A Magyar Honvédség szerepe katasztrófahelyzetekben

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Ott bujkál a kis hamis N  
sf-laugh.gif
 
sf-laugh.gif
sf-laugh.gif

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=610375465654245&set=a.610375412320917.1073741838.181494445209018&type=3&theater
 
D

danielblack

Guest
 Amúgy a katasztrófavédelmet úgy oszlatnám fel ahogy van. A honvédség létszámbővítésére fordítanám az összegét. Úgyis a honvédségnek kell besegíteni mind ember, mind eszköz anyaggal...
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Azért ne fussunk fejjel a falnak katasztrófavédelem ügyében úgy, hogy nincsenek részletes infóink a szervezet működéséről.

Ami tény, aktív, akcióra képes erő, a tűzoltóság, amivel rendelkeznek. 

Amit gondolok, de nem biztos, javítson ki, aki többet tud... hogy van országos, valamint megyei parancsnoksága, valamint a városi polgármesteri hivatalokban is létezik emberük. Ebből gondolom, alapvetően, a koordinálás a katasztrófavédelem feladata ilyen helyzetekben. Tehát, amikor menekíteni kell az embereket, nem kell hogy rendelkezzenek buszokkal, arra ott a Volánok tönkelege és egyéb személyszállítók. Amikor el kell helyezni a kimenekítetteket, nem szükséges hogy a katasztrófavédőknek legyen erre a célra saját objektumuk. Arra ott vannak a különböző települések erre a célra felhasználható épületei, intézményei. ( sportcsarnokok, kollégiumok, egyebek, stb. ) Amikor etetni kell az evakuáltakat, nem kell hogy Ők főzzenek, erre ott vannak a településeken működő intézmények, vállalatok, Honvédség, stb., konyhái. Amikor betegeket, sérülteket kell ellátni, szintén nem az Ő dolguk, erre való az egészségügyi rendszer. 

Viszont, szükséges hogy rendelkezzenek minden olyan infóval, amiből kifolyólag, vészhelyzetben, kizárólag Ők azonnal tudják szervezni a kimenekítést, szállítást, elhelyezést, ellátást, informálást, stb. Ott kell hogy legyen a szervereiken minden ehhez szükséges adat, amit használni is tudnak, ha a szituáció megköveteli. Nagyjából így gondolom, valahogy így mehet ez nálunk most.
 

ruckoj

Member
2013. február 11.
74
0
6
A katasztrófavédelem egy hatalmas vízfej, tele bukott rendvédelmi és honvédtisztekkel... A csúcsvezetők között ami 28 embert jelent, 1 azaz 1 db embernek van tűzoltó képesítése....

2012-től pedig a tűzoltók nagy bánatára, a katasztrófavédelembe integrálták őket és tűzzel vassal megpróbálnak mindent elkövetni annak érdekében, hogy a tűzoltó kifejezést eltüntessék. Ha bővebben érdekel, hogy a tűzoltók mit gondolnak a katasztrófavédelemről olvasgasd a langlovagok.hu! ;)
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/magyar-vonatkozasu-hirek-elemzesek/a-magyar-honvedseg-szerepe-katasztrofahelyzetekben/page-9/" rel="nofollow">ms07</a>

csak az orrkupot néztem , de még a színe is már , tényleg az a Finn :D :(  csak hirtelen megörültem :D
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: „Ami most történik, arról még tíz év múlva is beszélgetni fogunk”
Hende Csaba honvédelmi miniszter a Facebookon is megköszönte az árvízi védekezésben nyújtott segítséget:

Teljes szívemből köszönöm mind a magam, mind a Magyar Honvédség tényleges és tartalékos katonái nevében a felénk áradó szeretetet, segítséget és biztatást. Édes Hazánk most is és mindenkor számíthat ránk! Tartjuk a gátakat minden erőnkkel. "Csapataink harcban állnak, a Kormány a helyén van". Hála legyen Istennek a sosem tapasztalt nemzeti összefogásért!

Hajrá Magyarország, Hajrá magyarok!
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
<a title="Profile" rel="nofollow">mendler</a>

Hogy így kezd levonulni ár. Mit szólsz ? Véleményed nem változott ?
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@hendrick

- A Honvédségnek nincs olyan repülőgépe, amelyen komolyabb orvosi ellátást lehetne nyújtani.

- A sérülteket természetesen idehaza is megfelelően el tudják látni, de általában - ha meg van rá a lehetőség - mindig hazaszállítják őket. Mondhatni ez a gyakorlat, mivel jóval egyszerűbb az anyaországban kezelni őket (már eleve a nyelvi nehézségek elkerülése miatt), mint egy másik ország kórházában.

Szóval továbbra se értem, hogy mit vagy ezen úgy felháborodva.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Nem katasztrófahelyzet, de itt kötöttem ki, ide másolom be, érdemes elolvasni...

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/fel_kell_keszulni_fegyveres_tamadas_indulhat_a_vizert.568743.html
 

vajk

Member
2012. október 23.
45
0
6
Azért kíváncsi lennék, hogy a honvédek milyen felszereléssel, eszközökkel és járművekkel gyakorlatoztak a hollandok előtt... :)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 842
113
VV-vel nem állunk olyan rosszul(igazából ez az egyetlen dolog a Gripeneket leszámítva).
 

HindTheBest

Member
2010. április 19.
163
0
16
Mivel a NATO csatlakozás miatt le kellett cserélni a régi VV felszerelést, így valójában korszerű a felszerelésünk. A gázálarc pl nagyságrendekkel jobb, mint a korábbiak.
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
A heliket kétszer is említik,,,, ja, biztos prezentálni kell, hogy nekünk olyanok is vannak,,, chh,,
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 590
5 196
113
Ez a Heliforce-os Mi-2 ez magán, vagy katasztrófavédelmis vagy mi?
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 640
886
113
Magáncég, együttműködési szerződése van az OKF-el.

http://heliforce.hu/szolgaltatasaink/katasztrofavedelmi-tevekenyseg/

Képek kintről:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.641336522618045.1073741844.471095539642145&type=1