Kositzky Attila:
<i>A mai napon már leírtam ezt a véleményemet, dehát az ismétlés a tudás.....2013-ban két különböző helyen, két különböző témában, két előadó használta azt a kifejezést, hogy "bunkó katona" illetve "bunkó honvédség"! A sorok között ülve nyeltem egyet, hazamenve elkészítettem egy PowerPoint előadást "A katona és a társadalom" címmel. Meglepően sokan hallgatták meg eddig, és a beszélgetések során egyértelmű véleményük az volt, hogy most már másként látnak ebben a csiklandós témában. "A háború túlságosan komoly dolog ahhoz, hogy katonákra lehessen bízni!" - mondotta Churchill. "Ha nagy a baj, imádkozunk isteneikhez és hívjuk a katonákat! A baj múltával megtagadjuk isteneinket és elzavarjuk a katonákat"" - mondja egy japán közmondás. A politika belebonyolódik a háborúba, a katona sárban, mocsokban, homokban meghal, a gazdasági élet és a bank szektor vezetői meggazdagodnak, és a győztes háború végén a politika learatja a babérokat! Vesztes háború esetén a katona lesz a nemzet veszejtője, és jó, ha néhány évtized múlva tépett, fagyhalál előtti állapotáról a kései utókor egy - egy szoborral megemlékezik! A kávéház teraszán pedig a tornából és katonai szolgálat alól felmentettek, két konyak, egy kávé mellett, szivarfüstbe burkolódzva mondják: "Hősök pedig nincsenek, csak buta emberek, akik rossz időben rossz helyen voltak és ott is maradtak!" Attila</i>