Na igen ez sem egy elhanyagolható dolog.Meg harmadàba kerülne.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na igen ez sem egy elhanyagolható dolog.Meg harmadàba kerülne.
A kiknek?Hamarabb megvan és a páncél gránátot soknak marha jó támogatás lenne.
Hát a sok gránátoknak akiknek van páncéljaA kiknek?
Amiket elvileg "nem kell komolyan venni"...Új RM féléves prezi várható a héten MG számára sok kiszivárgó kellemetlen, számukra sok hasznos infóval.
Szentírásként kezelni semmiképp sem érdemes mert számos becslés és olyan üzlet belengetése van bennük olyan számokkal amik esetleg meg sem valósulnak. Lásd szlovák és cseh lynx beszerzések.Amiket elvileg "nem kell komolyan venni"...
Úgy emlékszem a fórum jelentős többsége a lynx 120 ellen volt.Meg harmadàba kerülne.
Hát, ha annak a gyártása tényleg 2-3 éven belül elindulhat, akkor hajrá, nem érdekel @krisss standard szajhuzogatasa sem, mert ez legalább gyorsan jonne, és simán a 2A7HU szintjét ill felette hozná.KF51 szaga van a dolognak.
Úgy emlékszem a fórum jelentős többsége a lynx 120 ellen volt.
Közel annyiba kerülhet, mint az a7+, cserébe gyengébb.
Nem tudjuk mit is jelentene a lynx 120.Hát, ha annak a gyártása tényleg 2-3 éven belül elindulhat, akkor hajrá, nem érdekel @krisss standard szajhuzogatasa sem, mert ez legalább gyorsan jonne, és simán a 2A7HU szintjét ill felette hozná.
Mert az, jóval harmatosabb.
Az egyetlen érv az lenne mellette, ha százával gyártanák Zalában, már jövőre vagy 2024-tol, a KF51 feléért vagy alatta. Viszont ekkor meg pláne a KF51 lenne logikus további hknak...
pl azért mert tudjuk gyártani. pl azért mert lesznek neki aktív védelmi rendszerei, pl azért mert kompatibilis a nagy része a lynx el. Azért van egy pár érv a 120 lynx mellett. De igen, ez egy inkább rohamlöveg mint tank! De a páncélgránátosoknak támogatásra kibaszott jó lenne, míg a leo 2-k mehetnek a dolgukra!Teljesen igazad van amikor ezt mondod:
Én itt vagyok (a kelleténél?) optimistább.
A KF51 warmly welcome az agyonpáncélozott kétszemélyes alacsonyított lynx-hullos, távirányított 130-as tornyos verziójában (nem a bemutatott Leo upgrade “Párduc” kiadásban).
Szem előtt tartva, hogy akkor ebből fizikailag nem lesz zl ‘30 előtt (= ez valóban hadiipari szempontból érdekes, egyelőre a haderőfejlesztéshez nem ad hozzá).
Magyarán - ha ez az irány - kellene (tegnapra!) az a minimum 30 secondhand Leo 2a4/a5 ami azonnal használható, de középtávon upgrade-elhető is (esetleg Chally3 - ha már úgyis az RM upgradeli (talán PH fantáziált róla anno)), ha ezek nem játszanak, akkor a másik topikban említett letárolt Leclerc, Merkava.
Ezen a vonalon nem vagyok annyira optimista.
De szerintem ezekben mind egyetértünk.
(Őszintén szólva én a Kf41-re kendácsolt 120-as lövegtől fázom egy kicsit, lehet, hogy lenne helye, de a dárda hegyeként nem használható, akkor meg miért jobb, mint egy gyorsan felpimpelt (már a garázsban álló) hetvenkettes támogató funkcióba?)
Igen de még mindig harmadannyi mint a kf 51Úgy emlékszem a fórum jelentős többsége a lynx 120 ellen volt.
Másra valók!Úgy emlékszem a fórum jelentős többsége a lynx 120 ellen volt.
Most már tényleg kíváncsi vagyok mi lesz Miskolcon.
Azért én örülnék egy saját űrkikötőnek az alföldön ahonnan rakétákat eregetünk fel, még ha néha el is pukkan egy-egy. Még egy kis Electron-szerűnek is, ahonnan a BME az egyre fejlettebb Masat sorozatot lőhetné fel, inspirálva és képezve a magyar űrmérnökök új generációját. 600 kg megbízható feljuttatása már a nedves álom kategória lenne.Hát azért, hogy saját űriparuk lenne az túlzás! Nem véletlen, hogy az oroszokkal építettek és állították pályára ezt is. A saját rakétáik rendre elpukkannak, meg gyengék is még egy ilyen relatív könnyű (600kg) teherhez is.
Végeredményben a válasz egyszerű; csak pénz kérdése a dolog. Ha nagyon akarnánk biztos építenek nekünk is az oroszok, na jó inkább a Koreaiak vagy mondjuk az Olaszok..
De nekünk mire kellene leskelődni?
Ki ne örülne ennek?Azért én örülnék egy saját űrkikötőnek az alföldön ahonnan rakétákat eregetünk fel, még ha néha el is pukkan egy-egy. Még egy kis Electron-szerűnek is, ahonnan a BME az egyre fejlettebb Masat sorozatot lőhetné fel, inspirálva és képezve a magyar űrmérnökök új generációját. 600 kg megbízható feljuttatása már a nedves álom kategória lenne.
A függetlenség megteremtése ezen a területen is egyre fontosabb, különösen az egyre éleződő politikai helyzetben, de ettől függetlenül maga a fejlesztés és feljuttatás is egy kvantumugrás lenne a magyari űripar és általános ipari know-how számára, ami egy sor más fontos területen is kamatozik.