A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 305
93
Igazad van. Szeretnék azzá válni, csak mint korábban írtam tartalékos kiképzésre jelentkeznék. Esetleg. És nem azért mert munkanélküli vagyok.
Jó buli,ne hagyd ki! ;) Ha másért nem csak mert kicsit kiélheted a military énedet. :D Persze,gondolom nemesebb célok vezérelnek,én csak támogatni tudom az efféle ambícióidat..
Én is be mennék a mai napig is,ha nem lettem volna még 1,5-évig kötelezően hadköteles anno,sajnáltam volna hogy ki marad.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 953
123 561
113
Ja. És ha a Nato assongya, hogy ugorgyá be a kútba?
Kezdem én is azt hinni hogy hülye vagy már elnézést...

Alap, hogy ha van egy harcászati felszerelésed, akkor annak használatot megtanulod, megtanulod hogy tudod méretre állítani akár mozgás közben is, akár sötétben és lehetőleg halkan, megtanulod hogy pakolsz bele a hátizsákodba úgy, hogy 20 kilométer után is kényelmes legyen, ezt pedig úgy tudod megtenni ha kiképzéskor az adott eszközrendszer használatára, képzed ki az embereket...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
A mellénynek 3-4 évet kéne kibírnia általános használat mellett minimum. A gyakorló attól függ mik a prioritásaid. Olcsó legyen ? Könnyű legyen? Lángálló legyen? Hideg legyen? Meleg legyen?
Tudom, hogy más és más. Akkor úgy kérdem, hogy a jelenlegit hány évre adják ki? Hány évente cserélik? És az szerinted ideális?
 
  • Vicces
Reactions: krisss

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 953
123 561
113
Tudom, hogy más és más. Akkor úgy kérdem, hogy a jelenlegit hány évre adják ki? Hány évente cserélik? És az szerinted ideális?
A 15M-et jelenleg amíg le nem foszlik rólad, csere meg akkor van ha teljesen szétszakítod... Mivel talán 2015-óta idén lesz ellátás belőle és eljutunk odáig, hogy mindenkinek legyen 3 öltözet gyakorló.
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 691
5 534
113
Nézd már mivel fotózkodott ma Palkovics és Maróth Kaposváron.

MAN in da house.;)

1929955LANG8254-scaled.jpg

Az az MAN ott van már november óta, ez a BM Heroes új, kaposvári gyára, most épp azt vették a fejükbe, hogy midi és rendes buszokat fognak átépíteni. Remélem nem ide cuccol be, és közösködnek az RM-mel...
 
  • Tetszik
Reactions: vasszekely

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
9 066
30 554
113
Az az MAN ott van már november óta, ez a BM Heroes új, kaposvári gyára, most épp azt vették a fejükbe, hogy midi és rendes buszokat fognak átépíteni. Remélem nem ide cuccol be, és közösködnek az RM-mel...
Itt volt említve a Heroes azt nem tudom már, hogy melyikbe.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 876
35 264
113
Az angolok egy csomo un es cuccot arulnak mostanaba /valszeg valammi missziojuknak vege lett./ egesz barati aron kb 6 millio ft ert arulnak h 14 eseket nagy tetelbe 12-15.000 km el... Mivel jobbkormamyosak nehezen tudjak majd eladni szerintem. /de a rabanak nem lehnne gond atepiteni a kabint szerintem./ ha 10 milla alatt /korul kijonne / teherauto per vasarlas atalakitas nagyszerviz. Es nagyobb tetelbe hozzaferhetoek lehetnenek szerintem erdemes lenne elgondolkozni rajtuk.

Tudom hasznalt de ez tenyleg barati ar.

Mostanaba ujra eleg sok minden kerul eladasra az angoloknal.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 876
35 264
113
Se nem nato se nem modern de nagyobb mennyisegu dana is piacra kerult felujitva kerve sem nevezhetoek draganak es meg hatastalanitva sincsenek /az plusszkoltseg :D/ a raktaron levo 152 esek elpukkantgatasara nem lenne rossz ar/ertek aranyba.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 876
35 264
113
Azokra gondolsz amiket most vettek meg az ukránok?
Van meg tobb tucat cseh lengyel oldalakat neztem at foleg /az angol utan./ mukodokepes allapott irnak 50.000 € az eggyik en +10.000€ nagyfelujitas +1.000€ a hatastalanitas tuzeles imitalasra alkalmas hatastalanitas 3.000€ de a utolso ket osszeg csak erdekes de lenyegtelen szamunkra. Ott 10 db van raktaron jelenleg

Egy masik oldalon 60.000€ kernek ertuk/db uzemkepes felujitast ott nemirnak /8 db van raktaron./

Mig egy harmadik oldalon /lengyel/ 7 db ot arulna felujitva 70.000€ ert.

Visszanezem majd a keresesi elozmenyeket mert mar jol elkanyarodtam /mert volt kissebb oldal ahol szinten hirdetnek danakat csak nincs jelolve az oldalon hogy hamy db van raktaron azok is 50-70.000 ozotti arat kertek ertuk /nemeik ranezesre prima allapotban./

Elavult technika meg minden de egy osztaly meg par db kikepzesre gyakorlasra elferne valami teto alatt 152 ot lodozni. /tobbet er mint a d20./ es tenyleg olcsok az alvaza meg nem atomfizika vagy nehezen szervizelheto alkatresz szempontjabol se.

Gyors vagyok am :D

Az ukranok szerintem ebbol a keszletbol vasaroltak./ez mar akkor feltunt amikor nezegettem./
1. Cseh 2.x mar csak egy et arulnak nincs tobb raktaron viszont a melleket kepeken latszik hogy tobb is volt ott. /eleg barari ar a legolcsobb meritesbol./
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 876
35 264
113
Itt ez a svajci oldal igazabol most semmi erdekes nincs rajta /max unimogokhoz es a g mercikhez alkatresz ami a honvedseget erninthetne./ de beteszem hatha valaki neha ranez es talal valami erdekeset /en bevallom ritkan nezek ra de par havonta szoktak meglepoen jo cuccok lenni meglepoen olcson./
 
K

kamm

Guest
Mar megint ez a gettobanda-szinvonal...
:rolleyes:

Hat ha mar nullarol epitjuk ujra a hadsereget, akkor en nagyon nem szeretném, hogy használt, raadasul elavult, non-standard szarokat vasarolgassanak ebayrol meg mindenféle csoves second-hand ocskavasteleprol - az ilyesmit hagyjuk meg az ukranoknak ill a sub-Saharan, failed state orszagoknak.