A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Kaposvaron is csak szakasz van. Or biztositasra.

Konnyu alakulatok amugy is szazad szinten mukodnek termeszetesen nem onallo szazadok lennenek hanem zaszloaljak aminek a szazadai tobb helyorsegbe lenne szetdobva /szukseg eseten meg osszevonva./

Lehetne kesobb zl szintre is fejleszteni akar ak akkor egy hadosztaly szintu magasegyseg lenne a vegeredmeny.... Vagy kevesebb helyre teszel egy egy zlt de akkor megint nincs meg a lenyeg hogy hazavagyo leszerelo ne szereljen le hanem kozeli helyorsegbe telepuljon at.

Meglevo mukodo egyseg a radarszazadok rendszerere raepiteni... /a radarszazadok is mukodnek magukba./ ok a pl es hozzajuk kerulhetnenek.

A MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredre gondolsz? Mert az nem szakasz ...

Olyanról, hogy őrszakasz nem is hallottam. Egy szakasz "lótúrót" sem tud kiadni nem hogy őrséget folyamatosan. Mondjuk nagyon elméletben max. két felállított őrt (váltással) meg egy járőrpárost (meg még őr pk.+felvezető). És ezt is baromi szűkösen - max egy hónap és fellázadnának ...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 246
113
A MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredre gondolsz? Mert az nem szakasz ...

Olyanról, hogy őrszakasz nem is hallottam. Egy szakasz "lótúrót" sem tud kiadni nem hogy őrséget folyamatosan. Mondjuk nagyon elméletben max. két felállított őrt (váltással) meg egy járőrpárost (meg még őr pk.+felvezető). És ezt is baromi szűkösen - max egy hónap és fellázadnának ...
Nem annak a szakasznak jarmukonvoj kiseres a feladata./ezert irtam hogy elbirna egy zazadot + ba./az ellato ezred kotelekebe tartoznak nem onalloak /onallo szakasz nincs/ de nem logisztikusok hanem loveszek.
 

aranycsapat

Active Member
2020. augusztus 18.
86
46
28
Hát mondok egy példát, van pl egy jó tüzértiszt Debrecenben, egész jól kiépített egzisztenciával, gyerek asszony, saját lakás hitelre megvéve. Mivel Tatán kell most a tüzér átvezénylik úgy, hogy ott a teljes élete és a picsa se kompenzálja neki, nem ad a feleéségének munkát sem másik lakást ha elmegy. Szerinted mit csinál?
ez nem életszerú...mondj mas peldat
 

alhonvéd

New Member
2018. július 19.
17
14
3
Baromi egyszerű kurva drága új laktanyát nyitni illetve összekukázni hozzá akár az értelmes csapattiszti állományt. Altisztek dettó. Ha pl bezárod Tatát azzal hogy letelepíted őket lentibe abban a pillanatban leszerel mindenki. És képzett állományt nem tudsz akárhonnan leakasztani.

Ritkán jelentkezek be, de LENTI (L).
Egy kicsi, gyönyörű, élhető város (sok külföldön dolgozó magyarral slo 7km, hr 18 km, at 35 kml). Vannak orosz lakóink, sok holland, és rengeteg német és osztrák (ez csak a beszélgető rovathoz) bocs!
Ha valaki Zajdát (Bottyán János gld. laktanyát + kB. 650 ha gyakorlótér) fel szeretne újítani kell 1 komolyabb aranybánya+1 kis gyémánt bánya mondom úgy, hogy a Szentesi ezred tudásával nem vagyok tisztában.
Ha a beruházás mégis megvalósulna, bebizrosítjukmagunkat az agresszív szlovénektől (akiknek egyrésze
magyar anyanyelvű, akkár erős gát leszünk a semleges osztrák állam támadásának).
Az ÖTT-n kívűl elképzelhető talán 30 talán 40 jelentősen "kvalifikált" jelentkező.
Viszont egy újabb beruházás indítottunk a környéken.
DE A ROMOKBÓL!
 
  • Tetszik
Reactions: milagro and Szittya

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Nem annak a szakasznak jarmukonvoj kiseres a feladata./ezert irtam hogy elbirna egy zazadot + ba./az ellato ezred kotelekebe tartoznak nem onalloak /onallo szakasz nincs/ de nem logisztikusok hanem loveszek.

Te most nem arra gondolsz, hogy aktuálisan éppen egy szakasznyi katona van éppen őr- vagy konvojkísérés szolgálatban? Azért, mert, ha ezt dedikált alegység viszi, akkor egy combosan feltöltött század kell mindjárt. És Ők csak ezzel foglalkoznak és semmi mással. Azaz másra kvázi nem használhatók ...

Gondolj arra, hogy nem csak az adott szolgálaton belül vannak váltások, hanem úgy egyébként magát a szolgálatot is váltásban adják. Aztán a katonák lehetnek még: szabadnap, szabadság, betegség, kiküldetés, sitten (nem röhög - aránylag nem is kevesen szoktak ott lenni) stb. stb. Most kiképzést azért nem írok, mert arra már nem marad ember ...

Egy századnak infrastruktúrát biztosítani (de akár csak kaját ilyesmit) stb. baromira hatékonytalan. A zászlóalj szervezet az ilyen elméleti minimum - inkább sajnos még nagyobb egységekben érdemes gondolkodni békeidőben. Tudom ez szembemegy egy ilyen kicsi Honvédségnél a rakjunk laktanyát mindenhová elvvel, de sajnos nem tökéletes világban élünk ...