Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem meg egyszerűen azért mert sokkal olcsóbb a lőszer a sok gyártó által gyártott 30mm-eshez mint a 35-öshöz Wotanhoz.Csak ebbe szerintem nem Wotan lesz, hanem Mauser. Az egy másik gépágyú.
Ha 23-ra már le akarnak szállítani egy zászlóaljnyi működőképes harci változatú IFV-t, akkor nagyon össze kell kapni a vadszőrt a p.... kon. A wotan 35 ről én még nem láttam olyan felvételt ahol Lynxről lőtt volna. Csak a 30 mm-esről az is KF31 alvázon volt, nyilván az van közelebb a működőképességhez, az volt tesztelve Csehországban.
Ha Wotan-ozunk, akkor abból nem lesz 23-ra szériaérett változat. Meg vagyunk csúszva, szerintem ezért döntöttek, azok akik döntöttek az egyszerűbb, elérhető 30 mm-es mellett.
Összekeverte a GYHJ-t a PSZH-val. Van ilyen. Olyan is van, hogy piackutatást mond aláírás helyett.1. kiegészítés: a 218-ban már lesz sebesültkihordó.
2. érdemes meghallgatni Benkő papa sajtótájkoztatóját:
"páncélozott szállító harcjárműről" beszél. Nem gondolom, hogy ne tudná miről beszél.![]()
Adja az ég, hogy megvegyék a túlárazott, módosíthatatlan Pumát, amit eddig még senkire nem sikerült rásózni legalább kétszer annyiért mint mi a Lynxet. De ismerve a románokat sajnos ebből sem lesz semmi.Találtam egy cikket, amely szerint a Románok az Agilis program leállítasa után 200 db Pumáról tárgyalnak a Rheinmetallal: https://www.milmag.eu/news/view?news_id=2327
... meg páncéltörő is, mint hallhattuk. Na ezen lehet agyalni viszont..
Igen a 3 kozepes zl komplett apc allomanya.
Az ifvk kulon lessznek tippem szerint ha ithon integraltuk hozza a 35 mm es a test arat lejebbnyomta valamelyik temderen torteno gyozelme. Majd a kovetkezo kulfoldi tendergyozelem utan jonnek az aknavetosok hidvetok muszakiak es a tobbi amire szukseg van... Kb addigra el is keszulnek es le lesznek teszlve a protok...
Tényleg dupla annyi? Mi vajon mennyiért kapjuk darabját?Adja az ég, hogy megvegyék a túlárazott, módosíthatatlan Pumát, amit eddig még senkire nem sikerült rásózni legalább kétszer annyiért mint mi a Lynxet. De ismerve a románokat sajnos ebből sem lesz semmi.
Össze kell zavarni más országok katonai hírszerzését, szerintem remekül csinálja....Összekeverte a GYHJ-t a PSZH-val. Van ilyen. Olyan is van, hogy piackutatást mond aláírás helyett.![]()
640 Milliardért kapunk 218-at, de ebben benne van még 1 szimulátor képzés, potalkatresz és egy ideig a karbantartás is. Noh meg 9 Buffalo. 60 milliárd a gyarban a részünk.Tényleg dupla annyi? Mi vajon mennyiért kapjuk darabját?
Tökéletesen zavar össze mindenkit.Össze kell zavarni más országok katonai hírszerzését, szerintem remekül csinálja....![]()
640 Milliardért kapunk 218-at, de ebben benne van még 1 szimulátor képzés, potalkatresz és egy ideig a karbantartás is. Noh meg 9 Buffalo. 60 milliárd a gyarban a részünk.
1 Hiuz árat lehetetlen kiszamolni, főleg ha különböző verziókban jonnek. De az évi törlesztőrészletek majd mondanak vmit.
Kérdés mennyi volt a foglaló. Ugye juniusban 100 milliárd körül hozzádobtak az idei büdzséhez. Sztem abban lesz egy resze.
A közel 3 Mrd Ft-os ár (8,4 millió euró) alkatrésszel, szimulatorral, gondolom valamilyen kiképzéssel nem rossz, mert a Puma minden nélkül volt darabonként 8 millió euró.640 Milliardért kapunk 218-at, de ebben benne van még 1 szimulátor képzés, potalkatresz és egy ideig a karbantartás is. Noh meg 9 Buffalo. 60 milliárd a gyarban a részünk.
1 Hiuz árat lehetetlen kiszamolni, főleg ha különböző verziókban jonnek. De az évi törlesztőrészletek majd mondanak vmit.
Kérdés mennyi volt a foglaló. Ugye juniusban 100 milliárd körül hozzádobtak az idei büdzséhez. Sztem abban lesz egy resze.
Na akkor ennel tobb nem is kell mindenki megnyugodhat a vilag legbrutalisabb apc/pszh ival fogunk remdelkezni. Ifv t ki kell varni ha tatan a loveszeknek nem problema hogy kicsit meg varni kell nekunk sem legyen ez gond./
Nem is tudtam, hogy van Kambodzsában páncélos járműgyártásEz is kézzel készített manufakturás APC?!![]()
Lőszer gyár még nincs, szóval alapból 35 öst is gyárthatunk majd magunknak, ha lesz, mint sokan írták feljebb, hogy lenni kellene.Szerintem meg egyszerűen azért mert sokkal olcsóbb a lőszer a sok gyártó által gyártott 30mm-eshez mint a 35-öshöz Wotanhoz.
Most átnéztem pár éves Regiment lapszámokat, mert az abban hirdetett, bemutatott technikát mindig rendszeresítettük.Szerintem ebben tévedsz, mert a miniszter csak rosszul mondta.
A 218 megy tatára.
Lesz egy harckocsi zászlóalj az 5db wiesent2-vel, és lesz 3 lövész zászlóalj(lance 2.0 emberes torony 30 mm) 3-3 büffellel.
Lesz a 24 db pzh + xdb lynx 120 mm-es aknavetővel. Lynx alapon pct zászlóalj (lehet csak ezeken lesz spike???) + lynx alapon radarok... ect.
Arra merek tippelni, hogy a közepes dandár fogja kapni a boxereket szintén hazai gyártással, szintén lance 2.0 30 mm-es fegyverrel.
Erre enged következtetni a Rheinmetall prezentáció, és a logika is. Nyerünk gyártást, egyszerűbb a logisztika is.
Azt mondod az első 46 a közepesbe jön, mert azt vállaltuk be 2023-ig, ezért fontos hogy 2023 elejéig mind a 46, a kiegészítő műszaki Buffalokkal megjöjjön?
Ez azt is jelenti jövő év végétől legkésőbb elkezdjük fokozatosan megkapni, plusz kiképzés. Igy érthető lenne a torony választás is.
A nehezdandárt IFV-vel lesz időnk feltölteni a hazai gépekkel. Ugye a Pzh2000 már 2022-ben megjön, de a LeopardA7+ csak 2023-25 közt.
Évi 45 jön le 2023-tól évente, 2026-ra feltöltve a nehézdandár is, igy tartjuk a 2028-as vállalást. Azt sugallod, ide már a Lance2-es torony jön, amit addig lesz idő integrálni, míg a közepesbe a "fapad" verzió is elég.
Legyen igazad és akkor mindenki elégedett lesz!!!
Benkő említette a radart a tüzérségi felderítő után a KF41 variánsok felsorolásában. Ugyanaz lesz. Ahogy a NEMO spm is szerintem.Most átnéztem pár éves Regiment lapszámokat, mert az abban hirdetett, bemutatott technikát mindig rendszeresítettük.
Benne van a SAAB ARTHUR radar, a fotón BOXER alvázon. Csak szólok...![]()
A közel 3 Mrd Ft-os ár (8,4 millió euró) alkatrésszel, szimulatorral, gondolom valamilyen kiképzéssel nem rossz, mert a Puma minden nélkül volt darabonként 8 millió euró.
Reméljük ebben is benne van az aktív védelmi rendszer, meg az ERA páncélzat. Már alig várom, hogy fog kinézni ezekkel.
Ebből a sok változatból tetszik még pl. a 155 meg a sorozatvető.Benkő említette a radart a tüzérségi felderítő után a KF41 variánsok felsorolásában. Ugyanaz lesz. Ahogy a NEMO spm is szerintem.
![]()
Lőszer gyár még nincs, szóval alapból 35 öst is gyárthatunk majd magunknak, ha lesz, mint sokan írták feljebb, hogy lenni kellene.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..