Használt A4-eknek örülnék, HU szintre kell felújítani és van tök jó támogató harckocsink mondjuk a Bocskai keretében... 44+12 db.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amikor legutoljára "háborúztak" akkor nem kellett nekik hadgyakorlat vagy puskalövés a Krím annektálásahoz.Amerikai propaganda csupán az,hogy a hadgyakorlattal álcázzák a háborús készülődést.Szerintem azt senki nem állította, hogy Európát akarnák lerohanni. Értelme sem volna meg nagyot is koppannának. Nem, ők kizárólag Ukrajna határai mellett sorakoztak fel. Persze az is lehet, hogy csak blöffölnek és egyetlen lövés nélkül elérik az akaratukat: az ukránok hirtelen meggondolják magukat és szövetségi állammá szervezik Ukrajnát. Meglátjuk, rövidesen kiderül mit akarnak.
Politikai részre irtamNe. Fejtsd ki miért lett volna jobb.
Meg a PzH-t.NSM se rossz-Gidránt viszont hanyagolnám.Lynx meg még bizonytalan-majd meglátjuk.Jóvanna, csak vickelök. Félig. Mert eddig ez volt az egyetlen tétel, ahol a tipusválasztást te is jónak ítélted (a mennyiséget nem, de az még nem lefutott meccs).
Szerintem meg túl sok orosz propagandát olvasol. Pl. itt a htka-n az orosz Bizpol-t érdemes messzire elkerülni amilyen a színvonal. Semmi hasonlóság nincsen 2014-es helyzet és a mai között. Szerinted az ukrán haderő olyan lepusztult állapotban van, mint 2014-ben? Pl. emlékszem 2014-ben az ukrán katonák saját pénzből vettek lövedékálló mellényt, hogy legyen. Azért ma már nem ilyenek az állapotok ott sem.Amikor legutoljára "háborúztak" akkor nem kellett nekik hadgyakorlat vagy puskalövés a Krím annektálásahoz.Amerikai propaganda csupán az,hogy a hadgyakorlattal álcázzák a háborús készülődést.
hááááát azért ezt nem írnám le ilyen kategorikusan mivel a fekete piacon előbb veszel magadnak lopott mellényt, mint hogy kapj most is.lövedékálló mellényt, hogy legyen. Azért ma már nem ilyenek az állapotok ott sem.
Csak példát írtam, hogy azért az ukrán haderő is fejlődött az elmúlt 7 évben, arról nem beszélve, hogy a folyamatos háború miatt sokezer tapasztalt, harcedzett veterán van. Az ukránok erőn felül költenek honvédelemre, a védelmi költségvetés tavaly is 1500 milliárd HUF körül volt. Rengeteg nehéztechnikát szereztek be (pl. cseh önjáró lövegeket, lengyel BMP-ket stb), a régieket felújították és kaptak bőven segélyt is a NATO országoktól pl. Javelint. A példánál maradva ahogy én tudom rengeteg USA, brit, kanadai személyi felszerelést így lövedékálló mellényt is kaptak. 14-hez képest rengeteget fejlődtek.hááááát azért ezt nem írnám le ilyen kategorikusan mivel a fekete piacon előbb veszel magadnak lopott mellényt, mint hogy kapj most is.
Ma már nincs pénzük venni?Pl. emlékszem 2014-ben az ukrán katonák saját pénzből vettek lövedékálló mellényt, hogy legyen.
Nem olvasom.Szerintem meg túl sok orosz propagandát olvasol. Pl. itt a htka-n az orosz Bizpol-t érdemes messzire elkerülni amilyen a színvonal. Semmi hasonlóság nincsen 2014-es helyzet és a mai között. Szerinted az ukrán haderő olyan lepusztult állapotban van, mint 2014-ben? Pl. emlékszem 2014-ben az ukrán katonák saját pénzből vettek lövedékálló mellényt, hogy legyen. Azért ma már nem ilyenek az állapotok ott sem.
Szerintem meg túl sok orosz propagandát olvasol. Pl. itt a htka-n az orosz Bizpol-t érdemes messzire elkerülni amilyen a színvonal. Semmi hasonlóság nincsen 2014-es helyzet és a mai között. Szerinted az ukrán haderő olyan lepusztult állapotban van, mint 2014-ben? Pl. emlékszem 2014-ben az ukrán katonák saját pénzből vettek lövedékálló mellényt, hogy legyen. Azért ma már nem ilyenek az állapotok ott sem.
Az ukrán fegyveres erők NATO-felszerelést adnak el az ukrán OLX internetes platformon
Illusztráció: armiyadnr.su
Az ukrán fegyveres erőkben virágzik a katonai-technikai együttműködés programja keretében megszerzett katonai felszerelések lopása - közölte a DPR NM sajtószolgálata április 12-én az ukrán hadsereg saját forrásaira hivatkozva.
A forrás szerint a felszereléseket ezt követően a szaküzletekben, valamint az OLX internetes platformon keresztül továbbértékesítették. A 28. dandár hadosztályainál folytatódik a haditechnikai javak leltározása, és az előzetes információk szerint az államnak okozott károk összege meghaladja a 800 ezer hrivnyát.
Az NM DNR megjegyezte, hogy a Vostok OTG alakulataiban és egységeiben és a parancsnokságon virágzó korrupciójának hátterében az alacsony a logisztikai támogatás áll, ami hatalmas elégedetlenséget és konfliktusokat okoz a hadseregben.
Ha ez igaz akkor Pogány és LMzek 2.0 helyében bereggelnék az OLX-e hátha olcsón össze lehet szedni egy pár T-72-t.
Biztos van ilyen is, de ha ezt emeled ki akkor pont a lényegről tereled el a figyelmet.Igazad van ma már nincsenek ilyen állapotok már nem csak vesznek hanem eladnak is
Fejlődés valóban van, de egy esetleges orosz konfrontáció során a végeredményt semmiben sem befolyásolná. Max a veszteségi listák lennének hosszabbak kicsit.Biztos van ilyen is, de ha ezt emeled ki akkor pont a lényegről tereled el a figyelmet.
Gidránban az a pozitiv, hogy önálló gyártásra, exportra, fejlesztésre kaptuk. Így török alapokon, német fejlesztéssel magyar terméket tudunk eladni. Lényegében az RM is bevette a portfoliójába.Meg a PzH-t.NSM se rossz-Gidránt viszont hanyagolnám.Lynx meg még bizonytalan-majd meglátjuk.
Azért a magyar költségvetés másfélszeresével megindulni a ruszkik ellen nem bátorság....Csak példát írtam, hogy azért az ukrán haderő is fejlődött az elmúlt 7 évben, arról nem beszélve, hogy a folyamatos háború miatt sokezer tapasztalt, harcedzett veterán van. Az ukránok erőn felül költenek honvédelemre, a védelmi költségvetés tavaly is 1500 milliárd HUF körül volt. Rengeteg nehéztechnikát szereztek be (pl. cseh önjáró lövegeket, lengyel BMP-ket stb), a régieket felújították és kaptak bőven segélyt is a NATO országoktól pl. Javelint. A példánál maradva ahogy én tudom rengeteg USA, brit, kanadai személyi felszerelést így lövedékálló mellényt is kaptak. 14-hez képest rengeteget fejlődtek.
Nem véletlenül volt a hozzászólásom végén a smiley-i.De komolyra fordítva a szót abban igazad,van ,hogy az ukrán hadsereg jobb állapotban van mint 2014-n és azóta harcedzett is lett, de a rendszerszintű problémák továbbra is fennállnak ,úgy mint korrupció,ellátással kapcsolatos problémák stb:Biztos van ilyen is, de ha ezt emeled ki akkor pont a lényegről tereled el a figyelmet.
Az a baja vele, hogy szerinte nagynak kicsi, kicsinek meg nagy.Gidránban az a pozitiv, hogy önálló gyártásra, exportra, fejlesztésre kaptuk. Így török alapokon, német fejlesztéssel magyar terméket tudunk eladni. Lényegében az RM is bevette a portfoliójába.
Ha nem lesz a gyakorlati tapasztalatok alapján kiküszöbölhetetlen probléma vele, sztem nagy húzás volt!
Kicsinek ott az NMS.Az a baja vele, hogy szerinte nagynak kicsi, kicsinek meg nagy.
Francokat.Egy COIN járgány,amit mi csak összeszerelünk,mert igy olcsóbb lehet az export az RM-nek.De sok esélye nincs az exportnak,mert a lehetséges vásárlók inkább a török eredetit veszik meg,akik meg az akármiért nem kell,gyártanak maguknak,mert van hozzá iparuk.Ráadásul ebben a szegmensben hatalmas túlkinálat van a világpiacon.Akinek van némi autóipara,mindenki ilyesféle járgányt barkácsol és kinál eladásra.Gidránban az a pozitiv, hogy önálló gyártásra, exportra, fejlesztésre kaptuk. Így török alapokon, német fejlesztéssel magyar terméket tudunk eladni. Lényegében az RM is bevette a portfoliójába.
Ha nem lesz a gyakorlati tapasztalatok alapján kiküszöbölhetetlen probléma vele, sztem nagy húzás volt!