A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 150
130 399
113
Megjöttél? Azt hittem kiosztásra kerültek az új holmik es nem akarjátok visszaadni ezért @dudi -val a Bakonyban rejtőzködtök! :D
Hát legalább most egyértelmű miért nem írok annyit a héten.
GSjjzuN.jpeg

K

kamm

Guest
Ez igaz... Én baján szolgáltam. Annyit tüzeltem AMD-vel hogy a kesztyűm rá olvadt a csőre. Nem sajnálták soha a lőszert tőlünk. Bemutató gyakorlatokon konkrétan annyi tárat kaptam,hogy nem tudtam hova rakni a kabátomban...
Kesztyu, pfff, micsoda luxus. :cool: Nekem rafagyott az ujjam telen a femre a hataron a minusz 12ben, baszki, mert az a muszalas, de ritkas szar (=kesztyu) melegiteni nem melegitett, viszont legalabb semmi aprot nem tudtal vele normalisan megfogni. :D

• Vicces
Reactions: Ocses and éber

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 922
35 059
113

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 086
2 633
113
a képen látsz 6 brdm et amiből 3 kpvt vel szerelt... ebből ne vonj le messzemenő következtetéseket. Van bőven atgm nem kell befosni... Nem a db szám miatt lessz csere.
A galéria 11-ik képén 5 db Konkursz-os és 4 toronygéppuskás BRDM látható a vonatra pakolva. Sanszos tehát, hogy az összeset kivonták.
Csere pedig tényleg nem a darabszám miatt lesz. Hanem mert az üzemideje lejárt a rakétáknak, és hordozójármű sincs hozzá.
Jó ideje egyébként már Fagot indítót sem látok a gyakorlatokon készült fotókon.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 735
12 261
113
Amennyire én tudom, ez nem fedi a valóságot.

Rosszul tudod.

Németek hadsereg tele van hatvannégyvármegye szerű német megfelelőjének tagjaival és mit csinalnak ? Lopják a felszerelés meg a lőszert magán kis házi miliciáiknak ... Nyilván ilyen kockazatok miatt megérthető

Konkrétan milyen "hatvannégvármegye szerű" német szervezetre gondolsz? Az egész német állam komcsi tempóban áll hozzá a hazafisághoz, nyakra-főre osztogatják a börtönbüntetéseket, nem hogy tucatjával épüljenek be ilyen szervezetek, akik "házi miliciákat" hoznak létre.
Vagy esetleg kevered a németeket a Németországban élő arabokkal?

Nagy a baj, ha nem érted, hogy miért, tekintve a friss Posta Imre ügyet.

Úgy tűnik, hogy te nem érted a dolgokat.

Addig jó, amíg ilyen gyülevész szélsőséges elemeket nem engednek a fegyveres testületek közelébe!

Hát meg a lapát kaszát.
Az elhárítás hozzáállása a szélsőséges. Szerintük az lesz a jó katona, aki egy világnézet nélküli, utolsó melós a szalag mellől, azt valamiért betévedt a toborzóirodába. Na, aztán az ilyenek pikk-pakk le is szerelnek a retekbe. Háborúban meg dobbantanának, vagy az első adandó alkalommal megadnák magukat.

Hát legalább most egyértelmű miért nem írok annyit a héten.

Gondoltam, meguntad.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
  • Tetszik
Reactions: Ocses and Blitz97

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
457
1 513
93

az a cél, hogy ne akkor kezdjék el felkészíteni a kezelőket, amikor megérkezik hazánkba az önjáró löveg, hanem hamarabb. „Azért van itt a német hadsereg egyik tűzérosztálya is, hogy mire a kiképzés elkezdődik és átvehetjük a tarackágyúkat, addigra már tudják kezelni a magyar katonák az új beszerzést, nem csak egyéni, hanem üteg, valamint osztály szinten is” – hangsúlyozta az altábornagy.

Eddig nem train the trainer modell volt, hirtelen már párhuzamosították a képzést? Felgyorsították az átképzést vagy eddig is ez volt tervben s én tudom rosszul? :O

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113

Eddig nem train the trainer modell volt, hirtelen már párhuzamosították a képzést? Felgyorsították az átképzést vagy eddig is ez volt tervben s én tudom rosszul? :O
Osztály szintű műveleteket nem lehet train the trainer módszerrel oktatni.
Szerk.: illetve, a kiképzett üteg, osztályszintű parancsnokoknak is szükségük van a gyakorlásra.