráliában és az USA-ban. De aktívan keressük a lehetőségeket Európában és a világ minden táján.


Kép: Lynx KF41 | Rheinmetall


3) A cseh hadsereg új IFV-jeinek kiválasztási eljárása a vártnál hosszabb időt vesz igénybe. Feltételezem, hogy semmi nem változott a Lynx szállításával kapcsolatban?

Egyáltalán nem! Nagyon koncentrálunk a cseh programra.

4) Kapott-e a Lynx a Cseh Hadsereg követelményeinek megfelelő különleges átalakításokat vagy módosításokat?

Testreszabtuk a Lynx-et, hogy megfeleljen a pályázat különleges követelményeinek: például az ACR GFE-követelményeinek.

5) Az új IFV-kre vonatkozó pályázat előírja a belföldi védelmi ipar részvételét. Ha a Lynx sikerrel jár, hogyan valósul meg ez az együttműködés a termelési folyamatban? És mennyi idő alatt lesz képes szállítani a harci járműveket?

Abban az esetben, ha a Védelmi Minisztérium Lynx-et választja, a Rheinmetall azonnal kiterjeszti a fejlesztési, gyártási és beszerzési tevékenységeket a Cseh Köztársaságban, beleértve cseh mérnököket, technikusokat és munkavállalókatár több. Az ország már több mint ezer munkahelynek ad otthont autóipari ágazatunkban, Ústí nad Labem régióban, míg a Rheinmetall Defense számos cseh védelmi szolgáltatónak, mint például a Ray Service, a Česká zbrojovka, a Quittner & Schimek és a MEOPTA, régóta ügyfele. A Rheinmetall ipari partnerségi programja a Cseh Köztársaságban már jól megalapozott volt, mielőtt a jelenlegi IFV-pályázat megkezdődött,

A szállítási idő tekintetében a Rheinmetall teljes mértékben megfelel a cseh honvédelmi minisztérium által előírt követelményeknek.

6) Meg tudná mondani nekünk, hogy a cseh fegyveres erők és a Védelmi Minisztérium hogyan folytattatta le a kommunikációt az új IFV-k pályázata kapcsán? Észrevette-e kétértelműségét a pályázati eljárás ?

A MoD-vel folytatott kommunikáció nagyon profi és hatékony volt, mindez az eljárásoknak megfelelően zajlik.

7) Korábban megemlítette a Vojenský technický ústav (VTÚ) intézettel szerzett jó tapasztalatait, és megvitatta az ott végzett vizsgálatok rendszeres elvégzésének lehetőségét. Ez továbbra is érdekli Önt, annak ellenére, hogy sok németországi professzionális tesztelő létesítmény működik?

Természetesen! . Jelenleg számos tesztelési tevékenységet végezünk a Lynx-szel, más platformokkal és alkatrészekkel, és mindig úgy gondoljuk, hogy a VTU kiváló lehetőség a tesztek elvégzésére.

8) Ha a Lynxnek nem sikerül győznie a pályázaton, és másik platformot választanak, folytatni kívánja-e az együttműködést a Cseh Köztársaságban kiválasztott vállalatokkal? Már aláírtak-e megállapodásokat vagy szerződéseket, függetlenül a cseh hadsereg pályázatának eredményétől?

Még az ACR által a Lynx kiválasztása nélkül is, több cseh társasággal működünk együtt a Lynx és a nemzetközi programokban részt vevő egyéb termékek területén. Egyáltalán nem látom, hogy ez megváltozzon a jövőben, mivel ez az együttműködés évekkel ezelőtt kezdődött.

9) A koronavírus az egész világot érintette. A Rheinmetall tapasztalt-e olyan lelassulást, amely a határidők meghosszabbítását vagy akár a szállítmányok visszavonását eredményezi? Befolyásolta-e a koronavírus az ellátási láncokat?

Beszállítóinkkal közösen azonnali lépéseket tettünk a koronavírus okozta helyzet megbirkózására. Jelenleg a védelmi ágazat egyik programját sem érinti hátrányosan.

10) Meg tudja osztani az olvasókkal a Rheinmetall jövőképét?

A horizonton megjelenik a fő harci tankok következő generációja. A Rheinmetall nagy várakozással tekint a közelgő fejlesztésekhez, például 130 mm-es lövegünkhöz illetve a fő földi harci rendszerhez és az ahhoz kapcsolódó programokhoz.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Negannak tutira bejonne: oreg is, olcso is, szar is, de legalabb meg egy tipusra lehetne rengeteget elcseszni feleslegesen, plane, ha a misztikus zsido elektronikaval majd jol megupgradeljuk... :D

A gép nekem is nagy kedvencem, a rendszerváltás után jöhetett volna, bár akkor még voltak Szuhojok. Ma már megoldható egy típussal a támogatás is, ha van elég gép és hozzá fegyverzet.