A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Az a baj, hogy annyira hogy a normális működéshez (elegendő ruházat, gyakorlatokra pénz, javításokra, pótalkatrészekre, lőszerre, üzemanyagra) is kevés a 300 milliárd nem hogy fejlesztésre.

Sztem se. Ha a pilóták, vagy szerelők, az blama. Na azt nem fogják nyilvánoságra hozni, onnan lehet majd tudni, hogy marad a csend, később is.
Csak ha műszaki meghibásodás okozta, amelynek az eddigiek és a hozzáértők szerint elég csekély az esélye.
Majd kiderül. Az a lényeg, hogy eggyel kevesebb gépünk van, és az az egy is irtózatosan sokba kerül, pótlása adófizetói zsebekből lesz lehetséges.

50 milliárdal nő a költségvetés, 25 milliárd a fizetésemelés 15 milliárd a mistral modernizáció és bővítés szóval, nagymértékű fejlesztés nem lesz.
Akkor megiscsak behuzzuk a Balatonra az egyik majdnemorosz Mistralt? :) :D

Sztem se. Ha a pilóták, vagy szerelők, az blama. Na azt nem fogják nyilvánoságra hozni, onnan lehet majd tudni, hogy marad a csend, később is.
Csak ha műszaki meghibásodás okozta, amelynek az eddigiek és a hozzáértők szerint elég csekély az esélye.
Majd kiderül. Az a lényeg, hogy eggyel kevesebb gépünk van, és az az egy is irtózatosan sokba kerül, pótlása adófizetói zsebekből lesz lehetséges.

Na de egyszerre két pilóta is ennyire szerencsétlen legyen?
Elfelejtettek fékezni? Mindketten?
Túl későn tették le? Senkinek sem jutott eszébe átstartolni?
A majomfogó hol volt? Safarira vitték?

<blockquote rel="Panzerfaust">Sztem se. Ha a pilóták, vagy szerelők, az blama. Na azt nem fogják nyilvánoságra hozni, onnan lehet majd tudni, hogy marad a csend, később is.

A majomfogó hol volt? Safarira vitték?</blockquote>

A majomfogó éppen üzemen kívül volt karbantartás miatt. Minden érdekelt tudott róla, NOTAM-ot adtak ki a csehek (csak azt nem értem, akkor mi a kórságnak küldtük oda a gépeket?).
A többit meg szerintem csak akkor tudhatjuk meg, ha valaha kormányváltás lesz és az előd orra alá akarják dörgölni.

Mondjon már valaki egy olyan majomfogót, aminek az üzembe helyezését nem a leszállás megkezdése előtt kell kérni...

<blockquote rel="Panzerfaust">Sztem se. Ha a pilóták, vagy szerelők, az blama. Na azt nem fogják nyilvánoságra hozni, onnan lehet majd tudni, hogy marad a csend, később is.

A majomfogó hol volt? Safarira vitték?</blockquote>

A túlfutást sokan elemezték és az jött le hogy rohadt messze kitipliztek a szántóra, kvázi fékezés nélkül. Viszont ez a gép rettentően automatizált, kizárt, hogy a szoftver ne pofázott volna a vezetőnek, hogy mi a kotta. Sőt sztem a gép magától is lassít. Arra tippelek, hogy fékezni fékeztek - illetve csak volna - de a rendszerben valahol, valami grimbusz volt, egyedi hibaként, ám az nem működött.
Én csak vitorlázóval szoktam repkedni, így fogalmam sincs mi lehetett a mi 11 milliárdos vadászunkkal. Apró pici hibák össze tudnak adódni, sajnos.

@dudi

Lett pár új fejlemény a témában amiről beszéltünk. A privát üzeneted még mindig nem jó?